Η αλήθεια για τις μεταγραφές του Ολυμπιακού

Τι ισχύει με την ενίσχυση των Πειραιωτών και με τα «τρελά» ονόματα που ήδη κυκλοφορούν ως υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι.

Η αλήθεια για τις μεταγραφές του Ολυμπιακού

Μετά το 4-0 επί της Κράσνονταρ και μπαίνοντας στην τελική ευθεία της μεταγραφικής περιόδου η κουβέντα για την ενίσχυση του Ολυμπιακού έχει φουντώσει. Ο κόσμος λατρεύει τα ονόματα και τα μεταγραφικά σενάρια, αλλά από ένα σημείο και μετά η κατάσταση ξεφεύγει.

Ήδη αυτό το καλοκαίρι ακούστηκαν… τρελά ονόματα ως υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι του Ολυμπιακού. Ξεκίνησαν να δημιουργούνται κι άλλα σενάρια από τη στιγμή που η ομάδα του Πειραιά «κλείδωσε» ουσιαστικά την πρόκριση της στους ομίλους του Champions League.

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά και να μην τρελαίνεται κι ο κόσμος στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει η τάση να έρθει παίκτης τύπου Τουρέ. Δεν προκύπτει κάτι τέτοιο από το ρεπορτάζ και το παρελθόν, άλλωστε έχει διδάξει πως τέτοιοι παίκτες τέλη Αυγούστου δεν βγαίνουν και δεν βοηθούν. Επομένως τα όποια σενάρια κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες δεν ευσταθούν.

Ο Ολυμπιακός απέδειξε μετά από πέντε επίσημα ματς στη διαδικασία των προκριματικών του Champions League ότι είναι πλήρης και μία ομάδα που έχει λύσεις σε όλες τις θέσεις. Έχει καταφέρει να φτάσει έως αυτό το σημείο χωρίς να έχει ηττηθεί και χωρίς να έχει δεχτεί γκολ. Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση για το ρόστερ και στο λιμάνι θεωρούν πως είναι γεμάτη η ομάδα.

Να ξεκαθαρίσουμε, όμως, πως αυτό δεν σημαίνει πως ο Ολυμπιακός δεν θα πάρει παίκτη ή παίκτες. Δεν έχει ανάγκη, όμως, από τα τεράστια ονόματα που ακούγονται και τα οποία δεν μπορούν να έρθουν και στην Ελλάδα. Το αν θα αποκτήσει κάποιο «εργαλείο» που θα κάνει τη δουλειά στον Πέδρο Μαρτίνς είναι μία άλλη ιστορία και μοιάζει πολύ κοντά στην πραγματικότητα. Πάντως ο μεταγραφικός μηχανισμός του Ολυμπιακού είναι σε εγρήγορση, ικανοποίηση υπάρχει για το ρόστερ της ομάδας και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν εξελίξεις.