Μαρτίνς: «Υπάρχουν πολλές εξηγήσεις για την εμφάνισή μας»

Ο Πέδρο Μαρτίνς αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους η εικόνα του Ολυμπιακού δεν είχε σχέση με αυτή που παρουσίασε στο ευρωπαϊκό ματς με την Κράσνονταρ.

Μαρτίνς: «Υπάρχουν πολλές εξηγήσεις για την εμφάνισή μας»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κόουτς του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου:

-Σημαντικό είναι ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε, αλλά η εικόνα του δεν είχε καμία σχέση με την εικόνα που είχε παρουσιάσει στα προηγούμενα παιχνίδια. Κατά τη γνώμη σας τι συνέβη και έφτασε ο Ολυμπιακός στο σημείο να παίξει με τη φωτιά έως το τέλος;

Υπάρχουν πολλές εξηγήσεις, πολλοί λόγοι. Δεν πιάσαμε το επίπεδο που συνηθίζαμε να παίζουμε. Δεν πιάσαμε την αναμενόμενη επίδοση. Δεύτερον υπήρχαν αρκετοί νέοι παίκτες που δεν είχαν βρει αγωνιστικό ρυθμό παρότι ξέραμε ότι είναι έτοιμοι. Υπήρχαν πολλές αλλαγές προσώπων, υπήρχε αρκετή κούραση από το ματς της Τετάρτης. Υπάρχουν πολλές εξηγήσεις. Οταν μπορούσαμε να βάλουμε το δεύτερο γκολ και να είχαμε κλειδώσει το αποτέλεσμα, τότε ο αντίπαλος κέρδιζε αυτοπεποίθηση και κυνηγούσε εκέινος το γκολ πιο πολύ.

Επίσης γενικότερα ο αντίπαλος ήταν μία ομάδα που έδειξε πολύ καλή οργάνωση και πολύ καλή αντιμετώπιση στο ματς. Κρατάμε το ότι πήραμε τους τρεις βαθμούς, γιατί είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Φυσικά ο αντίπαλος ήταν μία ομάδα που ήρθε εδώ για να πάρει ό,τι καλύτερο. Εμείς όμως καταφέραμε να τον εμποδίσουμε και πήραμε τη νίκη. Επίσης θέλω να πάρω την ευθύνη για τις αλλαγές, παρόλο ήμασταν πολύ ικανοποιημένοι με τους παίκτες, όπως με τον Ελ Αραμπί και τον Σουντανί. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την απόδοσή τους, δεδομένου ότι ήταν η πρώτη τους εμφάνιση.

Επρεπε να κάνουμε τις αλλαγές γιατί είχαμε κούραση από την Τετάρτη και έρχεται κι άλλο ένα δύσκολο ματς. Υπήρχε κούραση από τους Γκερέρο, Σεμέδο και Ποντένσε. Επρεπε να τους ξεκουράσουμε. Επρεπε να αλλάξουμε τη στρατηγική μας, να παρουσιάσουμε ένα έξυπνο παιχνίδι. Είμαστε χαρούμενοι με τους Κούτρη και Ομάρ με δεδομένο τις αλλαγές που έγιναν. Μπροστά μας έχουμε ένα πολύ σημαντικό ματς που δεν έχει τελειώσει κάτι με την πρόκριση. Για αυτό έπρεπε να κάνουμε κάποιες αλλαγές.

-Είναι δεδομένη η υπερπροσπάθεια του Ολυμπιακού στα πέντε ευρωπαϊκά ματς και σήμερα παρά τις αλλαγές, είδαμε την ομάδα σας πολύ κουρασμένη μετά το 60’. Επειδή υπάρχου ακόμα τρεις μέρες εώς την Ρωσία, πώς μπορείτε να διαχειριστείτε την κούραση για παράδειγμα των Σεμέδο και Ποντένσε που είναι παίκτες – κλειδιά;

Πραγματικά έπρεπε να γίνουν αυτές οι αλλαγές και έπρεπε να διαχειριστούμε με έναν έξυπνο τρόπο το ματς. Αν είχε μπει το δεύτερο γκολ, θα διαχειριζόμαστε αλλιώς το παιχνίδι κια θα ξεκουράζαμε κι άλλους παίκτες. Στο 1-0 δεν μπορούσε να γίνει. Για το παιχνίδι της Τετάρτης, ο Σεμέδο είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, ο Γκιγιέρμε εγγυάται ότι θα είναι έτοιμος, ξεκουράσαμε τον Μπουχαλάκη, έχουμε επίσης τον Τσιμίκα.

Σήμερα έπρεπε να πάρουμε κάποιες αποφάσεις αναλύοντας τις καταστάσεις. Επρεπε να πάρουμε μία απόφαση ανάμεσα σε Μεριά ή Σεμέδο, αλλά επιλέξαμε να παίξει ο Σεμέδο, γιατί ο Μεριά προερχόταν από πολλούς αγώνες. Η ομάδα θα είναι γενικότερα έτοιμη για την Ρωσία.

-Σήμερα είδαμε για πρώτη φορά ροτέισον. Είναι αναγκαίο και για την σεζόν, γιατί θα παίζετε και στην Ευρώπη. Σας απασχολεί αυτό; Είναι ένα στοίχημα για εσάς για να υπάρχουν τα καλά αποτελέσματα έστω και με όχι τόσο καλές εμφανίσεις;

Σήμερα πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε, όμως, ήταν η πρώτη φορά που είχαμε αυτή τη συχνότητα στα παιχνίδια. Ο χρόνος αποκατάστασης είναι γρήγορος, ο Ομάρ θα είναι έτοιμος, επίσης και ο Γκιγιέρμε. Αυτή η κούραση υπάρχει τώρ,α αλλά μπορούμε να την διαχειριστούμε. Κατά τη διάρκεια της σεζόν τα παιχνίδια δεν θα είναι τόσο συνεχόμενα και θα υπάρχουν πιο διαθέσιμοι παίκτες, όπως ο Τοροσίδης, τον Ραντζέλοβιτς, τον Ελ Αραμπί.

Υπάρχουν παίκτες που υπολογίζουμε πολύ, ο Καμαρά, ο Σισέ. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ροτέισον. Οσο για την Τρίτη, θα ανταπεξέλθουμε, είμαστε σίγουροι. Άλλωστε και η Κράσνονταρ έπαιξε σήμερα στο πρωτάθλημά της. Για εμάς είναι πρώτη φορά που θα έχουμε ευρωπαϊκό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ματς πρωταθλήματος. Είμαστε ικανοποιημένοι που πήραμε τη νίκη.

-Με την εικόνα που έχετε από το σημερινό ματς και από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και με δεδομένο ότι η πρόκριση είναι πολύ κοντά, θεωρείτε ότι έχει κλείσει το ρόστερ του Ολυμπιακού ή θα έρθει ή θα φύγει κάποιος παίκτης;

Το έχω ξαναπεί και θα ξαναπώ το ίδιο. Έχω ένα άριστο σύνολο, μία ομάδα που δουλεύει πάρα πολύ. Είμαι ευχαριστημένος για αυτή την ομάδα που έχω.