Προσέχει για να έχει με Μεριά ο Μαρτίνς!

Γιατί χρήζει ειδικής μεταχείρισης ο Τυνήσιος στόπερ, ο οποίος έχει ξεκουραστεί ελάχιστα εδώ και έναν χρόνο, καθώς παίζει ανελλιπώς σε Εθνική και Ολυμπιακό.

Προσέχει για να έχει με Μεριά ο Μαρτίνς!


Μόλις μία εβδομάδα… Αυτό είναι το διάστημα που κατάφερε να ξεφύγει το μυαλό του Γιασίν Μεριά από την ποδοσφαιρική καθημερινότητα. Αυτό είναι το διάστημα που πρόλαβε να πάρει κάποιες ανάσες και να μην σκέφτεται το πότε θα πάει για προπόνηση ή αγώνα, είτε πρόκειται για την Εθνική ομάδα, είτε για τον Ολυμπιακό.

Ο Τυνήσιος στόπερ το βράδυ της Παρασκευής (6/9, 21.15) θα δώσει φιλικό με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα στην πόλη Ράντες. Αντίπαλος η Μαυριτανία. Πρόκειται για ένα ματς που θα μπορούσε να το αποφύγει. Βεβαίως, η ομοσπονδία θα έπρεπε να τον αποκλείσει και όχι να κάνει εκείνος… ανταρσία και να πει ότι «δεν πάω στην Εθνική». Δεν μπορεί και δεν το θέλει κιόλας να το κάνει, γιατί σέβεται την Εθνική του ομάδα.

Από την άλλη, όμως, δεν τον προστατεύει κιόλας η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της πατρίδας του, καθώς γνωρίζοντας ότι από πέρσι τον Μάιο έχει ξεκουραστεί ελάχιστα, λόγω της παρουσίας του στο Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018 και στο φετινό Κόπα Άφρικα στα γήπεδα της Αιγύπτου, αποφάσισε να τον συμπεριλάβει στην αποστολή για δύο φιλικά που δεν έχουν κανένα απολύτως ενδιαφέρον και θα μπορούσαν να κληθούν πιο νεαρά παιδιά, όπως συμβαίνει με άλλες εθνικές ομάδες.

Ο Μεριά λοιπόν ξεκίνησε πέρσι τον Μάιο την προετοιμασία του για το Παγκόσμιο Κύπελλο, όταν ολοκληρώθηκαν οι υποχρεώσεις του στα γήπεδα της Ρωσίας, ξεκουράστηκε ελάχιστα, ενσωματώθηκε σχεδόν αμέσως στην πρώην ομάδα του Σφαξιέν, στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό στα τέλη Ιουλίου και ξεκίνησε προετοιμασία με τους «ερυθρόλευκους», έχοντας υποχρεώσεις με τον Ολυμπιακό έως τις αρχές Μαϊου.

Τον φετινό Μάιο ξεκουράστηκε περίπου μία εβδομάδα, αλλά και πάλι έκανε ειδικό πρόγραμμα, καθώς έπρεπε να είναι πανέτοιμος για την έναρξη της προετοιμασίας του με την Τυνησία για το Κόπα Άφρικα. Στα γήπεδα της Αιγύπτου έπαιξε μέχρι τις 17 Ιουλίου, αλλά ξεκουράστηκε μόλις 5 μέρες και έπιασε κατευθείαν δουλειά με τον Ολυμπιακό, παίζοντας μάλιστα στις 30 Ιουλίου με την Πλζεν στο Καραϊσκάκη.

Ο Πέδρο Μαρτίνς βλέποντας όλη αυτή την πορεία του εδώ και έναν χρόνο, είναι απολύτως λογικό να σκέφτεται πλέον τον τρόπο με τον οποίο θα τον χειριστεί από τώρα και στο εξής. Θα προσέχει για να έχει με λίγα λόγια. Θα κοιτάξει στον βαθμό που μπορεί φυσικά, να μην τον πιέσει με συνεχόμενα ματς ανά τρεις – τέσσερις μέρες σε Ελλάδα και Ευρώπη.