Ολυμπιακός: Άμυνα για... Όσκαρ!

Το μικρότερο παθητικό γκολ σε ολόκληρη την Ευρώπη έχει ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα της σεζόν! Το μόλις ένα τέρμα που έχει δεχτεί σε οκτώ αγώνες αποτελεί ρεκόρ που δεν έχει καμία άλλη ομάδα σε όλα τα πρωταθλήματα, τόσο στις μεγάλες λίγκες όσο και στις μικρότερες σε αντίστοιχο ή και μικρότερο αριθμό αναμετρήσεων! Τι δείχνει η αναλυτική έρευνα του ΦΩΤΟΣ.

Ολυμπιακός: Άμυνα για... Όσκαρ!

Είναι το μεγάλο και ολοφάνερο... μυστικό για την επιτυχημένη είσοδο του Ολυμπιακού στη φετινή αγωνιστική περίοδο. Για την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως και για τις δύο διαδοχικές νίκες στο ξεκίνημα του ελληνικού πρωταθλήματος. Η πειραϊκή ομάδα έχει μία άμυνα για φίλημα! Την καλύτερη της Ευρώπης, τουλάχιστον με όσα καταδεικνύουν οι αριθμοί. Με μοναδικό γκολ σε βάρος της αυτό που πέτυχε ο Ούτκιν της Κράσνονταρ στη ρεβάνς τηςΡωσίας, δίχως να παίξει τον παραμικρό ρόλο από τη στιγμή που ο Ελ Αραμπί έδωσε άμεσα τις απαντήσεις, από τις προσπάθειες του Ποντένσε και τις ασίστ του Βαλμπουενά. Αλλά οι επιθετικές αρετές του Ολυμπιακού είναι ένα άλλο κεφάλαιο.

Η αμυντική επίδοση των ερυθρόλευκων στη φετινή σεζόν είναι εξωπραγματική από τη στιγμή μάλιστα που η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έχει δώσει έξι ευρωπαϊκούς αγώνες με ομάδες που διακρίνονται για την έφεσή τους στο σκοράρισμα και διαθέτουν επιθετικούς πρώτης γραμμής. Η Βικτόρια Πλζεν τον Κρμέντσικ των 10 εκατ. ευρώ, η Μπασακσεχίρ τον Ρομπίνιο, τον Βίτσκα, τον Ντεμπά Μπα, τον Κριβελί. Η Κράσνονταρ τον Μπεργκ, τον τοπ σκόρερ της Ρωσίας Ιγκνατίεφ και τους γκολτζήδες εξτρέμ Βάντερσον και Σουλεϊμάνοφ

Κι όμως η παρέα του Σα, με τον Σεμέδο, τον Μεριά, τον Ομάρ, τον Τσιμίκα, μπροστά τους τον Γκιγιέρμε και τον Μπουχαλάκη, αλλά και τους Σισέ, Αβραάμ, όπως και και με την ανασταλτική ικανότητα όλων των ποδοσφαιριστών που έχουν χρησιμοποιηθεί δεν δέχτηκε παρά μόλις ένα γκολ. Και κανένα από δύο ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος με επιθετικές αρετές, όπως ο Αστέρας Τρίπολης και η ΑΕΛ.

Ψάξαμε αναλυτικά τι έχουν κάνει μέχρι τώρα στο ξεκίνημα της σεζόν στα πρωταθλήματά τους και στα προκριματικά της Ευρώπης οι ομάδες από κάθε χώρα και η μοναδική που μπορεί να συγκριθεί με τον Ολυμπιακό είναι η Σλάβια Πράγας στην Τσεχία, καθώς σε δέκα αγώνες της έως τώρα έχει δεχτεί δύο τέρματα. Ενώ υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν δεχτεί γκολ, όπως συμβαίνει στην Κύπρο ή μόλις ένα σαν τον Ολυμπιακό όπως στην Ιταλία, αλλά έχουν δώσει δύο αγώνες έως τώρα οπότε το δείγμα για αυτές είναι ελάχιστο και δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με το «οκτώ ματς-ένα γκολ» των Πειραιωτών. Θυμίζουμε ότι ο ολυμπιακός με την Πλζεν είχε 0-0 εκτός και 4-0 εντός, με την Μπασάκ δύο νίκες 1-0 και 2-0, με την Κράσνονταρ 4-0 και 2-1 και με τους αντιπάλους στο στην Σούπερ λίγκα επίσης δύο νίκες με 1-0.

Πάμε αναλυτικά:

Στην Αγγλία, στην 4η αγωνιστική η Κρίσταλ Πάλας έχει δεχτεί δύο γκολ, ενώ από τρία οι Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι και Λέστερ. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ, η Τότεναμ, έχει δεχτεί έξι γκολ.

Στην Ισπανία υπάρχουν ομάδες με παθητικό ενός γκολ όπως η Σεβίλλη, η Μπιλμπάο και Αλαβές αλλά έχουν δώσει μόλις τρία ματς. Η Ατλέτικο έχει δύο γκολ, η Ρεάλ τέσσερα και η Μπαρτσελόνα πέντε.

Στην Ιταλία έχουν γίνει δύο αγωνιστικές και από ένα γκολ έχουν δεχτεί η Ιντερ, η Μπολόνια, η Μίλαν, η Λάτσιο, η Βερόνα και η Μπρέσια. Η Γιουβέντους και η Νάπολι από τρία, η Ρόμα τέσσερα.

Στην Γερμανία μετά από τρεις αγωνιστικές η Λειψία και η Βόλφσμπουργκ έχουν δεχτεί από δύο γκολ, ενώ η Μπάγερν που θα αντιμετωπίσει στον όμιλο τον Ολυμπιακό έχει τρία γκολ παθητικό (δύο από την Χέρτα και ένα από την Μάινζ).

Στην Γαλλία μετά την 4η αγωνιστική η Ρεμς έχει την καλύτερη άμυνα με ένα γκολ (αλλά με τα μισά ματς από αυτά του Ολυμπιακού). Η Παρί και η Λιόν έχουν ήδη δεχτεί δύο γκολ.

Στην Ολλανδία μετά την 4η αγωνιστική η Άλκμααρ έχει παθητικό δύο τερμάτων, ενώ η Αϊντχόφεν έχει τρία και ο Άγιαξ τέσσερα.

Στο Βέλγιο μετά από πέντε αγώνες η Μπριζ έχει δεχτεί δύο γκολ, αλλά έπαιξε και στην Ευρώπη όπου παραβιάστηκε η εστία της άλλες τέσσερις φορές (τρεις από την Ντιναμό Κιέβου και μία από την ΛΑΣΚ Λινζ)

Στην Πορτογαλία μετά από τέσσερις αγωνιστικές την καλύτερη άμυνα με δύο γκολ έχουν η Μπενφίκα, η Πόρτο και η Σάντα Κλάρα.

Στην Σκωτία η Σέλτικ σε δέκα αγώνες μαζί με την Ευρώπη έχει δεχτεί δέκα γκολ, ενώ η Ρέιντζερς που επίσης έπαιξε προκριματικά έχει παθητικό οκτώ τερμάτων σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Στην Αυστρία η ΛΑΣΚ που έπαιξε Ευρώπη δέχτηκε οκτώ γκολ σε έντεκα ματς, ενώ η Σάλτσμπουργκ στο πρωτάθλημα τέσσερα γκολ σε έξι ματς.

Στην Δανία η Μίντιλαντ τα πηγαίνει πολύ καλά καθώς σε οκτώ αγώνες (όσους και ο Ολυμπιακός) έχει δεχτεί δύο τέρματα. Μόνο που στην Ευρώπη σε δύο ματς με την Ρέιντζερς έφαγε επτά γκολ!

Στην Κύπρο η ΑΕΚ Λάρνακας έπαιξε επτά ματς μαζί με τα ευρωπαϊκά και δέχτηκε τέσσερα γκολ (όλα από τη Γάνδη), η ΑΕ Λεμεσού έχει μόνο ένα γκολ (από τον Άρη) σε σύνολο τεσσάρων αγώνων, ενώ ο ΑΠΟΕΛ σε έξι ματς έχει δεχτεί τέσσερα γκολ. Στο πρωτάθλημα η Ομόνοια δεν έχει δεχτεί ακόμη τέρμα αλλά έχει δώσει μόλις δύο ματς.

Στην Ελβετία σε έξι αγωνιστικές η Γιουνγκ Μπόις έχει πέντε γκολ παθητικό και η Βασιλεία επτά.

Στην Τουρκία στο πρωτάθλημα η Ντενιζλίσπορ δεν έχει γκολ πίσω, αλλά μόνο σε δείγμα τριών αγωνιστικών. Η Φενέρ έχει δεχτεί δύο, η Γαλατά και η Μπεσίκτας από 5, η Μπασακσεχίρ που έπαιξε με τον Ολυμπιακό έχει έξι γκολ στην «πλάτη».

Στη Βοσνία η Ζρίνσκι Μόσταρ στο πρωτάθλημα έχει δύο γκολ σε επτά ματς, αλλά στην Ευρώπη άλλα πέντε σε τέσσερις αγώνες. Σύνολο επτά.

Στην Κροατία στο πρωτάθλημα σε τρεις αγώνες η Ντιναμό Ζάγκρεμπ έχουν δεχτεί από τρία γκολ.

Στην Βουλγαρία η Λουντογκόρετς σε οκτώ ματς έχει τέσσερα γκολ και στην Ουγγαρία η Φερεντσβάρος τέσσερα στο πρωτάθλημα, αλλά με τα ευρωπαϊκά έχει φτάσει στα... δεκαέξι!

Η καλύτερη και πιο ανταγωνιστική στον Ολυμπιακό άμυνα στην Τσεχία είναι της Σλάβια Πράγας. Έχει μόλις δύο γκολ σε δέκα αγώνες. Έπαιξε και στην Ευρώπη αποκλείοντας την Κλουζ με δύο νίκες (με 1-0).

Στο Μαυροβούνιο η Ζέτα έχει οκτώ γκολ μαζί με τα ευρωπαϊκά, ενώ στην Πολωνία η Πογκόν έχει δεχτεί τέσσερα τέρματα σε επτά αγώνες. Πολύ καλή αμυντική παρουσία από την Σέριφ στην Μολδαβία με μόλις έξι γκολ σε είκοσι αγώνες, αλλά στα προκριματικά της Ευρώπης δέχτηκε σε έξι αγώνες οκτώ γκολ!

Στην Ρουμανία η Σέπσι έχει πέντε γκολ σε επτά ματς, ενώ η Κραϊόβα που αποκλείστηκε από την ΑΕΚ έχει δεχτεί επτά γκολ μόνο στο πρωτάθλημά της.

Στην Σερβία ο Ερυθρός Αστέρας που είναι αντίπαλος του Ολυμπιακού στον όμιλο έχει μόνο νίκες στο πρωτάθλημα σε πέντε ματς, αλλά ΄χει δεχτεί τρία γκολ. Συνολικά, μαζί με τα ευρωπαϊκά προκριματικά, έχει παθητικό οκτώ τερμάτων σε οκτώ αγώνες.

Στην Ρωσία σε οκτώ αγώνες η Ζενίτ έχει δεχτεί τρία γκολ. Η Κράσνονταρ επτά γκολ στο πρωτάθλημα και μαζί με τα ευρωπαϊκά... δεκαέξι! Άλλωστε μόνον ο Ολυμπιακός της έβαλε έξι!

Στη Σλοβενία η Αλουμίνι σε οκτώ ματς έχει δεχτεί τρία γκολ ενώ στην Σλοβακία, η Σλόβαν που απέκλεισε τον ΠΑΟΚ έχει «φάει» επτά γκολ μόνο στο πρωτάθλημα.

Στην Ουκρανία η Ντέσνα έχει δεχτεί δύο γκολ σε έξι ματς και η Σαχτάρ τρία. Ενώ, τέλος, στο Αζερμπαϊτζάν η Καραμπάκ δεν έχει ακόμη δει την εστία της να παραβιάζεται στο πρωτάθλημα σε τρεις αγώνες, όμως στα προκριματικά της Ευρώπης δέχτηκε οκτώ γκολ σε ισάριθμους αγώνες.