Τι ώρα ακριβώς τελειώνουν οι μεταγραφές - Ποια η διαδικασία

Τι είναι το TMS και η ανακοίνωση της ΕΠΟ για το σημερινό ωράριο λειτουργίας

Τι ώρα ακριβώς τελειώνουν οι μεταγραφές - Ποια η διαδικασία

Η σημερινή ημέρες είναι η τελευταία των μεταγραφών για ποδοσφαιριστές που δεν είναι ελεύθεροι. Την περασμένη εβδομάδα η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι σήμερα, Σάββατο 31 Αυγούστου, τελευταία ημέρα των μετεγγραφών, το ωράριο εργασίας των αρμοδίων τμημάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα διαμορφωθεί ως εξής:

  • TMS: 09:30 έως 00.00
  • Μητρώο Δελτίων: 09:30 έως 00.00
  • Πρωτόκολλο: 09:30 έως 00.00
  • Λογιστήριο: 09:30 έως 00.00

Η διαδικασία

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι μεταγραφές ολοκληρώνονται ακριβώς τα μεσάνυχτα. Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθείται.
Για να ολοκληρωθεί μια μεταγραφή ξένου ποδοσφαιριστή χρειάζεται να κατατεθεί αρχικά από την ομάδα που πρόκειται να αποκτήσει παίκτη, στην ΕΠΟ, η αίτηση μεταβολών και τα σχετικά παράβολα. Στη συνέχεια, τα συγκεκριμένα έγγραφα και το συμβόλαιο πρέπει να ανέβουν στο TMS (Transfer Machine Systems ). Πρόκειται για την πλατφόρμα μέσω της οποία ακολούθως η ΕΠΟ ζητά το πιστοποιητικό μεταγραφής (ITS) από την προηγούμενη Ομοσπονδία στην οποία ανήκε ο παίκτης.

Προσοχή, πρέπει να ζητηθεί και δεν είναι απαραίτητο ότι η προηγούμενη Ομοσπονδία θα απαντήσει αμέσως. Αρκεί να έχει ζητηθεί μέσω των χρονικών περιθωρίων, εν προκειμένω έως τα μεσάνυχτα.

Τότε η μεταγραφή έχει ολοκληρωθεί. Να σημειωθεί επίσης ότι το συμβόλαιο μπορεί να μην είναι επικυρωμένο καθώς αυτό μπορεί να γίνει μέσα στις επόμενες επτά ημέρες.