Τα «θέλω» του Λάζαρου και της ΑΕΚ με φόντο τη φιέστα

Τρέλα στους οπαδούς της ΑΕΚ για τα εισιτήρια με Λεβαδειακό. Ο Χριστοδουλόπουλος τους «ζωντάνεψε» και τινάζει την μπάνκα!

Τα «θέλω» του Λάζαρου και της ΑΕΚ με φόντο τη φιέστα

Σπάει τα κοντέρ η προπώληση των εισιτηρίων της κυριακάτικης αναμέτρησης ΑΕΚ-Λεβαδειακός. Σχεδόν είκοσι χιλιάδες χαρτάκια έχουν διατεθεί ήδη και η ζήτηση παραμένει μεγάλη. Οι αισιόδοξοι μιλούν για παρουσία περισσοτέρων των πενήντα χιλιάδων οπαδών την Κυριακή. Όπως και να έχει θα είναι πολλοί.

Ένας ενθουσιασμός στο «κιτρινόμαυρο» κοινό που κατά βάση οφείλεται στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο… Αυτή είναι η αλήθεια. Θα πει βέβαια κανείς, κατάκτηση του πρωταθλήματος ενόψει μετά από είκοσι τέσσερα χρόνια…

Σωστό είναι αυτό. Αλλά είναι επίσης ορθό, ότι αν η ΑΕΚ την «πατούσε» με τη Λάρισα, καμία τρέλα δεν θα κυρίευε σήμερα (19/4) τον κόσμο του «Δικεφάλου». Θα υπήρχε απογοήτευση για τον αποκλεισμό και μεγάλη συζήτηση για το τι έφταιξε.

Επίσης, όλα όσα έχουν συμβεί με τον ΠΑΟΚ και τα δικαστήρια, είχαν ξενερώσει πολύ τον κόσμο της «Ένωσης». Να παίρνεις πρωτάθλημα μετά από τόσα χρόνια και να στο στιγματίζει μερίδα των αντιπάλων ως… χάρτινο; Δεν είναι και ό,τι ιδανικότερο.

Όμως ο Λάζαρος έσβησε τα πάντα. Έκανε το «κιτρινόμαυρο» κοινό να πιστέψει ξανά στην ομάδα του, να ενθουσιαστεί και να θέλει να βρεθεί μαζικά κοντά της. Αν η ΑΕΚ κόψει πενήντα χιλιάδες εισιτήρια την Κυριακή, τα μισά από αυτά θα τα χρωστάει αποκλειστικά στον Χριστοδουλόπουλο και στο πανέμορφο τέρμα του κόντρα στη Λάρισα. Αυτή η άποψη επικρατεί στην ποδοσφαιρική πιάτσα και στους γνώστες σε Σπάτα και Μαρούσι. Και το πιστεύουμε και εμείς.

Απ’ τη σκοπιά αυτή εξετάζοντας το θέμα, ο Λάζαρος για μια ακόμη φορά φέτος μαζεύει τον κόσμο στο ΟΑΚΑ. Δηλαδή έσοδα. Αν για παράδειγμα φέρει 25.000 περισσότερα εισιτήρια αυτό θα ισοδυναμεί για την ΠΑΕ άνω των 300.000 ευρώ καθαρά χρήματα! Με άλλα λόγια την βγάζει από μόνος του την αύξηση που ζητάει για το νέο του συμβόλαιο…

Είναι μια οπτική και αυτή, έστω αρκετά γενικευμένη. Φυσικά δεν κάνουν κατά αυτόν τον τρόπο τα κουμάντα τους οι ομάδες. Δεν αποφασίζουν βάσει τα εισιτήρια ενός αγώνα. Παρά ταύτα έχει ενδιαφέρον ο παραλληλισμός.

Θα δούμε πού θα πάει το θέμα του Χριστοδουλόπουλου. Η πιάτσα επιμένει πως θέλει διετές ή τριετές κλειστό συμβόλαιο. Με κάπου στις πεντακόσιες χιλιάδες τη σεζόν (αν κλείσει για τρία χρόνια λιγότερα). Η ΑΕΚ επιθυμεί να υπογράψει με τις 320.000 ευρώ της οψιόν και έπειτα να καθίσουν στο τραπέζι για τα περαιτέρω. Θα δείξει.