Χάνει χρήμα, κερδίζει χρόνο και ηρεμία

Οι αλλαγές που φέρνουν στον Ολυμπιακό η 2η και η 3η θέση της τελικής κατάταξης της Super League. Τι γίνεται με την προετοιμασία. Τι κερδίζει και τι χάνει.

Χάνει χρήμα, κερδίζει χρόνο και ηρεμία

Απομένουν τρεις αγωνιστικές για το φινάλε της Super League και όλες έχουν το ενδιαφέρον τους. Ο Ολυμπιακός φαίνεται να χάνει και τη δεύτερη θέση και η επόμενη σεζόν θα τον βρει στο Europa League. Φυσικά αυτό θα ξεκαθαρίσει τις ερχόμενες εβδομάδες. Έχει ενδιαφέρον, όμως, να δούμε τι δεδομένα δημιουργούνται σε περίπτωση που οι «ερυθρόλευκοι» δεν πάρουν τη δεύτερη θέση και σε περίπτωση που την πάρουν.

Το δέλεαρ του Champions League και η πίεση

Πρώτα απ’ όλα αν ο Ολυμπιακός τερματίσει δεύτερος θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την είσοδο του στους ομίλους του Champions League. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είναι ίσως και το τελευταίο καλοκαίρι που μία ελληνική ομάδα θα έχει πιο βατό έργο. Ακόμα και ο Ολυμπιακός που θεωρητικά θα έχει πιο βατό έργο, στο δρόμο του θα βρει ομάδες πιο δυνατές από την Παρτιζάν και τη Ριέκα που βρει το περασμένο καλοκαίρι.

Εάν οι «ερυθρόλευκοι» τερματίσουν δεύτεροι θα γίνει σέντρα στις υποχρεώσεις τους στις 24-25 Ιουλίου και με τον δεύτερο προκριματικό γύρο. Αυτό σημαίνει πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ξεκινήσει την προετοιμασία του πολύ νωρίς και συγκεκριμένα γύρω στις 15 Ιουνίου.

Ηρεμία, χρόνος, αλλά Europa League

Η τρίτη θέση από την άλλη σημαίνει πως δεν υπάρχει Champions League και πως φυσικά δεν υπάρχει η προοπτική να μπουν στα ταμεία του συλλόγου αρκετές χιλιάδες ευρώ. Πολύ σημαντική παράμετρος και πολύ σημαντική η απώλεια της δεύτερης θέσης, η οποία επισημαίνουμε πως και πάλι δεν εξασφάλιζε την είσοδο στους ομίλους.

Σε περίπτωση που μείνει τρίτος στην τελική κατάσταση ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στις 9 Αυγούστου και στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Αυτό σημαίνει πως αλλάζει και η ημερομηνία έναρξης της προετοιμασίας. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο που αυτή τη στιγμή φαντάζει το πιο πιθανό ο Ολυμπιακός θα κάνει έναρξη της νέας χρονιάς γύρω στις 26 Ιουνίου και μπορεί ακόμα και αρχές Ιουλίου.

Οι άνθρωποι των «ερυθρόλευκων» αυτό το διάστημα κάνουν τις επαφές τους για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Οι ημερομηνίες δεν έχουν βγει ακόμα, αφού όπως γίνεται κατανοητό θα πρέπει να οριστικοποιηθεί η θέση που θα πάρει η ομάδα στην τελική κατάταξη. Το Ζέεφελντ συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να φιλοξενήσει γι’ ακόμα μία χρονιά τον Ολυμπιακό για το πρώτο μέρος του βασικού σταδίου της προετοιμασίας, ενώ και το Λάγκενφελντ έχει πέσει στο τραπέζι. Όσον αφορά στο δεύτερο στάδιο ούτε γι’ αυτό μπορεί κανείς να πει κάτι με σιγουριά, αλλά το Γκενκ έχει τις περισσότερες πιθανότητες.

Η δεύτερη θέση δίνει χρήμα στον Ολυμπιακό (αν βέβαια καταφέρει μέσα από τα προκριματικά να μπει στους ομίλους), αλλά όχι ηρεμία και χρόνο στον νέο προπονητή για να χτίσει την ομάδα. Με την 3η θέση από την άλλη οι Πειραιώτες χάνουν χρήμα, αλλά κερδίζουν χρόνο και ηρεμία για το χτίσιμο της νέας ομάδας.