Αυτός είναι δικός μας

Οι απίστευτες αντιδράσεις για την εφαρμογή του VAR στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού. Οι πρώτοι πυροβολισμοί του Ελ...VARαμπί και το μυαλό μόνο στην Κράσνο...VAR!

Αυτός είναι δικός μας

Εάν έβλεπε κανείς το βράδυ του Σαββάτου (αλλά και το πρωί της Κυριακής) ορισμένες... οργισμένες αντιδράσεις σχετικά με τη διαιτησία στο ματς του Ολυμπιακού με τον Αστέρα, θα πίστευε ότι βρισκόταν σε μια άλλη ποδοσφαιρική Ελλάδα. Στην οποία ο Μαρινάκης θα έχει πει «δικό μας» τον Γραμμένο, ο Περέιρα και οι συν αυτώ στην ΚΕΔ θα είναι με κασκόλ του Ολυμπιακού στα επίσημα του Καραϊσκάκη, ο Βιεϊρίνια θα είχε κόψει πεντακάθαρα με το κεφάλι πέρυσι στη Λαμία και με κανένα χέρι απλωμένο, αλλά και ότι το VAR θα ήταν κάτι που έχει εφαρμοστεί σε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη εκτός από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός, το VAR και η προπαγάνδα!

Θα πρέπει να αποφασίσουμε άμεσα. Το VAR είτε το θέλουμε είτε όχι, υπάρχει. Ο διαιτητής παίρνει την απόφαση και κρίνεται γι΄αυτήν σε κάθε φάση, αλλά πλέον έχει να ακούσει την άποψη άλλων δύο ανθρώπων από το στούντιο του κάθε γηπέδου. και να δει και ο ίδιος όταν έχει αμφιβολία τη φάση από την κάμερα. Μπορεί, λοιπόν, όλοι αυτοί να έκαναν λάθος στην ιστορία με τον Ελ Αραμπί και τον Μπαράλες, όπως μπορεί και να ήταν οφσάιντ ο παίκτης του Αστέρα όταν έγινε η εκτέλεση του φάουλ από τον συμπαίκτη του. Υπάρχει έστω ένας άνθρωπος που ζει στο περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο οποίος να πιστεύει πως αν ο Κουμπαράκης ήταν σίγουρος ότι υπήρχε πέναλτι, δεν θα το έδινε; Πλάκα μας κάνετε;

Το VAR για μένα είναι ένα τεράστιο λάθος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο με την απλή εξήγηση ότι όπως κάνουν λάθη οι προπονητές και οι παίκτες, έτσι μπορεί να κάνουν λάθη και οι διαιτητές. Αλλά αυτή είναι μια άλλη συζήτηση και στο κάτω κάτω δεν μετράει η δική μου γνώμη, όπως και πολλών άλλων που συμφωνούν με αυτή. Το VAR υπάρχει και πρέπει να το μάθουμε (όπως και εκείνοι που το εφαρμόζουν πρωτίστως) και να το σεβόμαστε. Αν το τραβάμε έτσι ή αλλιώς αναλόγως με την απόφαση που τελικά ελήφθη, τότε όντως θα το ξεφτιλίσουμε και αυτό στην Ελλάδα.

Δείτε τι έδειξε το VAR στο Καραϊσκάκη - Ο Αστέρας ζητά πέναλτι αλλά υπάρχει οφσάιντ (pic)

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να μην ασχολείται με ό,τι επικοινωνιακό πήγε να γίνει μετά το ματς με τον Αστέρα. Να έχει πια αποκλειστικά στραμμένη την προσοχή του στο παιχνίδι με την Κράσνονταρ, το οποίο δεν είναι διαδικαστικό. Σε καμία περίπτωση. Και να κρατήσει από το ματς της πρεμιέρας του πρωταθλήματος ότι χρειάζεται δουλειά για να μπουν στο πνεύμα και να αποκτήσουν ομοιογένεια οι παίκτες που δεν έχουν παίξει πολύ έως τώρα. Ο Ελ Αραμπί έβαλε το πρώτο του γκολ και είχε ευκαιρίες για άλλα, ωστόσο ακόμη δεν έχει καταφέρει να κάνει αυτοματισμούς με τους συμπαίκτες του και να βρίσκεται πιο πολύ κοντά στο στόχο. Ο Σουντανί είναι εξαιρετικός παίκτης, έχει διαύγεια στο παιχνίδι του, τεχνική και επαφή με την αντίπαλη εστία. Με τον καιρό θα βοηθήσει πάρα πολύ, είναι δεδομένο.

Για τα υπόλοιπα, ας μην παρασυρθεί ο Ολυμπιακός σε αυτή την παράδοξη ακόμη και για τους ίδιους τους δημιουργούς της κατάσταση, επειδή ο Κουμπαράκης πήρε μια απόφαση σε μία συγκεκριμένη φάση, για την οποία εάν δεν ήταν 100% σίγουρος εκείνη τη στιγμή ότι ήταν σωστή θα την έδινε σε βάρος του Ολυμπιακού. Μην τρελαθούμε...