Super League: Οι προπονητές που μας αποχαιρέτησαν νωρίς! (pics)

Η νέα αγωνιστική περίοδος της Super League 1 δεν έχει ξεκινήσει καλά-καλά και ήδη κάποιοι προπονητές αποχαιρέτησαν... Διαβάστε αναλυτικά ποιοι είναι αυτοί.

Super League: Οι προπονητές που μας αποχαιρέτησαν νωρίς! (pics)

Κάθε χρόνο πολλοί προπονητές της Super League 1 αποχωρούν από τις ομάδες τους πριν προλάβει καλά-καλά να ξεκινήσει η σεζόν. Η φετινή χρονιά δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση αφού με το καλημέρα, τρεις προπονητές έχουν αποχωρήσει και μάλιστα κάποιοι, ήδη έχουν αντικατασταθεί .

Αναλυτικά οι προπονητές αυτοί είναι οι εξής:

Μιγκέλ Καρντόσο (ΑΕΚ): Ανακοινώθηκε από την «Ένωση» στις 25/5 ως ο προπονητής που θα την απογείωνε επιθετικά με τη φιλοσοφία του ποδοσφαίρου του. Στις δηλώσεις που έκανε τότε τόνιζε ότι οι «κιτρινόμαυροι» θα πιέζουν σε όλους τους χώρους του γηπέδου και θα παίζουν ποδόσφαιρο κατοχής. Τι έγινε τελικά; Η ΑΕΚ αποκλείστηκε από τα Play offs του Europa League ενώ στην πρώτη αγωνιστική της Super League η ομάδα γνώρισε ταπεινωτική ήττα από την Ξάνθη με σκορ 2-1. Ο Καρντόσο αποτέλεσε παρελθόν στις 26/8 και στη θέση του ήρθε ο Νίκος Κωστένογλου.

Σάββας Παντελίδης (Άρης): Ήρθε στον Άρη τον Νοέμβριο του 2018. Οδήγησε την ομάδα στην 5η θέση και στα προκριματικά του Europa League. Ο Άρης με αυτόν στο τιμόνι του έκανε καταπληκτικές εμφανίσεις με highlights τη νίκη επί της ΑΕΚ με 2-0 στο Βικελίδης αλλά και το άνετο 1-1 μέσα στην έδρα του ΠΑΟΚ. Ο αποκλεισμός όμως από τη Μόλντε στα Play offs του Europa League τη νέα σεζόν, καθώς και ο ένας μόλις βαθμός που έχουν συγκεντρώσει οι «κιτρινόμαυροι» στις δυο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος τον οδήγησαν εκτός ομάδας την 1η Σεπτέμβρη του 2019. Ακόμα δεν έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης του.

Άκης Μάντζιος (Πανιώνιος): Προσλήφθηκε το Δεκέμβριο του 2018 από τον Πανιώνιο και τα πήγε εξαιρετικά αφού η ομάδα τερμάτισε στην 6η θέση της βαθμολογίας. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη αφού φέτος οι «κυανέρυθροι» ξεκίνησαν με -6 λόγω τιμωρίας της ΕΠΟ για οικονομικά θέματα ενώ στις πρώτες αγωνιστικές δεν έχουν «σταυρώσει» βαθμό. Ο Μάντζιος αποτέλεσε παρελθόν στις 2/9 και τη θέση του πήρε ο Νίκι Παπαβασιλείου.

Βέβαια υπάρχουν και οι προπονητές που έφυγαν πριν ξεκινήσει η ποδοσφαιρική χρονιά όπως ο Ραζβάν Λουτσέσκου που άφησε τον ΠΑΟΚ στα «κρύα του λουτρού» στις 28/6 για να κάτσει στον πάγκο της Αλ Χιλάλ, με τον Αμπέλ Φερέιρα να αναλαμβάνει στις 1/7.

Λαμία: Αποχαιρέτησε τους παίκτες ο Χάβος

Η Λαμία επίσης, έληξε τη συνεργασία της με τον Μάκη Χάβο στις 4/7 λόγω προβλημάτων με το τηλεοπτικό συμβόλαιο.... Με τον Σωτήρη Αντωνίου να αναλαμβάνει στις 6/7.

ΑΕΛ: Ξαφνικό τέλος με Πέτριτς

Ενώ τέλος, υπάρχει και το παράδειγμα της ΑΕΛ που αντικατέστησε τον Γκόρνταν Πέτριτς στις 8/7 ενώ τον είχε προσλάβει στις 12/5 με τον Μιχάλη Γρηγορίου.