Περέιρα για VAR: «Είμαστε αρχάριοι...»

Ο Βίτορ Μέλο Περέιρα παρουσίασε το πρότζεκτ VAR λίγο πριν την έναρξη της Super League 1, και το χαρακτήρισε όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, ξεκαθάρισε ωστόσο πως και η τεχνολογία κάνει λάθη...

Περέιρα για VAR: «Είμαστε αρχάριοι...»

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΕΔ Βίτορ Μέλο Περέιρα παρουσίασε το πρότζεκτ VAR σήμερα Τρίτη (20/8),λίγο πριν την επίσημη έναρξή της Super League 1 2019-20.

Ο Περέιρα χαρακτήρισε όνειρο για το ελληνικό ποδόσφαιρο τη χρήση του ωστόσο, η τεχνολογία δήλωσε πως δεν είναι πανάκεια, και ότι στην ΚΕΔ θα είναι έτοιμοι για εξηγήσεις σε κάθε αμφιβολία και αμφισβήτηση.

Αναλυτικά ο Περέιρα είπε τα εξής:

«Είναι μια νέα εποχή στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα που μπορούμε να έχουμε το VAR τη φετινή σεζόν.

Όλοι περιμένουμε πως στο τέλος της σεζόν όλοι θα είναι χαρούμενοι με τη νέα τεχνολογία. Η ΕΠΟ το θέλει, η Super League και οι ομάδες το θέλουν, η διαιτησία το θέλει, οι εμπλεκόμενοι με το ποδόσφαιρο το θέλουν...

Μαθαίνουμε από τις υπόλοιπες χώρες που το ξεκίνησαν πριν από μερικά χρόνια. Το VAR δεν κάνει τέλειο το ποδόσφαιρο. Όλες αυτές οι κουβέντες που ήδη γίνονται, θα συνεχιστούν.

Όπως τα παιδιά στο σχολείο, όπως εμείς που μαθαίνουμε στην αρχή να οδηγούμε, έτσι και τώρα μαθαίνουμε. Οι διαιτητές, οι βοηθοί τους, οι υπεύθυνοι του VAR όλοι μαθαίνουν. Όλοι είμαστε αρχάριοι σε αυτό. Είναι εκπαιδευμένοι, είναι σε καλή κατάσταση αλλά όλοι θέλουν εκμάθηση. Είναι μια περίπλοκη διαδικασία. Ξεκινήσαμε 18 μήνες νωρίτερα, με ταξίδια, με συναντήσεις, με επαφή με τις FIFA και UEFA για να μάθουμε τη διαδικασία. Όλοι οι διαιτητές θα είναι έτοιμοι για τις προκλήσεις που θα εμφανιστούν.

Έχουμε 16 διαιτητές έτοιμους και πιστoποιημένους για τις δύο πρώτες αγωνιστικές της Super League και 25 έτοιμους διαιτητές που θα εκτελέσουν χρέη assistant var.

Έγιναν συναντήσεις με τις ομάδες, τους παίκτες, τους προπονητές και τις διοικήσεις τους, για να εξηγήσουμε πως λειτουργεί αυτό το πρότζεκτ. Επιπλέον, θα γίνουν 6 σεμινάρια σε έξι διαφορετικά σημεία της Ελλάδας για ενημέρωση. Θέλουμε όλοι όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο να μάθουν για το VAR.

Ο κόσμος νομίζει ότι το VAR μπορεί να χρησιμοποιείται πολύ συχνά στα παιχνίδια, όμως δεν θα είναι έτσι. Θέλουμε τη μικρότερη δυνατή παρέμβαση για το μεγαλύτερο δυνατό όφελος. Οι διαιτητές είναι ενθουσιασμένοι.

Ξέρουμε ότι θα υπάρξουν αμφισβητήσεις και αμφιβολίες όμως από πλευράς ΚΕΔ είμαστε έτοιμοι να εξηγήσουμε τα πάντα».

Να σημειώσουμε τέλος πως, παρόντες στην παρουσίαση του Video Assistant Referree ήταν ο VAR Ref. Project Leader, Μιχάλης Κουκουλάκης και ο VAR Project Manager, Αλέξανδρος Χολέβας.