Στο TOP-10 των ακριβότερων μεταγραφών του Ολυμπιακού ο Ποντένσε

Ο Ντανιέλ Ποντένσε θα κοστίσει στον Ολυμπιακό 7.000.000€ και μπήκε στην πρώτη δεκάδα των ακριβότερων μεταγραφών της ιστορίας του συλλόγου.

Στο TOP-10 των ακριβότερων μεταγραφών του Ολυμπιακού ο Ποντένσε

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας με την οποία έκανε εξωδικαστικό συμβιβασμό για το θέμα του Ντανιέλ Ποντένσε. Οι δύο ομάδες θυμίζουμε πως βρίσκονταν σε διαμάχη με αφορμή τη μεταγραφή του Πορτογάλου ακραίου επιθετικού στο μεγάλο λιμάνι. Ο 22χρονος άσος μετά την επίθεση οπαδών της Σπόρτινγκ στο προπονητικό κέντρο του συλλόγου κατήγγειλε το συμβόλαιο του και έφυγε από τον σύλλογο.

Η Σπόρτινγκ είχε προσφύγει στα δικαστήρια ζητώντας από τον Ολυμπιακό 60 εκατ. ευρώ. Τελικά όπως ανακοίνωσε και η Σπόρτινγκ Λισαβόνας τα βρήκε με τους "ερυθρόλευκους" από τους οποίους θα εισπράξει 7 εκατ. ευρώ. Αρχικά οι Πορτογάλοι έκαναν λόγο για ένα ποσό κοντά στα 5 εκατ. ευρώ, αλλά αποδείχτηκε πως ήταν πιο πάνω. Με επίσημα έγγραφα τα "λιοντάρια" ανακοίνωσαν τη συμφωνία τους με τον Ολυμπιακό.

Οι Πειραιώτες θα βγάλουν από το ταμείο τους 7.000.000€ για να ξεμπλέξουν με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και να μην έχουν κανένα θέμα στο μέλλον με τον Ντανιέλ Ποντένσε. Αυτό το ποσό έστειλε έκανε τον Πορτογάλο μία από τις ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία του Ολυμπιακού.

Συγκεκριμένα ο 22χρονος άσος μπήκε στην πρώτη δεκάδα των ακριβότερων μεταγραφών των Πειραιωτών. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα transfermarkt.de ο Ποντένσε βρίσκεται στην έβδομη θέση της σχετικής λίστας. Στην πρώτη είναι ο Ζάχοβιτς με 13,5 εκατ. ευρώ και στη δεύτερη ο Τζιοβάνι με 12 εκατ. ευρώ . Αμφότερες είναι μεταγραφές που έχουν γίνει με δραχμές.

Τρίτος είναι ο Ντιόγκο και ακολουθεί ο Ντέταρι, ο Μπελούτσι, ο Ένγκελς, ο Ποντένσε, ο Ριέρα, ο Ρομπέρτο και ο Ντουντού. Ο Σεμέδο που είναι επίσης φετινή μεταγραφή και κόστισε 4,5 εκατ. ευρώ βρίσκεται στην 14η θέση της σχετικής λίστας.

Δείτε τον παρακάτω πίνακα που έχει δημοσιεύσει η ιστοσελίδα transfermarkt.de…