Άλυτος «γρίφος» η άμυνα του Ολυμπιακού

Ο Σεμέδο που θα απουσιάσει με τον Βόλο ΝΠΣ, ο Μεριά που δεν κρύφτηκε και οι Αβράαμ – Μπα που περιμένουν την ευκαιρία τους για το σαββατιάτικο ματς στο Καραϊσκάκη.

Άλυτος «γρίφος» η άμυνα του Ολυμπιακού

Σοβαρή άκρη δεν βγήκε από την προπόνηση της Πέμπτης (12/9) αναφορικά με τα πλάνα του Μαρτίνς για το παιχνίδι με τον Βόλο. Για την ακρίβεια, η κατάσταση μπλέχτηκε λίγο περισσότερο, καθώς ο Γιασίν Μεριά από εκεί που φαινόταν ότι λόγω της ταλαιπωρίας με την Εθνική θα έμενε ακόμα και εκτός 18άδας, δεν αποκλείεται να βρεθεί από το… πουθενά ακόμα και στην ενδεκάδα.

Ο Μαρτίνς ακόμα δεν έχει πάρει καμία απόφαση για τον παρτενέρ του Σισέ. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος φάνταζε φαβορί, ο Μπα «καραδοκούσε», αλλά επέστρεψε στην Ελλάδα ο Μεριά και έβαλε νέα δεδομένα στην υπόθεση.

Είναι πολύ πιθανό να μην γίνουν σοφότεροι οι ποδοσφαιριστές ούτε στην τελευταία προπόνηση ενόψει Βόλου που θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής (13/9). Ο Μαρτίνς δεν φημίζεται άλλωστε και ως προπονητής που ανοίγει τα χαρτιά του. Περισσότερο παίζει «κρυφτούλι» για να έχει τους παίκτες του στην «τσίτα» παρά «φωτογραφίζει» ενδεκάδες στις προπονήσεις.

Ειδικά με την άμυνα πάντως ασχολείται αρκετά, καθώς από τη μία θα προτιμούσε να έχει τον Μεριά μαζί με τον Σισέ, αλλά από την άλλη ο Τυνήσιος έχει τραβήξει μεγάλο κουπί όλο το καλοκαίρι εώς και την περασμένη Τρίτη. Σίγουρα τρίβει τα χέρια του βλέποντας τον Μεριά να επιστρέφει στον Ρέντη και να δείχνει ότι είναι ικανός να βοηθήσει και με τον Βόλο, όμως, το πρόγραμμα – φωτιά που έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός, δίνει τη δυνατότητα στον Μαρτίνς να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές, περισσότερο για προληπτικούς λόγους.

Ο Μεριά όμως του έχει βάλει δύσκολα. Άλλον Μεριά περίμεναν στον Ρέντη και άλλον βρήκαν. Σίγουρα όχι τον καταπονημένο και εξαντλημένο σωματικά από τα συνεχόμενα παιχνίδια και ταξίδια.

Ο «γρίφος» της άμυνας λοιπόν παραμένει άλυτος. Για την ώρα ο μόνος σίγουρος είναι ο Σισέ. Ακολουθούν ο Μεριά και ο Αβραάμ με τις ίδιες πλέον πιθανότητες, ενώ πιο πίσω είναι ο Μπα.

Από εκεί και πέρα, ο Μαρτίνς δεν σκοπεύει να κάνει σαρωτικές αλλαγές για να προφυλάξει παίκτες ενόψει Τότεναμ. Δεν έχει αφήσει να εννοηθεί κάτι τέτοιο. Κάποιοι αναμένεται να πάρουν ανάσες (π.χ. ο Μασούρας), αλλά σε γενικές γραμμές δεν αναμένεται εκτεταμένο ροτέισον.