Τοροσίδης: «Η ομάδα πρέπει να κοιτάξει το πρωτάθλημα,έχουμε χρόνο για το Champions League»

Στην κάμερα της NOVA μίλησε ο Βασίλης Τοροσίδης ενόψει της δεύτερης αγωνιστικής του πρωταθλήματος κόντρα στην ΑΕΛ.

Τοροσίδης: «Η ομάδα πρέπει να κοιτάξει το πρωτάθλημα,έχουμε χρόνο για το Champions League»

Ο Βασίλης Τοροσίδης μίλησε στην κάμερα της NOVA για το παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής της Super League 1 με αντίπαλο την ΑΕΛ (31/8, 19:15).

Ο Έλληνας μπακ στο περιθώριο των δηλώσεών του για την Λάρισα, τόνισε πως ήθελε να περάσει και η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League. Αναφέρθηκε επίσης στο Champions League και την κλήρωση των ομίλων καθώς και στον Ερυθρό Αστέρα, το αδερφοποιημένο με του «ερυθρόλευκους» σωματείο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο αρχηγός του Ολυμπιακού στην κάμερα της NOVA:

Για τη συμμετοχή στο Champions League: «Ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα για την ομάδα, για τη ψυχολογία και το πρεστίζ μας. Ακόμα και η οικονομική ενίσχυση που δέχεται η ομάδα είναι πολύ σημαντική. Είχαμε μια εξαιρτεική παρουσία στα προκριματικά. Η ομάδα πρέπει να κοιτάξει το πρωτάθλημα, για το Τσάμπιονς Λιγκ έχουμε χρόνο».

Για την κλήρωση: «Φτάνοντας στους ομίλους του Champions League γνωρίζεις οτι θα έχεις έναν πολύ δύσκολο όμιλο. 'Ετσι όπως εξελίχθηκε η κλήρωση, το 90% των ομίλων ήταν δύσκολο. Ο μεγάλος μας στόχος ήταν η είσοδος στους ομίλους. Αυτό δε σημαίνει πως δεν θα παλέψουμε για την πρόκριση και τη δεύτερη θέση. Ο ρεαλιστικός μας στόχος είναι η τρίτη θέση και η είσοδος στο Europa League, χωρίς να μειώνουμε την αξία του Ερυθρού Αστέρα».

Για τα παιχνίδια με Ερυθρό Αστέρα: «Είναι δύο αδερφοποιημένα σωματεία, οι φίλαθλοι των δύο ομάδων έχουν πολλές φορές επισκεφτεί τος δύο έδρες. Πιστεύω πως θα είναι δύο ματς με καταπληκτική ατμόσφαιρα, αρκετά ανταγωνιστικά».

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα από την Ελλάδα στα ευρωπαϊκά κύπελλα: «Με λυπεί ιδιαίτερα αυτό γιατί είναι μεγάλο μειονέκτημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι κρίμα να μην έχουμε κι άλλες ομάδες στους ομίλους του Champions League και του Europa League γιατί χάνουμε βαθμούς. Θα φανούν μελλοντικά τα προβλήματα, καθώς πλέον δεν έχουμε καλές κληρώσεις ή απευθείας προκρίσεις στο Champions League. Ήθελα ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ να περάσουν στους ομίλους για να δώσουν βαθμούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και για να έχουν παιχνίδια και να απασχολούνται μεσοβδόμαδα. Δυστυχώς ο Ολυμπιακός θα είναι η μοναδική ελληνική ομάδα στην Ευρώπη και στο Champions League, ας είναι η τελευταία φορά που θα συμβεί αυτό και από του χρόνου να έχουμε περισσότερες ομάδες στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων».

Για το ματς με την ΑΕΛ: «Η ΑΕΛ είναι μια σοβαρή ομάδα με έναν καλό και νέο προπονητή. Μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλα τα παιχνίδια. Είναι δύσκολο γήπεδο με ατμόσφαιρα που βάζει εμπόδια σε κάθε αντίπαλο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι γιατί όπως είδαμε και με την Τρίπολη στο Καραϊσκάκη, μπορεί να έχουμε προβλήματα. Πήραμε το μάθημα μας και θα πάμε 100% συγκεντρωμένοι για το διπλό».