Αν τον θέλουν, θα πληρώσουν

Λογικό να υπάρχει ενδιαφέρον για τον Ανσαριφάρντ, όπως λογικές και οι υψηλές απαιτήσεις του Ολυμπιακού ενόψει και Μουντιάλ. Γράφει ο Χρήστος Μεγγλίδης

Αν τον θέλουν, θα πληρώσουν

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ μπορεί να μην είναι ο «μπόμπερ» στράικερ ή, τέλος πάντων, αυτός που εκπληρώνει τα πιο μεγάλα όνειρα των οπαδών του Ολυμπιακού για τον βασικό σέντερ φορ της ομάδας τους. Ο Ιρανός επιθετικός είναι, ωστόσο, μια απολύτως αξιόπιστη επιλογή για τη συγκεκριμένη θέση και η απόφαση των υπευθύνων, συμπεριλαμβανομένου του Πέδρο Μαρτίνς, να διατηρήσει σημαντικό ρόλο στον Ολυμπιακό της επόμενης περιόδου κινείται στη βάση της λογικής.

Ο Ανσαριφάρντ είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και του πρωταθλήματος. Δεν είναι, όμως, μόνον αυτά τα 15 γκολ που έχει σημειώσει. Στην προσφορά του προστίθεται η δημιουργία κι άλλων τερμάτων της ομάδας. Ταυτόχρονα, ο επαγγελματισμός του δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Δεν ήταν, φυσικά, καθόλου ευχαριστημένος όταν ο Χάσι τον «έκοψε» από τη λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ και έχασε την ευκαιρία ζωής να παίξει απέναντι σε ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους. Δεν αντέδρασε και δεν δημιούργησε προβλήματα, όπως πιθανώς κάποιος άλλος στη θέση του θα έκανε. Θυμηθείτε, μάλιστα, ότι στην περσινή ευρωπαϊκή παρουσία του στο Γιουρόπα Λιγκ είχε σημαντική συνεισφορά, ειδικά με τα γκολ που είχε σημειώσει στην Άγκυρα, στην ευρεία νίκη πρόκρισης επί της Οσμάνλισπορ.

Πιθανότατα (σε σημείο βεβαιότητας) ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να αποκτήσει κι άλλον επιθετικό πρώτης γραμμής. Ο Μαρτίνς λέγεται ότι θέλει άλλον έναν πρωτοκλασάτο κυνηγό με τα χαρακτηριστικά του Καρίμ. Με κίνηση, δηλαδή, όχι στατικό στην περιοχή να περιμένει τις δημιουργίες, αλλά να συμμετέχει σε αυτές. Έχοντας φέτος δύο ακριβές μεταγραφές του Ολυμπιακού στην ίδια θέση (Εμενίκε, Τζούτρτζεβιτς), ο Ανσαριφάρντ κατάφερε να γίνει στη διάρκεια της σεζόν το Νο1 στην κορυφογραμμή. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και του χρόνου.

Το καλοκαίρι θα είναι «θερμό» για τον παίκτη, με τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Θα έχει τη δυνατότητα να παίξει στην κορυφαία διοργάνωση του κόσμου και να αναδείξει διεθνώς τον εαυτό του και τις δυνατότητές του. Ο καλός Ανσαριφάρντ στο Μουντιάλ, μόνο κέρδη μπορεί να φέρει στον Ολυμπιακό. Είτε γιατί θα διατηρήσει στο δυναμικό του ένα παίκτη με ακόμη σπουδαιότερες παραστάσεις και εμπειρία, είτε επειδή η αγοραστική αξία του θα αυξηθεί. Πιθανώς να φτάσει στα ποσά που αυτή την ώρα κοστολογεί τον παίκτη ο σύλλογός του και για κάποιους ίσως φαίνονται μεγάλα, εάν όντως αγγίζουν τα 10 εκ. ευρώ.

Ο δραστήριος ατζέντης του παίκτη ενδεχομένως ήδη κινείται σε αρκετές μεγάλες αγορές της Ευρώπης (Γερμανία, όπως φημολογήθηκε) και πολύ ακριβές της Ασίας. Για τον Ολυμπιακό αυτό δεν είναι κακό, ειδικά εάν κάποια ομάδα πιστέψει τόσο πολύ τον Ιρανό και στρώσει στο τραπέζι τα ποσά που κατά τους Πειραιώτες αξίζει ένας ποδοσφαιριστής τους με συμβόλαιο έως το 2020 και με ιδιαίτερα ικανοποιητικούς αριθμούς σε γκολ στη διάρκεια της ερυθρόλευκης καριέρας του.

Είναι ακόμη νωρίς. Οι ουσιαστικές εξελίξεις στην υπόθεση Ανσαριφάρντ θα υπάρξουν μετά το Μουντιάλ. Η πρόθεση του Ολυμπιακού και τώρα και τότε θα είναι η ίδια. Να κρατήσει τον παίκτη. Εκτός αν...