Κωστένογλου: «Δώσαμε μηνύματα με τις εμφανίσεις μας»

Ο τεχνικός της ΑΕΚ Νίκος Κωστένογλου με δηλώσεις του ενόψει της τρίτης αγωνιστικής στην κάμερα της NOVA τόνισε ότι η «Ένωση» με τις εμφανίσεις της κόντρα σε Τραμπζονσπόρ και Άστερα Τρίπολης έστειλε μηνύματα.  

Κωστένογλου: «Δώσαμε μηνύματα με τις εμφανίσεις μας»

Ο Νίκος Κωστένογλου με δηλώσεις του ενόψει της τρίτης αγωνιστικής της Super League 1 στην κάμερα της NOVA τόνισε ότι η ΑΕΚ με τις εμφανίσεις απέναντι σε Τραμπζονσπόρ και Αστέρα Τρίπολης έστειλε μηνύματα σε όλους.

Ο Κωστένογλου δεν έκρυψε και την ικανοποίησή του που έμεινε τελικά στο τιμόνι της ομάδας μέχρι το τέλος της σεζόν.

Αναλυτικά η δηλώσεις του προπονητή της ΑΕΚ:

Για το πως νιώθει που είναι πλέον και επίσημα ο προπονητής της ΑΕΚ μετά την πρώτη εβδομάδα ως υπηρεσιακός: «Αναμφισβήτητα είναι μεγάλη τιμή και ευχαριστώ για ακόμα μία φορά τον κύριο Μελισσανίδη και κατά δεύτερο λόγο τον κύριο Ίβιτς για την εμπιστοσύνη που δείχνουν προς το πρόσωπό μου. Οι ευθύνες είναι πάρα πολύ μεγάλες. Έχω συναίσθηση της θέσεώς μου. Ελπίζω και πιστεύω γενικότερα ότι τα πράγματα θα οδεύσουν σε έναν καλύτερο δρόμο».

Για το τι κρατάει από τον αγώνα της Τρίπολης: «Ήταν μια εντυπωσιακή νίκη η οποία θα έλεγα πως είχε πολλαπλά οφέλη για την ομάδα μας. Το χαρακτηριστικό του παιχνιδιού είναι ο τρόπος με τον οποίο εμφανιστήκαμε και το τελικό αποτέλεσμα το οποίο βέβαια πραγματοποιήθηκε στο 92ο λεπτό. Η ομάδα έδειχνε πως μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο είχε την πίστη μέσα της ότι θα φύγει νικήτρια και αυτό το απέδειξε στην πράξη. Είναι ένα ευχάριστο μήνυμα αισιοδοξίας και μας δίνει τη δυνατότητα να αντικρίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Το παιχνίδι αυτό ανήκει στο παρελθόν. Ερχόμαστε στην επόμενη αγωνιστική και κάθε μέρα και σε κάθε παιχνίδι μια τέτοια μεγάλη ομάδα θα πρέπει να επιβεβαιώνει ποια είναι η αξία της».

Για τα κομμάτια που δούλεψε περισσότερο στο διάστημα της διακοπής: «Μια διακοπή σου δίνει τη δυνατότητα να είναι πολύμορφος ο τρόπος εργασίας σου. Σε ότι έχει να κάνει με την τακτική συμπεριφορά της ομάδας αλλά και την φυσική κατάσταση. Είναι δύο πράγματα βέβαια που στο σύγχρονο ποδόσφαιρο τα δουλεύεις συγχρόνως μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Προσπαθήσαμε όλο αυτό το διάστημα, αν και είχαμε έλλειψη κάποιων ποδοσφαιριστών, να καλύψουμε κάποιες αδυναμίες που έχουμε ως ομάδα».

Για την τακτική που πρόκειται να ακολουθήσει με τη Λαμία: «Η Λαμία είναι μια επαρχιακή ομάδα που έδειξε στις πρώτες δύο αγωνιστικές ότι είναι ένας δύσκολος αντίπαλος. Απέσπασε δύο βαθμούς από δύο ικανές ομάδες. Αναμφισβήτητα το παιχνίδι θα είναι πολύ πιο δύσκολο γιατί είναι ένα παιχνίδι με διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης. Εμείς θα είμαστε οι πρωταγωνιστές του αγώνα. Αν και στην Τρίπολη συνέβη αυτό. Υπάρχουν διάφορες σκέψεις. Εύχομαι μέχρι την Κυριακή να πάρω τις καταλληλότερες και πιο σωστές αποφάσεις για το καλό της ομάδας».

Για το αν θα επιμείνει στο 3-5-2 ή θα υπάρξει αλλαγή σχηματισμού: «Δίνουμε πολλές φορές ιδιαίτερη βαρύτητα στον σχηματισμό. Θα έλεγα πως δεν είναι αυτό το πρόβλημα ή ο πρωταρχικός σκοπός. Βέβαια, ανάλογα με τον αντίπαλο που έχεις προσπαθείς να διαφοροποιήσεις κάποια πράγματα».

Για το μήνυμα στον κόσμο της ΑΕΚ: «Ο κόσμος μας δεν χρειάζεται παρακίνηση.Βλέπει πως αγωνίζεται η ομάδα. Είναι ένας κόσμος που δεν αποσκοπεί στο να κερδίσει η ομάδα αλλά ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί και αντιδρά εντός αγωνιστικού χώρου. Αξίζουν συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές που σε αυτά τα δύο παιχνίδια έστειλαν ένα διαφορετικό μήνυμα. Περνάμε σε ένα άλλο στάδιο που είναι πιο δύσκολο καθώς πρέπει να σταθεροποιήσουμε την απόδοσή μας και την επίδοση της ομάδας μέσα στο γήπεδο».

Για το γεγονός ότι ο κόσμος τάχθηκε υπέρ της παραμονής του στον πάγκο της ΑΕΚ: «Ευχαριστώ πολύ για την αποδοχή του κόσμου. Θα πρέπει να έχεις συναίσθηση που βρίσκεσαι. Θα πρέπει να είσαι ταπεινός και με τιμιότητα και εργατικότητα μπορούν να έρθουν πράγματα. Έχω αποδεχθεί την αγάπη τους, την ανταποδίδω, αλλά θα γίνει το καλύτερο δυνατό. Μια ομάδα σαν την ΑΕΚ δεν μπορεί να είναι προσωποκεντρική. Ιδιαίτερα όσον αφορά στο θέμα προπονητών. Εύχομαι και εγώ από την πλευρά μου να λειτουργήσω σοφά σε αντίστοιχα δύσκολες καταστάσεις και γενικότερα στο πρωτάθλημα για να μπορέσω να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις που έχει μια τέτοια θέση».

Για τον στόχο της ΑΕΚ του Κωστένογλου αυτή τη χρονιά: «Προσωπική μου άποψη είναι ότι θα πρέπει να αφήσουμε τα μακροχρόνια σχέδια. Το βραχυπρόθεσμο… Ο επόμενος αντίπαλος που είναι η Λαμία. Αυτό θα πρέπει να κοιτάζουμε. Μεμονωμένα κάθε παιχνίδι. Τη δεδομένη στιγμή έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ιδιαίτερη ομάδα ως προς τον τρόπο που αγωνίζεται. Άξια απέσπασε δύο βαθμούς. Ας είμαστε συγκεντρωμένοι. Ο βραχυπρόθεσμος στόχος αυτή τη στιγμή νομίζω πως είναι και ο πιο ευεργετικός».

Την Πέμπτη (12/9) ο Κωστένογλου παρέθεσε γεύμα στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ και στο team γενικά. Στο δείπνο παραβρέθηκε και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Δημήτρης Μελισανίδης.

Για το γεύμα ο κόουτς των «κιτρινόμαυρων» δήλωσε:

«Ήταν ένα τραπέζι θα έλεγα για να βρεθούμε λίγο πιο κοντά. Η ΑΕΚ ως ομάδα έχει αυτή τη φιλοσοφία,δημιουργεί ένα τέτοιο κλίμα εντός των αποδυτηρίων. Και δική μου επιθυμία, αλλά και του κυρίου Ίβιτς ήταν να γίνει ένα τραπέζι. Ήταν μια ωραία βραδιά με ευχάριστα μηνύματα. Προχωράμε, υπάρχει αισιοδοξία, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το ποδόσφαιρο μέχρι το τελευταίο παιχνίδι. Το επόμενο είναι μια καινούργια αρχή και πρέπει να επιβεβαιώνεις ποιος είσαι και που βρίσκεσαι».