Καταπέλτης η Αστυνομία για τις ευθύνες του ΠΑΟΚ

Επιβαρυντική για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι η έκθεση της Αστυνομίας για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που δεν άρχισε ποτέ.

Καταπέλτης η Αστυνομία για τις ευθύνες του ΠΑΟΚ

Στην έκθεση αναφέρεται με λεπτομέρειες ο τραυματισμός Όσκαρ Γκαρθία αλλά και τριών αστυνομικών από επίθεση των οπαδών του ΠΑΟΚ. Επισημαίνεται επίσης ότι ο αγώνας δεν έγινε λόγω αδυναμίας του προπονητή του Ολυμπιακού. Ένα απόσπασμα από την έκθεση:

«Λίγο πριν από την έναρξη της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΟΚ -ΠΑΕ ΟΣΦΠ που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί την 7.30 ώρα στο πλαίσιο της διοργάνωσης της superleague Ελλάδος και συγκεκριμένα την στιγμή που παρατάσσονταν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων στο κέντρο του γηπέδου, ο προπονητής της ΠΑΕ ΟΣΦΠ υπ. Ισπανίας, JUNYED GARCIA OSCAR του ANTONIO γεν.1973, ο οποίος μόλις είχε εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο από τη φυσούνα και κινούνταν προς τον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδος, δέχθηκε ένα ρολό χαρτιού ταμειακής μηχανής.

Από τη ρίψη τραυματίστηκε ο ανωτέρω παθόντας προπονητής στο αριστερό άνω χείλος και οδηγήθηκε στα αποδυτήρια προκειμένου να δεχτεί τις πρώτες βοήθειες. Η αναμέτρηση δεν διεξήχθη λόγω αδυναμίας του προπονητή της ΠΑΕ ΟΣΦΠ, ο οποίος διακομίσθηκε στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης όπου αρχικά υποβληθεί στις δέουσες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια νοσηλεύτηκε».

Με βάση την έκθεση της Αστυνομίας ο ΠΑΟΚ μπορεί να κληθεί σε απολογία με δύο κατηγορίες! Εκτός από τη μη τέλεση του αγώνα με τον τραυματισμό του Όσκαρ Γκαρθία από οπαδό του (άρθρο 15 παρ.3) και για την βιαιοπραγία και τον τραυματισμό των τριών αστυνομικών έξω από την Τούμπα (άρθρο 15 παρ. 4β). Και τα δύο άρθρα προβλέπουν αφαίρεση τριών βαθμών το καθένα! Δηλαδή ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει με αφαίρεση 6 βαθμών.