Οι κυβερνήσεις πέφτουνε, αλλά οι οπαδοί του ΠΑΟΚ μένουν...

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για τον Ελ Αραμπί που σκοράρει σε όλα τα ματς, τα δυο γκολ του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι, αλλά και την παρουσία των οπαδών του σε όλα σχεδόν τα εκτός έδρας ματς.

Οι κυβερνήσεις πέφτουνε, αλλά οι οπαδοί του ΠΑΟΚ μένουν...

Η μεταγραφή του Ελ Αραμπί αποδείχθηκε λίρα εκατό, αφού ο Μαροκινός πέτυχε γκολ σε όλα τα ματς που αγωνίσθηκε βασικός, παντοιοτρόπως. Με κεφάλι, με πλασέ, με σουτ και αν διαφωνείτε για το ότι σκοράρει σε όλα τα ματς, ναι μετράμε και τα δυο γκολ που πέτυχε στη Λάρισα. Μπορεί να θεωρήθηκαν αντικανονικά, αλλά αυτός την έκανε τη δουλειά του, βρήκε δίχτυα, άσχετα αν ο διαιτητής τα ακύρωσε (το ένα ήταν κανονικό). Κι όταν δεν παίζει ο Ελ Αραμπί, τη δουλειά την κάνει μια χαρά ο Γκερέρο και μάλιστα πολύ καλά. Θυμηθείτε τα κρίσιμα γκολ που πέτυχε ως τώρα.

Μια χαρά πάει φέτος ο Ολυμπιακός, χωρίς απώλειες σε Ελλάδα και Ευρώπη, αφού έδεσε την άμυνα του με τους Σεμέδο, Μεριά, Σισέ και φυσικά τον ακρογωνιαίο λίθο τον Ζοσέ Σα, ενώ έλυσε και το πρόβλημα του γκολ. Και σε μια εποχή που δεν φαίνεται η απουσία του Χριστοδουλόπουλου, αλλά ακόμη περισσότερο του Κώστα Φορτούνη. Ο Βαλμπουενά μπήκε από την αρχή στο ρόλο που του ανέθεσε ο Μαρτίνς, ενώ έχει και αχρησιμοποίητα όπλα στη φαρέτρα του. Τον Μπενζιά και τον Λοβέρα, στους οποίους πιστεύει πολύ ο Πορτογάλος τεχνικός, γι αυτό και επέμενε στην απόκτηση τους.

Α να μη ξεχάσουμε και τον Σουντανί, αλλά και τον Λεονάρντο Κούτρη που έμεινε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά δεν τα παράτησε. Δούλεψε, έπαιξε με τον Βόλο και ήταν μέσα στα περισσότερα γκολ του Ολυμπιακού. Και το κερασάκι στην τούρτα; Ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε να προσπαθεί για όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ για να ευχαριστήσει τον κόσμο του. Κι αυτή είναι η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου, να προσφέρεις γκολ και θέαμα γι αυτούς που πληρώνουν για να διασκεδάσουν.

Πόσο απλό είναι τελικά το ποδόσφαιρο, αν διέπεται από τη λογική και όχι από τον παρορμητισμό. Παίρνεις έναν καλό προπονητή, τον εμπιστεύεσαι, τον στηρίζεις στις στραβές με ΠΑΟΚ και Λαμία, παίρνεις τους παίκτες που επιθυμεί και να το αποτέλεσμα!

Ο κόσμος σε ένα ακόμη ματς έδειξε ότι εκτιμά την προσπάθεια της ομάδας του Μαρτίνς, είχε πάνω από 20.000 στο γήπεδο, αν και ο αντίπαλος του Ολυμπιακού δεν ήταν και το πιο εμπορικό όνομα.

Κι εκεί που νομίζαμε ότι το ματς Ατρόμητος-ΠΑΟΚ θα είναι απρόβλεπτο και θρίλερ, ήρθαν δυο φάσεις μας προσγείωσαν και όπως είπε κάποιος φίλος χαριτολογώντας «δουλεμένες από τον Αναστασίου στην προπόνηση». Και στις δυο οι αμυντικοί του Ατρομήτου έμειναν αγάλματα, με τη διαφορά ότι στην πρώτη ο Βαρέλα ήταν οφσάϊντ και ακυρώθηκε το γκολ, ενώ στη δεύτερη ο Κρέσπο καλύφθηκε και μέτρησε. Τζάμπα τα δυο γκολ (γκολάρα το δεύτερο) του Βέλιου.

Πάντως είδαμε για μια ακόμη φορά να μην εφαρμόζεται η περιβόητη απαγόρευση μετακίνησης οπαδών όσον αφορά αυτούς του ΠΑΟΚ. Μια χαρά πήγαν στο Περιστέρι, μια χαρά ευχαριστήθηκαν τη νίκη της ομάδας τους, μια χαρά αποχώρησαν. Οι κυβερνήσεις πέφτουνε, μα οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ μένουν στις εξέδρες των εκτός έδρας ματς της ομάδας τους.