Ολυμπιακός: Η παγίδα με τον Βόλο

Πολύ επικίνδυνο το ματς με Βόλο, οι ομάδες του Μπέου κάνουν δυνατό ξεκίνημα στα πρωταθλήματα! Όλοι οι λόγοι που καθιστούν το ματς παγίδα.

Ολυμπιακός: Η παγίδα με τον Βόλο

Το ματς με τον Βόλο στο Καραϊσκάκη θέλει μεγάλη προσοχή από τους παίκτες του Ολυμπιακού. Παίκτες που πολλοί είναι ξένοι και μπορεί να σκεφτούν «έλα μωρέ νεοφώτιστη ομάδα είναι που ανέβηκε από τη Β' κατηγορία». Χωρίς να ξέρουν ορισμένα πράγματα που αφορούν τον Μπέο...

Είναι και το ματς με την Τότεναμ που ακολουθεί και είναι ματς καριέρας για πολλούς παίκτες, ματς που αν νικήσει ο Ολυμπιακός θα μαθευτεί σε όλη την Ευρώπη, δίνει δόξα και αυξάνει τα κασέ.

Προσέξτε κάποια στοιχεία που αφορούν την ομάδα του Μπέου και γιατί θέλει προσοχή ο αγώνας. Έχω μάθει μέσα από την ομάδα του Βόλου ότι είναι πάγια τακτική του Μπέου να ξεκινάει η εκάστοτε ομάδα του το πρωτάθλημα πολύ δυνατά. Αυτό έκανε και πέρσι ο Βόλος στη Β' Εθνική, αυτό είχε κάνει και ο Ολυμπιακός Βόλου του Μπέου την τελευταία χρόνια που έπαιξε στη Σούπερ Λίγκα (πριν τιμωρηθεί).

Στη συνέχεια κάνουν «κοιλιά» οι ομάδες του, αλλά είναι τακτική το δυνατό ξεκίνημα, διότι δίνει πέρα από βαθμούς και καλή ψυχολογία στους παίκτες, πιάνει στον ύπνο τους αντιπάλους που δεν τον περιμένουν έτσι στην αρχή.

Πέρσι ο Βόλος στη Β' κατηγορία νεοφώτιστος έχοντας μόλις ανέβει από τη Γ' Εθνική, ενώ δεν τον υπολόγιζαν στα φαβορί, έκανε τρομερό ξεκίνημα, τα Χριστούγεννα ήταν πρώτος με 8 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο! Είχε 9 νίκες, 1 ισοπαλία, καμία ήττα! Είχε βοηθηθεί και σε ένα ματς που τιμωρήθηκε η Δόξα Δράμας, αλλά το ξεκίνημά του ήταν εκπληκτικό.

Όπως εκπληκτικό είναι το φετινό του ξεκίνημα στη Σούπερ Λίγκα που ενώ έχει ανέβει τρένο από τη Γ' στη Β' και από τη Β' στην Α', ξεκίνησε με 2 στα 2, έκανε 2 νίκες στις 2 πρώτες αγωνιστικές, και όχι σε εύκολα ματς. Πήρε διπλό στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και νίκησε τον Άρη στο Βόλο.

Τώρα έρχεται στο Καραϊσκάκη. Αν ο Ολυμπιακός παίξει ως Ολυμπιακός, δεν θα έχει πρόβλημα. Αν όμως υποτιμηθεί ο Βόλος, ο Ολυμπιακός δεν θα νικήσει με τη φανέλα μόνο.

Την τελευταία χρονιά που η άλλη ομάδα του Μπέου, ο Ολυμπιακός Βόλου, είχε παίξει στη Σούπερ Λίγκα, ενώ πάλι είχε μόλις ανεβεί από τη Β' Εθνική, είχε κάνει δυνατό ξεκίνημα. Τερμάτισε πέμπτος στη βαθμολογία και είχε φτάσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου όπου στο ματς με τον Ατρόμητο είχε 19.000 κόσμο στο Πανθεσσαλικό, ημέρα Τετάρτη!

Είχε πάλι ξεκινήσει τότε με διπλό στη Νέα Σμύρνη (πώς τα φέρνει η τύχη, και τότε και τώρα, στην πρεμιέρα είχε πάει ο Μπέος στην αγαπημένη του ομάδα, τον Πανιώνιο, και είχε πάρει διπλό), είχε πάρει ισοπαλία στην Τούμπα, είχε νικήσει 3-1 την ΑΕΚ, είχε πάρει ισοπαλία στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο, είχε πάρει ισοπαλία στη Θεσσαλονίκη από τον Ηρακλή, είχε νικήσει την Κέρκυρα, είχε έρθει ισόπαλος στο ντέρμπι μίσους με τη Λάρισα, μόνο μια γκέλα είχε κάνει με τον Εργοτέλη.

Μην υποτιμηθεί ο Βόλος, μία ομάδα που ναι μεν δεν τη στηρίζει η πόλη όσο τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά οι άνθρωποι εκεί έχουν δείξει ότι το κατέχουν το ποδόσφαιρο.

Έχουν κρατήσει τον ίδιο προπονητή που τους ανέβασε από τη Γ' στη Β' και από τη Β' στην Α', τον Φεράντο που είναι 38 χρονών, σπούδασε την προπονητική από τα 18 του (!) στη σχολή της Εσπανιόλ και αργότερα έκανε την πρακτική του στην Μπαρτσελόνα Β'.

Μία ομάδα ο Βόλος που ενώ είχε πέρσι τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας, Έλληνα, ενισχύθηκε με τον Γέντρισεκ από την Ξάνθη ο οποίος πέρσι έβαλε 8 γκολ και 11 γκολ έβαλε πρόπερσι. Έμπειρος ο Σλοβάκος (1986 γεννηθείς).

Και έχουν πάρει τον Μουνίθ τον Ισπανό ο οποίος έχει βάλει ήδη 2 γκολ, παίζει πίσω από τον Γέντρισεκ, είναι 27 χρονών, έπαιζε στη Β' κατηγορία τη Ισπανίας τα προηγούμενα χρόνια, όμως πολλοί παίκτες που ήταν καλοί στην Ελλάδα είχαν παίξει στη Σεγούνδα Ντιβισιόν της Ισπανίας. Αυτός ήταν μέλος της Κ-19 της Εθνικής Ισπανίας που είχε πάρει το EURO το 2011.

Γρήγορο τρανζίσιον ο Βόλος και κατοχή μπάλας, με ένα σχηματισμό 4-1-4-1. Δεν είναι ομάδα της πλάκας. Ασφαλώς ο καλός Ολυμπιακός θα τον νικήσει. Όμως θέλει προσοχή το ματς γιατί αν ο Ολυμπιακός δεν παίξει ως Ολυμπιακός, θα έχει πρόβλημα.

Στις 2 πρώτες αγωνιστικές στη Σούπερ Λίγκα ο Βόλος με πιο δύσκολα ματς από του Παναθηναϊκού έχει 6 βαθμούς, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει 1 βαθμό.

Ο Βόλος έχει γκολ 3-1, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει γκολ 2-4. Ο Βόλος έχει μέσο όρο σε κάθε ματς 9,5 τελικές. Ενώ ο Παναθηναϊκός έχει 6.

Ο Φεράντο είναι τολμηρός, στην πρεμιέρα με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη έκανε αλλαγή στο '33 τον Ατιγιάτ ο οποίος δεν τραβούσε. Στο τέλος μάλιστα έμεινε για ένα τέταρτο με 10 παίκτες λόγω τραυματισμού γιατί είχε εξαντλήσει τις αλλαγές του! Αλλά κράτησε το σπουδαίο διπλό.

Εγώ προσέχω κάποια πράγματα που άλλοι τα λένε «σημάδια», όμως πίσω από τα «σημάδια» κρύβονται σχεδόν πάντα λογικά αίτια. Στη ζωή τίποτα δεν είναι τυχαίο. Το ματς θέλει προσοχή, ο Βόλος αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά πρέπει να υπολογιστεί ως δύσκολος -και ας αποδειχτεί μετά το ματς εύκολο.