Ο Μπακασέτας κονφερασιέ στη γιορτή της ΑΕΚ

H AEK νίκησε με 2-0 τον Λεβαδειακό και πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια.

Ο Μπακασέτας κονφερασιέ στη γιορτή της ΑΕΚ

Η ομάδα του Χιμένεθ ήταν ιδιαίτερα πιεστική από την αρχή του αγώνα και το γκολ ήρθε νωρίς φυσιολογικά. Στο 11΄ ο Μπακασέτας εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που δόθηκε σε χέρι του Νιας ύστερα από σέντρα του Λόπες. Η ΑΕΚ συνέχισε τις επιθέσεις και αφού στο 30΄ είχε δοκάρι σε προβολή του Αντιλεού πέτυχε δεύτερο γκολ στο 34' πάλι με τον Μπακασέτα. Το ξερό σουτ του διεθνή κυνηγού στάθηκε αδύνατο να σταματήσει ο Επασί.

Μη έχοντας τίποτα να χάσουν στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι βγήκαν από το καβούκι της και στο 58΄ απείλησαν για πρώτη ουσιαστικά φορά με τον Νιας το σουτ του οποίου έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Μπάρκα.

Η γιορτινή ατμόσφαιρα στην εξέδρα έγινε ακόμη πιο εορταστική όταν ο μεγάλος άτυχος της φετινής σεζόν, Πέτρος Μάνταλος σηκώθηκε από τον πάγκο και άρχισε ζέσταμα για να κάνει την πρώτη του εμφάνιση ύστερα από 7 μήνες. Είκοσι λεπτά πριν από τη λήξη, βλέποντας τις διαθέσεις του κόσμου, οι σεκιούριτι απλώθηκαν περιμετρικά στον αγωνιστικό χώρο για να εμποδίσουν την εισβολή στο τερέν.

Ο Μάνταλος μπήκε τελικά στον αγώνα, ο κόσμος τον αποθέωσε και η γιορτή στην εξέδρα ξεκίνησε... Είκοσι τέσσερα χρόνια δίχως τίτλο ήταν πολλά...

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

ΑΕΚ-Λεβαδειακός 2-0

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τζήλος

ΓΚΟΛ: Μπακασέτας 12’ (πέναλτι), 33’

ΚΑΡΤΕΣ: Μητρόπουλος, Αντιλέχου, Ζαραδούκας

Συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Κονέ, Μπακασέτας, Λιβάγια (84’ Μάνταλος), Λόπες (56’ Γκάλο), Γιακουμάκης (77’ Χριστοδουλόπουλος).

Λεβαδειακός (Ζοσέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Φαβάρο, Αντιλέχου, Ντιόγκο, Μητρόπουλος (74’ Καλτσάς), Γιακουμάκης, Σουμπίνιο, Σαβαντόγκο (46’ Ζαραδούκας), Νιάσσε (90’+ Νίκας), Μαρκόφσκι.