Τι μπορεί να σημαίνει η απόκτηση του Γκασπάρ από τον Ολυμπιακό

Ο Μπρούνο Γκασπάρ φτάνει στην Ελλάδα στις 17.20 το απόγευμα του Σαββάτου 31/8 προκειμένου να ενισχύσει τον Ολυμπιακό στην προσπάθεια που θα κάνει να κατακτήσει το νταμπλ στην Ελλάδα και να φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί στο Champions League.

Τι μπορεί να σημαίνει η απόκτηση του Γκασπάρ από τον Ολυμπιακό

Και ξαφνικά, Μπρούνο Γκασπάρ! Εκεί που όλοι περιμέναμε να δούμε αν θα έχουμε άμεσες εξελίξεις στο θέμα του χαφ της Μονακό, Μποσίλα, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι έρχεται στην Αθήνα για ιατρικά και υπογραφές ο δεξιός μπακ της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας.

Γιατί όμως οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν αυτή την κίνηση; Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτή την απάντηση μπορεί να την δώσει με σιγουριά μόνο ο Πέδρο Μαρτίνς. Εμείς εδώ καλούμαστε να εξετάσουμε τα δεδομένα και τα... σενάρια για την κίνηση αυτή.

Ο Γκασπάρ αγωνίζεται ως δεξί μπακ, μια θέση η οποία τα τελευταία χρόνια είναι «καπαρωμένη» από τον Ομάρ Ελαμπντελαουί! Ο Νορβηγός αποτελεί σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της... «πολεμικής μηχανής» του Πέδρο Μαρτίνς και η παρουσία τους στους αγώνες της ομάδας του Πειραιά είναι καταλυτική.

Όπως φυσικά και η απουσία του σε κάποια ματς έπαιξε σημαντικό ρόλο. Για να ακριβολογούμε, κάποιες φορές αποδείχτηκε καταστροφική. Πέρυσι ο Ολυμπιακός έκανε «κοιλιά» όταν τραυματίστηκε ο Ομάρ με αποκορύφωμα τον αγώνα της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ όταν οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το χειρότερό τους παιχνίδι με εμφανέστατο πρόβλημα στο δεξί άκρο της άμυνας.

Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε και Μπενζιά

Σε αυτή την περίπτωση, η προσθήκη του Γκασπάρ είναι από αυτές που θα αυξήσουν τον ανταγωνισμό στη συγκεκριμένη θέση και θα επιτρέπει στον Μαρτίνς να έχει δύο ισάξιες επιλογές για τη θέση.

Ένα άλλο σενάριο είναι η πιθανή πώληση είτε του Ομάρ, είτε του Κούτρη, όμως δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Πάντα στις μεταγραφικές περιόδους το όνομα του Ομάρ είναι από τα πιο «καυτά», αφού ο αρχηγός του Ολυμπιακού έχει καλό όνομα στην ευρώπη και πολλές ομάδες στο παρελθόν έχουν ενδιαφερθεί για αυτόν. Μην αγχωθείτε όμως άδικα ακόμα, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια ενημέρωση ότι ο Ελαμπντελαουί θα φύγει. Σενάριο είναι αυτό, όπως και μια ενδεχόμενη πώληση του Κούτρη. Ο Γκασπάρ μπορεί να αγωνίζεται και στα δύο άκρα της άμυνας, γεγονός που μπορεί να λύσει τα χέρια του Μαρτίνς.

Ολυμπιακός: Έρχεται ο Μπρούνο Γκασπάρ

Και κάτι ακόμα: Η κίνηση αυτή ίσως να και να σημαίνει την αποκατάσταση των σχέσεων του Ολυμπιακού με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ας μην ξεχνάμε ότι πέρυσι ο Ολυμπιακός πήρε τον Ποντένσε από τους Πορτογάλους και οι δύο σύλλογοι βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη. Μάλιστα η υπόθεση είναι σε εξέλιξη. Η συνεργασία τους στο θέμα του Γκασπάρ, δείχνει ότι μετά την... μπόρα, μπορεί ήδη να βγήκε το ουράνιο τόξο...