ΑΕΚ - Ξάνθη 1-2: Tαφόπλακα για Καρντόσο (highlights)

Στο παρθενικό επίσημο ματς με κόσμο στις εξέδρες η ΑΕΚ υπέστη πρωτοφανές στραπάτσο, με την Ξάνθη να την κερδίζει (1-2) για πρώτη φορά στην ιστορία της ως φιλοξενούμενη! 

ΑΕΚ - Ξάνθη 1-2: Tαφόπλακα για Καρντόσο (highlights)

Η ακριτική ομάδα πήρε το πρώτο διπλό στην ιστορία της στο «σπίτι» της «Ένωσης», με την γιούχα να «πηγαίνει σύννεφο» πριν καν αρχίσει το ματς. Το «πράμα» φώναζε από νωρίς ότι η κατρακύλα της ΑΕΚ δεν θα σταματούσε ούτε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Μετά την απογοητευτική της εικόνα με την Κραϊόβα και την Τράμπζονσπορ, ο κόσμος πήγε προκατειλημμένος στο ΟΑΚΑ και αποδοκίμασε πριν από το ματς τον Καρντόσο.

ΑΕΚ - Ξάνθη: Το γκολ τoυ Αμορίμ που πάγωσε το ΟΑΚΑ (vid)

Όσο για την Ξάνθη; Έκανε… πλάκα στην «Ένωση» στο δεύτερο ημίχρονο, πήγε το παιχνίδι εκεί που ήθελε και πήρε μία παλικαρίσια νίκη, μία πεντακάθαρη νίκη για την ακρίβεια με 1-2.

ΑΕΚ - Ξάνθη 1-2: Τα highlights της αναμέτρησης

Η «Ένωση» που από το 34’ έπαιξε με παίκτη λιγότερο (2η κίτρινη στον Ζεράλδες) ουσιαστικά φώναξε «παρούσα» μόνο στο πρώτο τέταρτο. Όταν από κάποιες προσπάθειες του Χουλτ από αριστερά, προσπάθησε να δημιουργήσει κάποια ρήγματα στην ξανθιώτικη άμυνα. Εμφανίστηκε και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με μία χαμένη κεφαλιά του Ολιβέιρα, αλλά η εικόνα που έβγαζε συνολικά η ΑΕΚ, ήταν εικόνα μίας ομάδας που δεν ήξερε τι ζητούσε στο γήπεδο. Χωρίς αρχή, μέση και τέλος και με τον Καρντόσο στον πάγκο ανήμπορο να αντιδράσει στον «εφιάλτη» που φαινόταν ότι θα έρθει…

Η Ξάνθη στην πρώτη της ουσιαστικά καλή ευκαιρία άνοιξε το σκορ με τον Αμορίμ στο 67’ και έντεκα λεπτά αργότερα (78’) ήρθε ο Μπαριέντος για να γράψει το θριαμβευτικό 0-2 και το ΟΑΚΑ να δονείται από τη γιούχα του κόσμου.

Η ΑΕΚ μείωσε στο 91’ με τον Ολιβέιρα, αλλά αντί οι οπαδοί της «Ένωσης» να το πανηγυρίσουν, συνέχισαν να αποδοκιμάζουν τη διοίκηση, τους παίκτες και τον προπονητή.

Το τελικό 1-2 με λίγα λόγια φέρνει αναπόφευκτα σοβαρές εξελίξεις και αλλαγές στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο…

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

ΑΕΚ – Ξάνθη 1-2

Σκόρερ: 91’ Ολιβέιρα - 67’ Αμορίμ, 78’ Μπαριέντος

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Κίτρινες: Ζεράλδες, Σβάρνας, Μάνταλος – Ντουρίτσκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Κοβάσεβιτς, Τερκί.

Κόκκινη: Ζεράλδες (2η κίτρ., 34’)

Συνθέσεις:

ΑΕΚ (Καρντόσο): Μπάρκας – Μπακάκης Οικονόμου Σβάρνας Χουλτ – Κρίστισιτς (74’ Γαλανόπουλος) Σιμόες (83’ Αλμπάνης) – Ζεράλδες Βέρντε (58’ Λιβάγια) Μάνταλος - Ολιβέιρα

Ξάνθη (Ραμίρεθ): Αμπάντ - Μπαξεβανίδης Καρασαλίδης Μαλεζάς (41’ λ.τρ. Λισγάρας) Σόσα - Κοβάσεβιτς Τερκί – Στάρτζεον Μπαριέντος (80’Nτε Λούκας) Ντουρίτσκοβιτς (60’ Αμορίμ) - Ρενέλα.