Γιατί μιλάει για πρωτάθλημα ο Μαρτίνς, δεν γυρίζει την πλάτη στα αστέρια

Ποιος ο λόγος που ο Πέδρο Μαρτίνς έθεσε και πάλι ως κορυφαίο στόχο την κατάκτηση του τίτλου και πως θα αντιμετωπίσει τα παιχνίδια του Champions League.

Γιατί μιλάει για πρωτάθλημα ο Μαρτίνς, δεν γυρίζει την πλάτη στα αστέρια

Στο μυαλό του περισσότερου κόσμου το ματς του Σαββάτου με τον Βόλο έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Η αναμέτρηση με την Τότεναμ έχει επισκιάσει τα πάντα, αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Ο Πέδρο Μαρτίνς πάλι έθεσε ως βασικό του στόχο την κατάσταση του πρωταθλήματος. Δεν το λέει τυχαία ο Πορτογάλος, διότι πλέον έχει καταλάβει που βρίσκεται.

Ο 49χρονος τεχνικός γνωρίζει καλά ότι αυτό που θα μείνει στο τέλος είναι η το τι έκανε η ομάδα του Πειραιά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο κόουτς διανύει τη δεύτερη του σεζόν στο μεγάλο λιμάνι και στην ελληνική πραγματικότητα. Έχει αντιληφθεί το μέγεθος του Ολυμπιακού, ξέρει ότι τρίτη χρονιά χωρίς τίτλο δεν είναι εύκολο να την αντέξει η ομάδα του Πειραιά.

Μαρτίνς: Προτιμώ το πρωτάθλημα από το Champions League

Έχει προσαρμοστεί στην πραγματικότητα της χώρας μας και στις απαιτήσεις του συλλόγου. Η ατάκα του περί πρωταθλήματος και όχι Champions League σήκωσε ήδη μεγάλη κουβέντα. Σε άλλους άρεσε και σε άλλους όχι. Για να βάλουμε τα πράγματα σε μία βάση σχετικά με τη συγκεκριμένη άποψη του Πορτογάλου.

Πρώτα απ’ όλα ο Μαρτίνς γνωρίζει πως σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός εκείνο που μετράει στο τέλος είναι οι τίτλοι. Αν τον Μάιο τα χάσει όλα ελάχιστοι θα σταθούν στο τι έκανε εννιά μήνες πριν όταν περνούσε… αέρα στους ομίλους από τα προκριματικά. Και για τον ίδιο θα είναι καλό να κατακτήσει τον τίτλο και να επισφραγίσει τη δουλειά που ξεκίνησε την περασμένη σεζόν. Από άλλη βάση θα γίνει και η κουβέντα για το μέλλον του.

Από την άλλη μη νομίζει κανείς πως ο Μαρτίνς θα γυρίσει την πλάτη του στα παιχνίδια του Champions League. Δεν θα το κάνει ο κόουτς και ούτε πρόκειται να ζήσουμε καταστάσεις όπως πριν δύο χρόνια που βλέπαμε φορ τον Οτζίτζα. Ο Μαρτίνς σέβεται και τον εαυτό του και τον σύλλογο και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Θα το παίξει το Champions League, αλλά θα το κάνει με τον τρόπο που θεωρεί εκείνος σωστό έτσι ώστε να μην θέσει σε κίνδυνο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δεν θα αδιαφορήσει ποτέ για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Και για όσους δεν γνωρίζουν η διοίκηση δεν του είχε βάλει το μαχαίρι στο λαιμό για πρόκριση στους ομίλους. Αντίθετα είχαν συμβιβαστεί όλοι πως θα ήταν δύσκολη η πρόκριση και απλά τους ενδιέφερε να έχουν παρουσία στην Ευρώπη έστω και μέσω του Europa League. Το επισημαίνουμε για να αντιληφθείτε ότι δεν υπήρχε πίεση και πως ο ίδιος δεν αδιαφόρησε για τα προκριματικά.