«Πεντόβολα» και «ντόρτια»

O Κώστας Χαλέμος γράφει στο ΦΩΣ για τα όσα συνέβησαν στην 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

«Πεντόβολα» και «ντόρτια»

Οι διεκδικητές του τίτλου το έριξαν στα παιχνίδια στην 3η αγωνιστική. Κι ενώ ο Ολυμπιακός διασκέδαζε με «πεντόβολα» στο «Γ. Καραϊσκάκης», χάρις στο άνετο 5-0 επί του Βόλου, ο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι έπαιζε με τη φωτιά κόντρα στον Ατρόμητο τον οποίο κατάφερε να νικήσει μόλις στο 92΄ με 3-2.

Οι δυο ομάδες (με την Ξάνθη παρέα) οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος. Ναι αλλά πως; Με τροχασμό ο Ολυμπιακός, ασθμαίνοντας ο ΠΑΟΚ, κυρίως εξαιτίας της κακής αμυντικής λειτουργίας του, που δεν θυμίζει σε τίποτα την περσινή, έχοντας ήδη παθητικό τέσσερα γκολ σε τρία ματς!

Το απροσπέλαστο άλλοτε δίδυμο Κρέσπο-Βαρέλα παραπαίει. Το Σάββατο ήταν η σειρά του Βέλλιου να το κάνει να κουτουλάει. Δείτε τη φάση του δεύτερου γκολ του Ατρόμητου και θα καταλάβετε. Αν σώζονται ως τώρα οι δυο «κολόνες» του ΠΑΟΚ είναι γιατί βοηθούν στην επίθεση!

Ο Κρέσπο σκόραρε στο 92΄ και χάρισε στην ομάδα του την πολύτιμη νίκη. Ο Βαρέλα είχε σκοράρει λίγο νωρίτερα αλλά το δικό του γκολ σωστά ακυρώθηκε από τον VARως οφσάιντ. Έχει δεχθεί πολλά πυρά το VAR ως τώρα. Όμως δίχως τη συνδρομή της τεχνολογίας, με τα «ανθρώπινα λάθη» διαιτητών και βοηθών, το σκορ στο Ατρόμητος-ΠΑΟΚ δεν θα ήταν 2-3 αλλά 1-4

Κι αυτός ο Αναστασίου, όμως, ας κάνει κάτι. Μη τα περιμένει όλα από τους άλλους. Δεν γίνεται η καλύτερη άμυνά του να είναι το…VAR. Το Σάββατο κάθε στατική φάση που κέρδιζε ο ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά μύριζε (βρωμούσε θα έλεγα) γκολ…

Κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ δραπέτευσε χωρίς απώλειες από το Περιστέρι κι έμεινε για 38ο σερί ματς αήττητος στο πρωτάθλημα. Ωστόσο έχει πολλά ψωμιά ακόμη μέχρι να φτάσει τα 58 του Ολυμπιακού που κατέχει το απόλυτο ρεκόρ.

Οι ερυθρόλευκοι, από την πλευρά τους, έδειξαν (και) στο ματς με τον Βόλο ότι στο Φάληρο φέτος θα πέσουν πολλές βροχές (από γκολ). Ο κομμένος από την Ευρώπη Κούτρης αλώνισε το γήπεδο και είχε συμμετοχή στα τρία από τα πέντε γκολ για να επιβεβαιωθεί το ρηθέν του Μαρτίνς ότι κανείς δεν περισσεύει σε αυτή την ομάδα.

Την ίδια ώρα, η Ξάνθη συνεχίζει να ονειρεύεται. Σημείωσε (2-1 τον Αστέρα Τρίπολης) την τρίτη νίκη της σε τρεις αγωνιστικές και δικαίως καμαρώνει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Από την άλλη, η ΑΕΚ με τον Νίκο Κωστένογλου στον πάγκο, φαίνεται να έχει μπει στον ίσιο δρόμο. Με εκείνη στην Τραπεζούντα συμπλήρωσε τρεις σερί νίκες. Η χτεσινή με τη Λαμία (2-0) ήταν η πιο εύκολη και υπεύθυνος γι’ αυτό ήταν ο Λιβάγια που έφτιαξε τα δυο γκολ…

Την νίκη που έκανε αίσθηση υπέγραψε ο Άρης, 4-0 τον Παναθηναϊκό που εκτός από τη μπάλα κινδυνεύει να χάσει τον προπονητή του Γιώργο Δώνη, λίγες μέρες πριν από το ντέρμπι (;) των αιωνίων.

Ο Πανιώνιος πήρε βαθιά ανάσα με το 1-0 επί της ΑΕΛ αλλά ακόμη έχει παγωνιά στη Νέα Σμύρνη, στους -3 βαθμούς βρίσκεται η ομάδα, πληρώνοντας τη μη χορήγηση άδειας στην ΠΑΕ.

Πρόσωπo της αγωνιστικής, δίχως αμφιβολία, ο Γιάννης Φετφατζίδης ο οποίος στη μεγάλη νίκη του Άρη 4-0 επί του Παναθηναϊκού σημείωσε ένα γκολ και έδωσε δυο ασίστ. Μικρός στο δέμας αλλά άμα λάχει πηδά και σκοράρει με κεφαλιά. Ο «Φέτφα» χτίζει μια νέα καριέρα στον Άρη και με τη χτεσινή του εμφάνιση έριξε τα θεμέλια

«Εξαπτέρυγα» του Φετφατζίδη, ο Απόστολος Βέλλιος και ο Κοσμάς Τσιλιανίδης, σκόρερ δυο τερμάτων καθείς στα ματς Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 2-3 και ΟΦΗ-Παναιτωλικός 3-1. Κι αν ο πρώτος είναι «σεσημασμένος» γκολτζής, αποτυπώματα του Τσιλιανίδη δεν υπάρχουν στα αρχεία της Σούπερ Λιγκ. Μηδέν γκολ τη σεζόν 2016-17, δύο γκολ τη σεζόν 2017-18, ένα γκολ τη σεζόν 2018-19. Αυτή ήταν όλη κι όλη η ιστορία του ως σκόρερ στη Σούπερ Λιγκ. Και ξαφνικά φέτος, σε τρεις αγωνιστικές έχει τρία γκολ. Η αλλαγή περιβάλλοντος –από την Τρίπολη στο Ηράκλειο- τον ωφέλησε.

Τσιλιανίδης, Βέλλιος, Μάνος. Κοιτάζω τον πίνακα τον σκόρερ και δεν πιστεύω στα μάτια μου. Τρεις Έλληνες στην κορυφή (με 3 γκολ έκαστος). Άντε παιδιά, και εις ανώτερα…