Θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις για τον αγωνιστικό χώρο του AEL FC Arena

Η Super League εξέδωσε ανακοίνωση για τον αγωνιστικό χώρου του AEL FC Arena και τόνισε ότι πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις.

Θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις για τον αγωνιστικό χώρο του AEL FC Arena

Μπορεί η ΑΕΛ να ξεκαθάρισε την Τετάρτη (11/9) πως γήπεδο δε θα αλλάξει στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ όμως, η Super League εξέδωσε ανακοίνωση και όπως τόνισε πρέπει να γίνουν όλες οι διορθωτικές κινήσεις για το AEL FC Arena καθώς τόσο οι ομάδες όσο και οι φίλαθλοι πρέπει να απολαμβάνουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στους αγωνιστικούς χώρους.

ΑΕΛ - Κούγιας κατά Λυσσάνδρου, Παπαδόπουλου, Θωμά Μητρόπουλου

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αρμόδιας Αρχής:

Διαθέσιμο και πάλι στα πρόβατα για 20 ημέρες το AEL FC Arena

Με αφορμή την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ, σχετικά με την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του AEL FC ARENA, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

1. Όλες οι ΠΑΕ-Μέλη της Super League, άρα και η ΠΑΕ ΑΕΛ, έχουν λάβει γνώση της έκθεσης αξιολόγησης των αγωνιστικών χώρων των γηπέδων τους, βάσει της επίσημης επιθεώρησης και αναφοράς των εμπειρογνωμόνων της εταιρείας STRI.

2. Η Super League ως αυτόνομο νομικό πρόσωπο το οποίο εκπροσωπεί τις 14 συμμετέχουσες ομάδες της ανώτατης επαγγελματικής κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου υλοποίησε και θα συνεχίσει να υλοποιεί ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της περί αξιολόγησης όλων των αγωνιστικών χώρων των ΠΑΕ-Μελών της Super League πριν την έναρξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και σε τακτά χρονικά διαστήματα, μετά την έναρξη, όπως άλλωστε προβλέπεται ρητά και στην Προκήρυξη του Πρωταθλήματος Super League.

3. Στόχος της Super League είναι να προσφέρει σε όλες τις ομάδες τα απαραίτητα επιστημονικά δεδομένα από διεθνώς καταξιωμένους εμπειρογνώμονες, ώστε να γίνουν όλες εκείνες οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες στους αγωνιστικούς χώρους που χρήζουν βελτιώσεων.

4. Η Super League δε θα προβεί σε δημόσια αντιπαράθεση με ΠΑΕ-Μέλη της και στόχος της αξιολόγησης των αγωνιστικών χώρων από την εταιρεία STRI, η οποία επελέγη ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιό της, είναι σε κάθε περίπτωση, η διασφάλιση των προδιαγραφών που θα επιτρέπουν στις ομάδες, τους ποδοσφαιριστές, τους φιλάθλους και όλους όσοι παρακολουθούν το Πρωτάθλημα της Super League, να απολαμβάνουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στους αγωνιστικούς χώρους, προβαίνοντας προληπτικά στις διορθωτικές παρεμβάσεις που απαιτούνται.