Τρίτη και... όχι φαρμακερή!

Το ματς του Ολυμπιακού με τον Αστέρα δεν εμπεριέχει μόνο τους κινδύνους κάθε πρεμιέρας. Είναι αρκετές οι «παγίδες».

Τρίτη και... όχι φαρμακερή!

Δεν είναι εύκολο για μία ομάδα που τα έχει δώσει όλα εδώ και ένα μήνα ώστε να ξεπεράσει διαδοχικά εμπόδια στην Ευρώπη και να βρίσκεται μία ανάσα από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, να αλλάζει... τσιπάκι και να μπαίνει σε μία εγχώρια διοργάνωση με άλλο στιλ και άλλες απαιτήσεις παιχνιδιού, αλλά με τις κακοτοπιές να παραμονεύουν.

Ο Αστέρας είναι μια παραδοσιακά ζόρικη ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος και ειδικά την τελευταία διετία τον Ολυμπιακό τον ταλαιπωρεί αφάνταστα στο Καραϊσκάκη. Με νίκες στο φινάλε, τη μία φορά με τον Μάριν και την άλλη με τον Νάτχο. Αλλά όταν τα πάς στο 90' τα παιχνίδια, δεν μπορείς να κερδίζεις πάντα. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η ομάδα της Τρίπολης ήταν εκείνη που πρόπερσι είχε σταματήσει την πορεία πρωτιάς του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, με την ισοπαλία που είχε πάρει στο ματς με τον Όσκαρ Γκαρθία στον ερυθρόλευκο πάγκο.

Στο ρόστερ του ο Αστέρας έχει αρκετές αλλαγές φέτος και ένα νεαρό προπονητή από την Ισπανία, όπως και εννιά παίκτες από την ίδια χώρα. Αναμένεται δηλαδή ένας αντίπαλος με αρκετό ταλέντο και ποιότητα, κάτι που μπορεί να βολέψει κιόλας τον Ολυμπιακό εάν δεν βρει ιδιαίτερα κλειστή άμυνα να πρέπει να εξουδετερώσει. Αλλά σίγουρα θα υπάρχει μεγάλη ανάγκη να έχει και το νου του αμυντικά ώστε να μην αντιμετωπίσει προβλήματα και δεχτεί κάποιο γκολ που θα δυσκολέψει την προσπάθεια για τη νίκη.

Ένα ζητούμενο θα είναι πώς θα αντιδράσει η ομάδα με τις αρκετές αλλαγές που θα γίνουν, από τη στιγμή που το ροτέισον είναι πλέον επιτακτικό. Αναμένεται να παίξουν ποδοσφαιριστές που έχουν ελάχιστο έως και καθόλου χρόνου συμμετοχής, οπότε ένα θέμα ομοιογένειας είναι λογικό να υπάρξει με την απαιτούμενη προσαρμογή. Από την άλλη θα υπάρχει μεγάλη δίψα για προσφορά και καλή απόδοση από παίκτες σαν τον Λάζαρ, τον Ελ Αραμπί, τον Σουντανί, τους Καμαρά, Σισέ ή και άλλους που θα παίξουν επίσημο ματς στη θέση των μόνιμων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Είναι ένα περίεργο ματς το αποψινό, με τον κόσμο που θα βρεθεί στο γήπεδο και θα είναι πάλι πολύς να έχει στο μυαλό του ότι θα δει την ομάδα να ρολάρει ξανά όπως κάνει εδώ και μήνες και να φτάνει σε μεγάλο σκορ και θεαματικό παιχνίδι. Αλλά μπορεί και να χρειαστεί η συμβολή του ώστε να έρθει μια νίκη πολλαπλής σημασίας (ενόψει και της ρεβάνς στην Ρωσία), άρα μπορεί η υπομονή από την εξέδρα να φανεί ξανά απαραίτητη...