Αγώνες που δεν τελείωσαν ποτέ (vid-pics)

Μια ξεχωριστή κατηγορία αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στην οποία προστέθηκε το χθεσινό ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός.

Αγώνες που δεν τελείωσαν ποτέ (vid-pics)

Ουκ ολίγες οι διακοπές αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο για επεισόδια οπαδών

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι πρόκειται για αγώνες που αποτελούν ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Το βέβαιο είναι ότι περιπτώσεις αγώνων που δεν τελείωσαν ποτέ υπάρχουν ουκ ολίγες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάποιες από αυτές μάλιστα έκριναν τίτλους.

Ας γυρίσουμε πίσω και ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτή την ξεχωριστή κατηγορία αγώνων:

Ρόδος-ΑΕΚ (1982-83)
Στο 60’ ο Εγγλέζος, της Ρόδου, κοντράρεται με τονΝικολούδηκαι ο διαιτητής της αναμέτρησης,Καπετανάκης, σφυρίζει φάουλ υπέρ των φιλοξενουμένων.
Ο Εγγλέζος εκνευρίζεται, βρίζει τα θεία και αντικρίζει την κόκκινη κάρτα. Αυτό που ακολουθεί δεν περιγράφεται. Οι παίκτες της Ρόδου ορμούν στον διαιτητή για να ζητήσουντα…«ρέστα» και οΚαπετανάκηςδιακόπτει το παιχνίδι αφού πρώτα έχει αφήσει τους νησιώτες με 8 παίκτες αποβάλλοντας τονΠαπαοικονόμουκαι τον Δράκο.
Το ματς ξεκινάει ξανά μετά από 12’, αλλά το ξύλο μεταξύ παικτών δίνει και παίρνει σε κάθε φάση. Στο 84’, οΜαυρουδήςτραυματίζεται και η Ρόδος, που έχει ολοκληρώσει τις αλλαγές της, μένει με 7 παίκτες, ενώ, 2’ αργότερα τραυματίζεται και ο Παπαϊωάννου με τον διαιτητή να αναγκάζεται να διακόψει πρόωρα τον αγώνα, καθώς οι γηπεδούχοι δεν συμπλήρωναν τον απαραίτητο αριθμό ποδοσφαιριστών.
Το παιχνίδι κατοχυρώθηκε υπέρ της ΑΕΚ με 0-2.

ΑΕΚ-Ηρακλής(1985-86)
ΑΕΚ και Ηρακλής έχουν τερματίσει στην 3η θέση του Πρωταθλήματος, πίσω απ’ τον Πρωταθλητή Παναθηναϊκό και τον δεύτερο ΟΦΗ. Ο αγώνας μπαράζ που θα έκρινε την τελική θέση των δύο ομάδων, ορίστηκε στις 21/06/1986, στον Βόλο. Η Ένωση, νωρίτερα, είχε τιμωρηθεί (αφαίρεση 4 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα, με τον νόμο να προβλέπει υποβιβασμό στην αμέσως επόμενη κατηγορία), όταν παράγοντας της είχε πιαστεί επ’αυτοφώρωνα δωροδοκεί παίκτες τουΠανσερραϊκού.
Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας σ’ αυτήν την απόφαση, αποφάσισε να μην κατέβει στο παιχνίδι, όμως υπό την απειλή κυρώσεων και τιμωριών και με την δικαιολογία ότι δεν γνώριζε για το μπαράζ, έχοντας στείλει τους παίκτες διακοπές, εμφανίζεται στο γήπεδο με 9 παίκτες. Το παιχνίδι ξεκινάει με 11 εναντίον 9, ενώ στο 10’ εμφανίζεται οΖήφκαςτου Ηρακλή, παίρνει θέση στο γήπεδο και η ομάδα, του τότε προπονητή,Αλέφαντουσυνεχίζει με παίκτη λιγότερο.
Το σόου ξεκινάει στο 26’.ΖήφκαςκαιΠιάςπιάνονται στα χέρια και ο, άρχοντας του αγώνα, Τριανταφύλλου τους αποβάλει με απευθείας κόκκινη. Στο 45’ οΚαραΐσκος(Ηρακλής) αντικρίζει την δεύτερη κίτρινη, ενώ στο 47’, με την ΑΕΚ να έχει κλείσει τις αλλαγές της, οΣαντεξήςτου Ηρακλή κάνει ένα δολοφονικό τάκλιν στονΠατίκατης ΑΕΚ, με τον πρώτο να αποβάλλεται και τον δεύτερο να μην μπορεί να συνεχίσει και στο γήπεδο να υπάρχουν μόνο 16 παίκτες, 9 για τους κιτρινόμαυρους και 7 για τους Θεσσαλονικείς. Σα να μην έφταναν όλα αυτά, οΑδάμου, των τυπικά φιλοξενουμένων, τραυματίζεται στο 54’, με τον Ηρακλή να μένει με 6 παίκτες και τον διαιτητή να σφυρίζει την λήξη.
Η ΑΕΚ παίρνει το ματς στα χαρτιά με 2-0 και ταυτόχρονα την έξοδο στο κύπελλοΟΥΕΦΑ, της επόμενης σεζόν.

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ(1990-91)


Μόλις στη δεύτερη αγωνιστική του Πρωταθλήματος και ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, σ’ ένα παιχνίδι που έμεινε στην ιστορία για την απόφαση του προέδρου του Δικεφάλου του Βορρά, ΘωμάΒουλινού, να πάρει την ομάδα και να φύγει στο 75’. Οι πράσινοι προέρχονταν από βαριά ήττα με 3-0 από τηΛεχΠόζνανκαι στο στρατόπεδο των γηπεδούχων επικρατούσε γκρίνια, που ήθελαν οπωσδήποτε τη νίκη για να κατευνάσουν τα πνεύματα.
Η ομάδα της Αθήναςπροηγούταν2-0 στο σκορ μέχρι το 74’, με τους φιλοξενούμενους να έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία τουΚαραμάνη. Στο 75’ ο Παναθηναϊκός κάνει το 3-0 από εμφανή θέση οφσάιντ και οι παίκτες του ΠΑΟΚ πέφτουν πάνω στονΚαραμάνηδιαμαρτυρόμενοι για την κατακύρωση του γκολ. Ο ρέφερι αποβάλει τον Σκαρτάδο καιΜαγκντίτου ΠΑΟΚ και ο πρόεδρος της ομάδας, φανερά εκνευρισμένος, μπαίνει στο γήπεδο, μαζί με τον προπονητή και παίρνουν την ομάδα, με το παιχνίδι να λήγει, μοιραία, στο 76’, κατηγορώντας τονΚαραμάνηότι ήταν μεθυσμένος.
Ο ΠΑΟΚ χάνει το παιχνίδι με 3-0, του αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί και τιμωρείται με πέντε αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών στην Τούμπα.


ΑΕΚ – Ολυμπιακός (1990-1991)

Στις 13 Ιανουαρίου 1991, στη Νέα Φιλαδέλφεια η ΑΕΚ υποδεχόταν τον Ολυμπιακό σε ένα ματς ιδιαίτερα κρίσιμο. Οι «ερυθρόλευκοι» μονομαχούσαν με τον Παναθηναϊκό για την πρώτη θέση στη βαθμολογία κι η ΑΕΚ εάν δεν νικούσε θα έμενε εκτός τροχιάς πρωταθλήματος.
Πριν από το ματς πέφτει νεκρός από πιστόλι φωτοβολίδας ο 17χρονος οπαδός του Ολυμπιακού ΓιώργοςΠαναγιώτου.
Στο γήπεδο επικρατεί μεγάλη ένταση. Στο 82ο λεπτό κι ενώ ο Ολυμπιακός προηγείται με 2-1 κι η ΑΕΚ παίζει με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Μανωλά ένα δακρυγόνο εκτοξεύεται προς τη σκεπαστή. Η ατμόσφαιρα γίνεται αποπνικτική. Ο διαιτητής ΣταύροςΖακεστίδηςδιακόπτει τον αγώνα. Κόσμος εισβάλει στο γήπεδο. Επικρατεί χάος. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ ΣτράτοςΓιδόπουλοςκατηγορεί την αστυνομία και τα βάζει με τον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμηςΔάβαλο.Ο ΑργύρηςΣαλιαρέλης, πρόεδρος του Ολυμπιακού μιλά για προβοκάτσια.
Εκτός εαυτού ο πρόεδρος της ΑΕΚ ΣτράτοςΓιδόπουλοςτα βάζει με τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεωνΔάβαλο.Το αποτέλεσμα είναι το ματς να διακοπεί κι η διοργανώτρια αρχή να αποφασίσει την εκ νέου διεξαγωγή του στη Ρόδο, εκεί όπου η ΑΕΚ νίκησε με 1-0 με γκολ του Μπατίστα κι ο Ολυμπιακός έχασε έδαφος στη μάχη του τίτλου.

Ολυμπιακός-Αθηναϊκός(1990-91)

Ολυμπιακός και Αθηναϊκός κοντράρονται στο παλιό Καραϊσκάκη. Οι «ερυθρόλευκοι» καταδιώκουν τον Παναθηναϊκό, στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, και το παιχνίδι έχει ξεκάθαρο φαβορί. Οι Πειραιώτες ανοίγουν το σκορ στο 54’ με πέναλτι τουΠροτάσοφ, ενώ, λίγο αργότερα, διπλασιάζουν τα τέρματα τους με αυτογκόλ τουΣαργκάνη.
Το ματς φαινόταν τελειωμένο, αλλά δύο γκολ του Δημόπουλου στο 73’ και 77’ έφεραν το παιχνίδι στα ίσια και τους φιλάθλους του Ολυμπιακού να εξαγριώνονται. Στο 88’, ο Δημόπουλος (πρώην παίχτης του Παναθηναϊκού) έκανε άσεμνη χειρονομία προς την κερκίδα, με αποτέλεσμα να μπουν μέσα οι οπαδοί των γηπεδούχων, να χτυπήσουν τον ποδοσφαιριστή και να πάρουν στο κυνήγι τον διαιτητή της αναμέτρησης, Ναούμ. Ο τελευταίος αναγκάστηκε να διακόψει το παιχνίδι στο 88’ και τα επεισόδια να λήγουν με την παρέμβαση της Αστυνομίας.
Το παιχνίδι κατοχυρώνεται με 0-2 στον Αθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός τιμωρείται με αφαίρεση 2 βαθμών και πέντε αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ(1995-96)

Ο ΠΑΟΚ κάνει μία από τις χειρότερες χρονιές του και η ΑΕΚ, ακολουθώντας αντίθετη πορεία, είναι φαβορί για το Πρωτάθλημα. Την 9η αγωνιστική, η Τούμπα υποδέχεται το ντέρμπι δικεφάλων, με την Ένωση να κάνει μεγάλη εμφάνιση και να προηγείται με 1-3 από το 61’. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, εκνευρισμένοι με την εξέλιξη του παιχνιδιού, πετάνε αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα ένα εξ’ αυτών να βρει τον επόπτηΠαχτίδηστο κεφάλι. Ο διαιτητήςΒέλλιοςδιακόπτει τον αγώνα για 20’, ωστόσο, ούτε μετά την διακοπή ηρέμησαν τα πνεύματα και ο αγώνας διακόπτεται εκ νέου στο 68’, αυτή τη φορά οριστικά.
Το παιχνίδι κατοχυρώθηκε υπέρ της ΑΕΚ με 1-3.

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός(1998-99)

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα τον Ολυμπιακό, με την ομάδα του Πειραιά να παίρνει τη νίκη με 1-2 και το ματς να διακόπτεται στο 83’. Το σκορ είναι 1-1 και στο 68’ οΓκόγκιτςφεύγει στην αντεπίθεση, οΚατσιαμπήςτον προλαβαίνει, και ο διαιτητήςΠαπαπέτρουκαταλογίζει πέναλτι, οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν το 1-2 και η Τούμπα αρχίζει να βράζει.
Στην αμέσως επόμενη φάση, ο ΠΑΟΚ βγαίνει στην επίθεση, κερδίζει φάουλ το οποίο εκτελεί οΦρατζέσκοςκαι σκοράρει με κεφαλιά τουΒελλή.Ο επόπτης Βλάχος, όμως, το ακυρώνει καταλογίζοντας χέρι στον σκόρερ με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, να μπουκάρουν στον αγωνιστικό χώρο και να τα κάνουν γης μαδιάμ. Ο ρέφερι, μετά από παρότρυνση του παρατηρητήΓεναράλη, που τον συλλαμβάνει η κάμερα να λέει «σφύριξε τη λήξη να φύγουμε και όταν πλησιάσουμε να τρέχεις», διακόπτει το παιχνίδι.
Ο επόπτηςΦεσόπουλοςκαταλήγει στο ΑΧΕΠΑ. ΟΑναστασιάδηςδηλώνει «Όλοι είδατε πως έγινε το 1-2. Υπάρχει ένας χοντρός λάινσμαν 120 κιλά. Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω ποιος τον έβαλε να σφυρίξει ένα τέτοιο παιχνίδι. Στη φάση του πέναλτι ήταν 15 μέτρα πίσω, δεν είδε τίποτα...».
Και όμως το παιχνίδι δεν κρίθηκε στα γραφεία του αθλητικού δικαστή, αφού οΠαπαπέτρουγράφει στο φύλλο αγώνα ότι το παιχνίδι έληξε κανονικά με 1-2.

Άρης - Ηρακλής (2004-05)

Το παιχνίδι της προτελευταίας αγωνιστικής με τον Ηρακλή ήταν ζωής και θανάτου για τον Άρη, που ήθελε απεγνωσμένα τη νίκη. Ο «γηραιός», ωστόσο, δεν ήταν διατεθειμένος να του χαριστεί και μισή ώρα μετά την έναρξη του αγώναπροηγείτοήδη 0-2 (27’ Ιωάννου, 33’Φορτούζι).
Με το που μπήκε το δεύτερο γκολ του Ηρακλή, οι οπαδοί του Άρη φρόντισαν να δώσουν μια γεύση για το τι θα ακολουθούσε, κάνοντας μικροεπεισόδια που προκάλεσαν τη διακοπή του αγώνα για λίγα λεπτά. Το παιχνίδι συνεχίστηκε και οΚουεμάχαμείωσε σε 1-2 για τους γηπεδούχους, πράγμα, που κατά ένα περίεργο λόγο, ώθησε τους οπαδούς των κιτρινόμαυρων να εισβάλουν μες το γήπεδο και ν’ αρχίσουν να τα κάνουν λίμπα. Το παιχνίδι διακόπηκε οριστικά μετά από 2 ώρες επεισοδίων, απόφαση που πήρε ο διαιτητής της αναμέτρησηςΜπριάκος.
Για ακόμη μία φορά η αστυνομική δύναμη ήταν ανύπαρκτη, γεγονός που αναφέρεται και στο φύλλο αγώνα. ΟΚατσαμπήςμεταφέρθηκε στο «Ιπποκράτειο» ύστερα από κουτουλιά που δέχτηκε από οπαδό του Άρη. Το παιχνίδι κατοχυρώθηκε με 0-2 στον Ηρακλή και ο Άρης υποβιβάστηκε στη Β’ Εθνική.

Ιωνικός-Ηρακλής2-2 (2006-07)

Στις 9/12/06, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής ο Ιωνικός υποδέχεται τον Ηρακλή, με την ομάδα της Νίκαιας να έχει ήδη βεβαρημένο ιστορικό, έχοντας τιμωρηθεί νωρίτερα με αφαίρεση 3 βαθμών, για επίθεση του προέδρου της σε διαιτητή. Το παιχνίδι ήταν πλούσιο σε ευκαιρίες και γκολ, με τον «γηραιό» να προηγείται δύο φορές (5’Επαλέ, 33’Παπαποστόλου) και τουςΝικαιώτεςνα ισοφαρίζουν (7’ Ντα Κόστα, 56’Ονουάτσι) και να πετυχαίνουν κι άλλα δύο γκολ, τα οποία όμως ακύρωσε ο επόπτηςΚοττορόςωςοφσάϊντ.
Με την κερκίδα να βράζει για τις αποφάσεις του βοηθού και με το παιχνίδι να έχει ήδη διακοπεί δύο φορές, λόγω ρίψης αντικειμένων, ήρθε και η κοκορομαχία τουΕπαλέμε τονΠουλόπουλοστο 92’ να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά. Ένας οπαδός των γηπεδούχων εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο, τρέχει προς τονΚοττόρο, τον πιάνει απ’ τον λαιμό, τον πετάει κάτω και επιχειρεί να τον γρονθοκοπήσει , χωρίς αποτέλεσμα, καθώς τον συνέλαβαν τα ΜΑΤ.
Το παιχνίδιδιεκόπηοριστικά στο 92’. Ο βοηθός που δέχθηκε την επίθεση διακομίστηκε στοTζάνειονοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε ήπια κάκωση κεφαλής και ευαισθησία στην αυχενική μοίρα. Ο υπότροπος, Ιωνικός τη γλίτωσε με μείωση 2 βαθμών και ο Ηρακλής πήρε το παιχνίδι στα χαρτιά με σκορ 0-2.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός(2011-12)

Ο Παναθηναϊκός έχει φέρει απανωτά αρνητικά αποτελέσματα, με κακές εμφανίσεις και πάει στο ντέρμπι με σκοπό να δώσει απαντήσεις, απέναντι σ’ έναν Ολυμπιακό που έχει ψυχολογία στα ύψη και αποδίδει καλό ποδόσφαιρο εκείνη την περίοδο.
Τα όργανα έχουν αρχίσει από νωρίς με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να παίζουν ξύλο με την αστυνομία εντός και εκτός σταδίου. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και σκοράρουν στο 51’ με τονΑμπντούνκαι η, ήδη, τεταμένη ατμόσφαιρα επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο. Ο έλεγχος έχει χαθεί, οι οπαδοί εισβάλουν στο γήπεδο και ο διαιτητήςΚάκοςδιακόπτει οριστικά το παιχνίδι στο 83’.
Ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχων Πρωτάθλημα, δύο βαθμών από το επόμενο και φυσικά με πρόστιμο και δύο ματς κεκλεισμένων των θυρών.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (2014-15)


Σε οριστική διακοπή του ντέρμπι των "αιωνίων" Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού οδήγησαν τα επεισόδια που έλαβαν χώρα πριν την έναρξη του αγώνα και η αδυναμία να υπάρξουν ομαλές συνθήκες για να κάνουν ζέσταμα οι παίκτες των ερυθρολεύκων.
Η φωτοβολίδα που πετάχτηκε με ευθεία βολή από οπαδούς του τριφυλλιού στονΦινμπόγκανσον,κατάτον καθιερωμένο περίπατο των Πειραιωτών στον αγωνιστικό χώρο, οδήγησε τον διαιτητή ΑνδρέαΠαππάστην αναβολή του αγώνα για λόγους ασφαλείας.

ΑΕΚ – Ολυμπιακός (2014-15)


Ο Ολυμπιακός επικράτησε της ΑΕΚ στον επαναληπτικό του Κυπέλλου Ελλάδος με 0-1, μέσα στο ΟΑΚΑ και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του θεσμού. ΟΧάραήταν ο σκόρερ του νικητήριου γκολ της ομάδας στο 89΄.
Περίπου στα μισά του πρώτου μέρους, ορισμένοι φίλοι της ΑΕΚ πέρασαν την «τάφρο» ανάμεσα στις εξέδρες και το ταρτάν και άναψαν φωτιά! Εντός του γηπέδου, περιφέρονταν για αρκετή ώρα, με φωτοβολίδες στα χέρια, δίχως κανείς να τους απομακρύνει.
Στο δεύτερο ημίχρονο οπαδοί της ΑΕΚ είχαν μπει ξανά στο ταρτάν, πίσω από την εστία του Ανέστη (αυτή τη φορά) και κρατούσαν ένα τεράστιο πανό, ενώ άναψαν μαύρα και κίτρινα καπνογόνα.
ΟΧάραστο 89' πέτυχε το γκολ μετά από σέντρα τουΑφελάι.Το γκολ του Ολυμπιακού εξαγρίωσε τους οπαδούς της ΑΕΚ, οι οποίοι βλέποντας τους «ερυθρόλευκους» να πανηγυρίζουν, ξεκίνησαν επεισόδια! Οπαδοί των γηπεδούχων εισέβαλαν στο γήπεδο και ακολούθησαν συγκρούσεις από τις οποίες τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί και άντρες σεκιούριτι. Το ματςδιεκόπη.

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός (2015-16)


Στο πρώτο μέρος του ημιτελικού μεταξύΠΑΟΚ καιΟλυμπιακού, που διεξήχθη στην Τούμπα, οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να πάρουν το προβάδισμα στο 9ο λεπτό με τονΜακ.
Στο 27ο λεπτό, οι ερυθρόλευκοι ισοφάρισαν με γκολ τουΕστεμπάνΚαμπιάσο. Στο57′ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα στο σκορ με τονΝταβίντΦουστέρ
Η ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα που υπήρχε στο γήπεδο μετατράπηκε σε περιστατικό, όταν ο ΜάρκοΣίλβαδέχτηκε στην πλάτη του ένα μπουκάλι με νερό. Αμέσως άρχισαν οι διαμαρτυρίες και ο διαιτητής προειδοποίησε ότι στο επόμενο περιστατικό θα διακόψει το παιχνίδι.
ΟΡομπερτΜακαποβλήθηκε στο 89ο λεπτό και κατευθύνθηκε εκνευρισμένος εκτός αγωνιστικού χώρου εκνευρισμένος. Αμέσως υπήρξε αναταραχή στις τάξεις των οπαδών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι άρχισαν να πετάνε φωτοβολίδες.
Ο διαιτητής της αναμέτρησης διέταξε τη διακοπή του αγώνα, καθώς προηγουμένως είχε κάνει σχετικές προειδοποιήσεις. Οπαδοί των γηπεδούχων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και τα ΜΑΤ έλαβαν εντολή να παραταχθούν μέσα στο γήπεδο.
Οι παίκτες του Ολυμπιακού έφυγαν τρέχοντας για τα αποδυτήρια, ενώ ακολούθησαν η διαιτητική ομάδα και οι παίκτες του ΠΑΟΚ.
Μετά από περίπου 15 λεπτά οι παίκτες των δυο ομάδων βγήκαν ξανά στο χορτάρι. Τους ακολούθησε και το διαιτητικό τρίο. Μετά από μια απόπειρα να ξεκινήσει το παιχνίδι υπήρξε καταιγίδα από αντικείμενα και φωτοβολίδες ενώ κάποιοι επιχείρησαν να μπουν ξανά στο γήπεδο, με τις ομάδες να είναι ακόμα μέσα. Τελικά ο αγώναςδιεκόπη.

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ (2016-17)


Στις 17 Μαΐου ο Παναθηναϊκός υποδεχόταν στη Λεωφόρο τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των playoffs της Super League. Στο 54ο λεπτό, ένα κουτάκι μπύρας που έπεσε από τη Θύρα 10-11 του "Απόστολος Νικολαΐδης" χτύπησε στο κεφάλι τον τότε προπονητή του ΠΑΟΚ, Βλάνταν Ίβιτς.

Ο Σέρβος έπεσε στο έδαφος σφαδάζοντας από τον πόνο. Ακολούθως, ο Ίβιτς επιβιβάστηκε σε ασθενοφόρο με καροτσάκι και δεμένο κεφάλι και διακομίστηκε στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" για περαιτέρω εξετάσεις.

Η αναμέτρηση διεκόπη προσωρινά από τον διαιτητή Γιώργο Κομίνη και ενώ ο Ίβιτς διεκομίσθη στον Ευαγγελισμό, όπου υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία. Όπως έγινε γνωστό λίγο αργότερα από τον γιατρό του αγώνα, η διάγνωση για τον τραυματισμό του Ίβιτς ήταν η εξής: "Επιφανειακή εκδορά του τριχωτού της κεφαλής".

Περίπου 1,5 ώρα μετά, ο Κομίνης αποφάσισε την οριστική διακοπή του αγώνα. Ο Ίβιτς διανυκτέρευσε στον Ευαγγελισμό και πήρε εξιτήριο την επομένη.

Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη στα χαρτιά (3-0), στον Παναθηναϊκό επιβλήθηκε ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών και άλλων δύο από το πρωτάθλημα 2017-2018.