Ευκαιρία για Κανού ο Ολυμπιακός

Η σπέσιαλ περίπτωση του Ρόμπσον Κανού, η κακή σεζόν με την Γουέστ Μπρομ, οι επιτυχίες με την Ουαλία, η πρόκληση του Ολυμπιακού. Γράφει ο Χρ.Μεγγλίδης

Ευκαιρία για Κανού ο Ολυμπιακός

Το όνομα του συγκεκριμένου παίκτη είναι μεγάλο. Τόμας Χένρι Άλεξ Ρόμπσον Κανού! Η καριέρα του εκτοξεύτηκε με την παρουσία του στο EURO 2016 με την Εθνική ομάδα της Ουαλίας, όταν έπαιξε σε όλα τα ματς μέχρι την ήττα στον ημιτελικό από την Πορτογαλία και πέτυχε δύο γκολ: στο γκρουπ επί της Σλοβακίας και στον ημιτελικό, στο 3-1 με το Βέλγιο.Σε συλλογικό επίπεδο δεν έχει τις ίδιες επιτυχίες. Επτά χρόνια με την Ρέντινγκ (20 γκολ σε 228 ματς) και μια διετία στην Γουέστ Μπρομ.

Πέρυσι στην Πρέμιερ Λιγκ είχε 29 ματς με 3 γκολ και 1 ασίστ, ενώ φέτος - σε μια πολύ κακή χρονιά για την ομάδα του - έπαιξε σε 18 ματς και πέτυχε 2 γκολ, κόντρα στη Νιούκαστλ και στην Μπέρνλι. Το τελευταίο διάστημα είναι στα κάτω του, μένει εκτός αποστολής από την ομάδα του στα 4 τελευταία παιχνίδια της (συμπεριλαμβανομένου του σημερινού με την Λίβερπουλ), ενώ δεν έχει κληθεί και στην Εθνική Ουαλίας από το περασμένο φθινόπωρο, χάνοντας τα φιλικά προετοιμασίας που έχει δώσει από τότε η ομάδα του. Στην οποία είναι για χρόνια συμπαίκτης του Γκάρεθ Μπέιλ, έχει 44 διεθνείς συμμετοχές και έχει βάλει 5 γκολ. Τα 2, όπως είπαμε, στο EURO.

Οι αριθμοί του γενικά δεν εντυπωσιάζουν. Πρόκειται ωστόσο για έναν επιθετικό (κυρίως φορ αλλά και εξτρέμ) με ιδιαίτερα στοιχεία (δύναμη, ταχύτητα, μαχητικότητα) που στα 29 χρόνια του ασφαλώς θα μπορούσε να είναι μια καλή επιλογή για τον Ολυμπιακό.

Περισσότερο θα έλεγε κανείς ότι για τον ίδιο τον Ρόμπσον η επιλογή του Ολυμπιακού μοιάζει ιδανική. Έτσι ώστε να μπορέσει να κάνει κάτι που δεν έχει καταφέρει στην καριέρα του και ούτε πρόκειται, είτε μείνει στην Γουέστ Μπρομ που υποβιβάζεται (έχει μαζί της άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο) είτε πάρει μεταγραφή για άλλον μικρομεσαίο αγγλικό σύλλογο. Να διεκδικήσει, δηλαδή, την δυνατότητα να πάρει κάποιον τίτλο και να έχει σοβαρή πιθανότητα να παίξει κάποια στιγμή στις διοργανώσεις της OYEΦΑ.

Για τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος δεν είναι καθόλου φτηνός παίκτης, κάθε άλλο καθώς έχει κασέ που πλησιάζει τα 2 εκ. ευρώ. Εφόσον πειστεί ότι η Ελλάδα θα είναι μια καλή εξέλιξη γι΄αυτόν και μια προοπτική για να ζήσει άλλου τύπου εμπειρίες από αυτές που είχε ως τώρα στην Πρέμιερ Λιγκ και στην Τσάμπιονσιπ, είναι πιθανό να προχωρήσουν αυτή τη φορά οι επαφές με την πλευρά του. Κάτι που δε συνέβη σε προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους.

Με τον ίδιο τον παίκτη, αλλά και τον Ολυμπιακό, να ψάχνουν ένα νέο ξεκίνημα, δεν θα έβλαπτε κανέναν μια τέτοια συνεργασία εφόσον προκύψουν αυτή τη φορά οι προϋποθέσεις...