Ο Λοβέρα ξέρει από… Champions League!

Ο 20χρονος επιθετικός δεν είναι και τόσο άπειρος όσο φαίνεται, καθώς εν αντιθέσει με άλλους παίκτες του ερυθρόλευκου ρόστερ, έχει αγωνιστεί σε διοργάνωση με την παρουσία πρωταθλητριών ομάδων.

Ο Λοβέρα ξέρει από… Champions League!

O Μάξι Λοβέρα είναι μόλις 20 ετών, πρώτη φορά κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι και αφήνει την πατρίδα του για την Ευρώπη. Πολλοί τον χαρακτήρισαν άπειρο, σε κάποιους προκάλεσε έκπληξη η παρουσία του Αργεντινού στην ευρωπαϊκή λίστα αντί του Σουντανί, ωστόσο, ο Πέδρο Μαρτίνς είχε τους λόγους του που επέλεξε τον νεαρό Λατινοαμερικάνο αντί του πολύ πιο έμπειρου Αλγερινού.

Και μιας και μιλάμε για εμπειρία, ο Λοβέρα δεν είναι τόσο… άπειρος όσο φαίνεται. Έχει παίξει στο Champions League. Συγκεκριμένα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Λατινικής Αμερικής, το Copa Libertadores. Οπότε, έχει πάρει κατά κάποιο τρόπο μία γεύση από τουρνουά με τη συμμετοχή των πρωταθλητριών ομάδων. Αντιθέτως, υπάρχουν παίκτες στο ερυθρόλευκο δυναμικό που δεν έχουν «γράψει» συμμετοχή σε μία τόσο υψηλού επιπέδου διοργάνωση.

Για παράδειγμα ο Γκιγιέρμε από διεθνείς διοργανώσεις έχει εμπειρία μόνο από Europa League. Αντιθέτως, όταν το 2013 έπαιζε στο CopaLibertadores με τη φανέλα της Κορίνθιανς, έβλεπε όλα τα ματς από τον πάγκο!

Με την Ροζάριο Σεντράλ ο Λοβέρα έχει παίξει σε τρία ματς, δύο 90λεπτα απέναντι στην Λιμπερτάδ Ασουνσιόν της Παραγουάης και στην Κατόλικα της Χιλής, αλλά και για 15 λεπτά σε ένα παιχνίδι με την βραζιλιάνικη Γκρέμιο. Όλα αυτά για τον θεσμό του Copa Libertadores.

Συν τοις άλλοις έχει δύο παιχνίδια και στο Copa Sudamericana με τη φανέλα της Ροζάριο και μάλιστα σε διπλές αναμετρήσεις με την βραζιλιάνικη Σάο Πάολο. Έχει με λίγα λόγια μία τρόπον τινά εμπειρία από τέτοιου είδους παιχνίδια παρότι είναι 20 ετών.

Φυσικά καμία απ’ όλες τις ομάδες που αναφέραμε παραπάνω έχουν το επίπεδο της Μπάγερν Μονάχου ή της Τότεναμ, ωστόσο, δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει ότι ο Λοβέρα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «άπειρος»!