«Μαέστρος» ο Ματιέ, ένστικτο του «κίλερ» ο Ελ Αραμπί

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού για την αναμέτρηση της Κυριακής (1/9) με την ΑΕΛ. 

«Μαέστρος» ο Ματιέ, ένστικτο του «κίλερ» ο Ελ Αραμπί

ΣΑ: Δεν χρειάστηκε να κάνει κάποια μεγάλη επέμβαση. Σε κάποιες σέντρες ή βαθιές μπαλιές των παικτών της ΑΕΛ, ήταν εκεί που έπρεπε, «καθαρίζοντας» όλες τις φάσεις στον αέρα.

ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ: Είχε ένα τετ α τετ από πλάγια θέση στο 32’ για το 0-2, αλλά σε γενικές γραμμές δεν μπορούσε να έχει τις μπούκες από τα δεξιά που μας είχε συνηθίσει στα προηγούμενα ματς, λόγω της τραγικής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου.

ΜΕΡΙΑ: Του πήρε λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί στις συνθήκες του ματς. Έκανε κάποια επιπόλαια λάθη, απόρροια του τερέν, γενικώς ταλαιπωρήθηκε σε μια-δυο περιπτώσεις όταν βρέθηκε π.χ. απέναντι στον Καρανίκα. Σίγουρα ο Τυνήσιος στόπερ είχε πολύ καλύτερες βραδιές από την αποψινή.

ΣΙΣΕ: Αν και ο Νούνιτς έδωσε άλλον αέρα στο δημιουργικό κομμάτι της ΑΕΛ όταν μπήκε στο 64’, ο Σενεγαλέζος στόπερ ήταν τη σωστή στιγμή στο σωστό σημείο. Και με τον Ντάουντα πάντως δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα. Στο 90% των μονομαχιών αναδείχθηκε νικητής.

ΤΣΙΜΙΚΑΣ: Δεν είχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα ανασταλτικά, ήταν λίγο προσεκτικός ως προς το δημιουργικό κομμάτι, αλλά σίγουρα η κίτρινη κάρτα που πήρε στο 28’, τον έκανε λίγο πιο προσεκτικό στις μονομαχίες του. Αντικαταστάθηκε στο 65’ από τον Κούτρη κι αφού πρώτα είχε «φάει» μια γερή κλοτσιά χαμηλά στο πόδι.

ΓΚΙΓΙΕΡΜΕ: Ο Βραζιλιάνος σε ακόμη ένα ματς είχε την απαιτούμενη ψυχραιμία να διαχειριστεί κάποιες (ελάχιστες βέβαια) δύσκολες καταστάσεις που πήγαν να δημιουργηθούν. Κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα δεν είχε. Επιθετικά φάνηκε στο 47’ με ένα σουτ που πέρασε ψηλά άουτ.

ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ: Στο δεύτερο ημίχρονο φάνηκε περισσότερο, καθώς όταν άρχισε η ΑΕΛ να παίρνει κάποια μέτρα στο γήπεδο, ο Ανδρέας φώναξε «παρών» και σταμάτησε ορισμένες απόπειρες των Θεσσαλών να γίνουν απειλητικοί προς την εστία του Σα.

ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ: Πέτυχε το γκολ – πέναλτι στο 7’, έδωσε στο 14’ έτοιμο γκολ στον Ελ Αραμπί που το έχασε ο Μαροκινός, από τα δικά του πόδια δημιουργήθηκαν τα άλλα τρία γκολ που ακυρώθηκαν, δύο του Ελ Αραμπί και ένα του Μεριά. Τι άλλο να έκανε δηλαδή στο «χωράφι» της Λάρισας;

ΠΟΝΤΕΝΣΕ: Δεν ήταν κακός ο Πορτογάλος. Ώρες-ώρες τον πρόδιδε και ο αγωνιστικός χώρος σε κάποιες μπούκες που πήγε να κάνει, αλλά σε γενικές γραμμές δεν μπορείς να πεις ότι δεν βοήθησε. Στο 82’ αντικαταστάθηκε από τον Ραντζέλοβιτς.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Σίγουρα ο Γιώργος έχει δείξει μέσα στη σεζόν ότι είχε πολύ καλύτερες εμφανίσεις από την αποψινή. Επηρεάστηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό και εκείνος από τον αγωνιστικό χώρο. Βγήκε στο 61’ και μπήκε ο Καμαρά.

ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ: Κέρδισε το πέναλτι από τον Μπέρτο. Στο 14’ είχε μία καλή κεφαλιά που έδιωξε ο Κρίστινσον. Στο 35’ και στο 38’ του ακυρώθηκαν δύο γκολ, με το δεύτερο να είναι περισσότερο… γκολ παρά οφσάιντ. Σημασία έχει ότι έδειξε και απόψε ότι είναι ο ορισμός του «εκτελεστή», παρότι δεν του μέτρησαν κανένα γκολ.

ΚΑΜΑΡΑ: Μπήκε στο 61’ αντί του Μασούρα για να θωρακιστεί περισσότερο ο άξονας του Ολυμπιακού. Με τα τρεξίματά του βοήθησε αρκετά.

ΚΟΥΤΡΗΣ: Μπήκε στο 65’ αντί του Τσιμίκα, αλλά κι εκείνος μέχρι να προσαρμοστεί σε αυτό τον άθλιο αγωνιστικό χώρο, έπρεπε να «φάει» ένα δεκάλεπτο.

ΡΑΝΤΖΕΛΟΒΙΤΣ: Μπήκε στο 82’ αντί Ποντένσε και δεν πρόλαβε να φανεί ιδιαίτερα.