Γιατί δεν περισσεύει κανένας στον Ολυμπιακό


Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει στη διάθεσή του 27+2 ποδοσφαιριστές, έχοντας ζητήσει στην προετοιμασία συνολικά 25 παίκτες. Κατάλαβε όμως πολύ καλά ότι μία χρονιά με τόσες υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη ίσως χρειαστούν καμιά… 30αριά.

Γιατί δεν περισσεύει κανένας στον Ολυμπιακό

Συζητώντας με τον Πέδρο Μαρτίνς στην προετοιμασία, είχε αποκαλύψει τον αριθμό των ποδοσφαιριστών που θα ήθελε να έχει στη διάθεσή του για τη φετινή σεζόν. Μια σεζόν πολύ απαιτητική, μια σεζόν όπου ο πρωταρχικός στόχος είναι το πρωτάθλημα, μια σεζόν που αν δεν το κατακτήσει ο Ολυμπιακός τότε θα μιλάμε ξεκάθαρα για μία αποτυχημένη χρονιά! Εκτός πια κι αν οι διαιτητές, τα VAR και εξωγενείς παράγοντες δεν αφήσουν να κριθεί το πρωτάθλημα εντός των τεσσάρων γραμμών. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο τίτλος θα κριθεί στα playoff.

Ο Πορτογάλος λοιπόν έλεγε κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας σε Πολωνία και Αυστρία, ότι βολεύεται μια χαρά με ένα ρόστερ 22 ποδοσφαιριστών συν 3 τερματοφυλάκων. Συνολικά δηλαδή με 25 παίκτες. Αυτή τη στιγμή έχει στη διάθεσή του 27 ποδοσφαιριστές χωρίς να υπολογίζουμε τους τραυματίες Χριστοδουλόπουλο και Φορτούνη. Με τους δύο Έλληνες άσους πάει στους 29.

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει έναν μεγάλο αριθμό παικτών δεν έγινε επειδή το αποφάσισε ξαφνικά η διοίκηση. Ο Μαρτίνς βλέποντας κάποια πράγματα στην πορεία της προετοιμασίας, συνειδητοποίησε ότι είναι προτιμότερο να έχει περισσότερο υλικό στα χέρια του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι κράτησε τον Μπρούνο, παρότι ο Βραζιλιάνος είναι πολύ πίσω στις επιλογές τόσο για τα χαφ όσο και για τα εξτρέμ, ζήτησε έναν έξτρα δεξιό μπακ (Γκασπάρ) και δεν είχε κανένα πρόβλημα να μείνει ακόμη και ο Ανδρούτσος (σ.σ. ο Θανάσης ζήτησε να πάει στον Ατρόμητο για να παίζει).

Ο κόουτς των Πειραιωτών λοιπόν έβαλε κάτω τα πράγματα κατά τη διάρκεια των προκριματικών του Champions Leagueκαι διαπίστωσε ότι θα πρέπει να υπάρχει βάθος στο ρόστερ, έτσι ώστε να μην φτάσει στο σημείο να παίζει π.χ. με τον Μεριά σε ρόλο… δεξιού μπακ (όπως είχε συμβεί την περασμένη σεζόν).


Τη φετινή σεζόν όλοι θα χρειαστούν. Κανένας δεν περισσεύει. Ακόμα και ο πιτσιρικάς Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς, για τον οποίο είχε ακουστεί ότι θα έφευγε δανεικός. Ο Σέρβος μπορεί να εξελιχθεί σε μία λύση για τον Μαρτίνς σε κάποια παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, όταν χρειαστεί να δοθούν ανάσες σε κάποιον από τους βασικούς στόπερ.

Επίσης, επειδή είναι πολύ μεγάλη η σεζόν, απαιτητική και τα νεύρα θα είναι μονίμως τσιτωμένα, κάτι που διαπιστώθηκε στις πρώτες δύο αγωνιστικές με Αστέρα Τρίπολης και ΑΕΛ, ίσως χρειαστεί κάποιοι ποδοσφαιριστές να προφυλαχθούν ακόμα και από κάρτες!

Το φετινό ρόστερ με τους 27+2 παίκτες έχει χτιστεί για να μην αναγκαστεί ο Μαρτίνς να προχωρήσει στην παραμικρή «αλχημεία», επειδή – όπως είναι λογικό – όλο και κάποιος τραυματισμός ή κάποια τιμωρία μπορεί να προκύψει.

Σίγουρα ορισμένα παιδιά δεν θα έχουν τον χρόνο που θα ήθελαν όπως ο Μπρούνο, ο Μάρκοβιτς, ο Μπα, ο Αβραάμ, ακόμα-ακόμα και ο Τοροσίδης. Όλοι όμως είναι υπεραπαραίτητοι!

Μάνι-μάνι ο Μεριά είναι στα… κόκκινα, καθώς δεν έχει ξεκουραστεί καθόλου. Είναι παράλληλα τραυματίας και ο Σεμέδο που σίγουρα δεν παίζει με τον Βόλο ΝΠΣ και εκτός απροόπτου θα απουσιάσει και από την Τότεναμ. Με λίγα λόγια δύο αμυντικοί που ξεκίνησαν βασικοί, μπορεί να δουν το ματς με τον Βόλο από την εξέδρα. Οπότε, το κέντρο της άμυνας θα μοιραστούν δύο εκ των Σισέ, Αβραάμ ή Μπα. Εκτός κι αν ο Μεριά «τρελαθεί» και φωνάξει «παρών», αγνοώντας ότι χρειάζεται μερικές ανάσες ενόψει Τότεναμ.

Το ξαναλέμε: Η χρονιά είναι μεγάλη και για να βγει χωρίς πειραματισμούς και όσο το δυνατόν πιο αναίμακτα ως προς τις επιλογές της ενδεκάδας, απαιτείται βαθύ ρόστερ. Ορθώς σκέφτηκε λοιπόν ο Μαρτίνς και ανέβηκε από το «25» στο «27+2».