Super League 1: Τα στατιστικά της 3ης αγωνιστικής - Οι πρωτιές του Ολυμπιακού!

Πλούσια σε γκολ ήταν η τρίτη αγωνιστική της Super League. Διαβάστε αναλυτικά τα στατιστικά της.

Super League 1: Τα στατιστικά της 3ης αγωνιστικής - Οι πρωτιές του Ολυμπιακού!

Η τρίτη αγωνιστική της Super League έφερε πολλά γκολ, 24 συνολικά, αφού η δεύτερη είχε... προϊδεάσει με τρία λιγότερα! Μάλιστα το Σάββατο ήταν πολύ πλούσιο, αφού είδαμε 14 γκολ σε μόλις τρεις αγώνες, δηλαδή κοντά στα πέντε γκολ ανά αγώνα!

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της Super League, η αγωνιστική άρχισε με σκορ 2-3 (Ατρόμητος-ΠΑΟΚ), όπως τελείωσε η προηγούμενη.

Ο ΠΑΟΚ έγινε η πρώτη ομάδα στη σεζόν που πετυχαίνει δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Ο ΟΦΗ λίγο αργότερα έγινε η πρώτη ομάδα που ξεπερνάει τα δυο γκολ σε ένα ημίχρονο.Λίγες ώρες μετά, ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ομάδα που πέτυχε πέντε στη σεζόν και η πρώτη που έβαλε τέσσερα σε ένα ημίχρονο.

Εκτός από την ΑΕΛ, που δεν έχει σκοράρει σε δύο παιχνίδια της, οι άλλες 13 ομάδες έχουν σκοράρει σε τουλάχιστον δυο από τα τρία. Με οκτώ από τις 14 ομάδες να έχουν σκοράρει και στα τρία παιχνίδια τους.

Επίσης, για πρώτη φορά από το 2004 δεν υπάρχει παιχνίδι που να έληξε 0-0 στις τρεις πρώτες αγωνιστικές! Και τότε όμως, είχαν μπει 50 γκολ σε 24 αγώνες, τώρα έχουν σημειωθεί 61 σε 21 αγώνες.

Τέλος ο μέσος όρος των γκολ πλησιάζει τα τρία ανά αγώνα, ενώ η καλύτερη επίδοση ενός ολόκληρου πρωταθλήματος στα χρόνια της Super League είναι τα 2.54 ανά αγώνα το 2013-14.

Τα γκολ ανά αγωνιστική

1η αγωνιστική: 16

2η αγωνιστική: 21

3η αγωνιστική: 24

Σύνολο: 61 (2.9 γκολ μέσος όρος)

Παιχνίδια με περισσότερα από 2 γκολ: 13/21

Παιχνίδια μέχρι δύο γκολ: 8/21

Ομάδες που σκοράρουν στον αγώνα τους: 35

Ομάδες που δεν σκοράρουν στον αγώνα τους: 7

Ομάδες που έχουν σκοράρει σε 3 ματς: 8

Ομάδες που έχουν σκοράρει σε 2 ματς: 5

Ομάδες που έχουν σκοράρει σε 1 ματς: 1

Ομάδες χωρίς γκολ: Καμία

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ