Γκερέρο ή Ελ Αραμπί; Κανένα δίλημμα

Η «μάχη κορυφής» στην επίθεση του Ολυμπιακού δεν θέλει ερώτημα. Θα παίζουν και οι δύο! 

Γκερέρο ή Ελ Αραμπί; Κανένα δίλημμα

Ο Ολυμπιακός έχει δύο ποιοτικούς σέντερ φορ στο ρόστερ του με διαφορετικά χαρακτηριστικά, αλλά όχι και πολύ διαφορετικά. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί δείχνει να έχει πιο εύκολο το γκολ, ενώ ο Μιγκέλ Γκερέρο να προσφέρει περισσότερα στο θέμα της πίεσης και των τρεξιμάτων. Όμως και ο Μαροκινός βγαίνει πολύ από την περιοχή και συμμετέχει στο παιχνίδι της ομάδας, αλλά και ο Ισπανός βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα.

Υπάρχει μια ισορροπία στα φετινά στατιστικά τους, αν και ο Γκερέρο έχει παίξει περισσότερο, λόγω της συμμετοχής του στα ευρωπαϊκά προκριματικά. Ενώ ο Ελ Αραμπί έχει δύο συμμετοχές ως βασικός στο πρωτάθλημα, όταν ο Γκερέρο έμεινε στα πιτς λόγω του τραυματισμού του στη Ρωσία. Τα γκολ τους είναι τρία για τον Μαροκινό και δύο για τον Ισπανό, οι ασίστ τους από μία. Ο Ελ Αραμπί έχει βάλει με πέναλτι το ένα από τα τρία γκολ, αλλά έχει κερδίσει και ο ίδιος ένα πέναλτι, αυτό που αξιοποίησε ο Βαλμπουενά στη Λάρισα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς αναμένεται να τους έχει «ζεστούς» και τους δύο. Εφόσον ο Γκερέρο είναι απολύτως καλά (που όλα δείχνουν ότι θα είναι), το πιο πιθανό μοιάζει στα προσεχή παιχνίδια να έχει τον Ελ Αραμπί στην ενδεκάδα με τον Βόλο και τον Ισπανό με την Τότεναμ. Αλλά ό,τι κι αν αποφασίσει τελικά, το βέβαιο είναι ότι σε κάθε ματς θα μπορεί να κρίνει την αναγκαιότητα της παρουσίας του ενός ή του άλλου αναλόγως με τις συνθήκες και τις ανάγκες για το καλύτερο προς την ομάδα.

Οι αγώνες θα είναι ξανά διαδοχικοί σε μικρό διάστημα ο ένας από τον άλλον, άρα θα χρειαστεί και η κατάλληλη διαχείριση παρότι για τους σέντερ φορ η απόκτηση ρυθμού είναι κάτι πολύ σημαντικό στη δόμηση του παιχνιδιού τους. Μπορεί άλλωστε να παίζουν στο ίδιο ματς μαζί οι δύο κυνηγοί, είτε ο ένας αντικαθιστώντας τον άλλον στη διάρκεια της αναμέτρησης είτε κάποιες φορές να συνυπάρχουν στην ενδεκάδα, ιδίως στα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος. Δεν αποκλείεται κάποιες φορές να δούμε κι αυτό το τελευταίο, παρότι για το ρόλο του δεύτερου φορ υπάρχουν πια κι άλλες επιλογές ειδικά μετά την απόκτηση του Λοβέρα.

Γενικά ο Πορτογάλος τεχνικός έχει τη δυνατότητα να κουμαντάρει τις επιλογές του αναλόγως με το τι χρειάζεται κάθε φορά. Και να κρατάει «ζεστούς» τόσο τον Γκερέρο όσο και τον Ελ Αραμπί με τρόπο που αυτός ο ανταγωνισμός θα κάνει καλό στην ίδια την ομάδα. Κι ούτε κάποιος από τους δύο να θεωρήσει εαυτόν αναντικατάστατο, αλλά ούτε και να απογοητευτεί.

Και μην ξεχνάμε ότι για την Ελλάδα υπάρχει και η τρίτη λύση για την κορυφή της επίθεσης, άκρως αξιόπιστη όπως φαίνεται από τους αριθμούς σε γκολ στην καριέρα του Χιλάλ Σουντανί...