Ποιός να αρνηθεί τώρα στον Λάζαρο νέο συμβόλαιο

 Ο Λάζαρος έστειλε την ΑΕΚ στον τελικό, γλίτωσε τον Χιμένεθ από το κάζο και έβαλε δύσκολα στον Μελισσανίδη ενόψει της νέας τους συζήτησης.

Ποιός να αρνηθεί τώρα στον Λάζαρο νέο συμβόλαιο

Άλλη μια μεγάλη νίκη φέτος για την ΑΕΚ με πρωταγωνιστή τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Ο απόλυτος ηγέτης της «Ένωσης» αυτή τη χρονιά. Καθοριστικός σε αρκετά ματς ο Αραούχο, «χρυσός» σε άλλα ο Λιβάγια, απροσπέλαστος ο Σιμόες στις δικές του καλές βραδιές, εξαιρετικός ο Μπακάκης στη διάρκεια της σεζόν. Αλλά όλα αυτά που έχει πετύχει ο Λάζαρος φέτος, συνολικά, δεν τα έχει πετύχει κανείς από τους παραπάνω. Ο Χριστοδουλόπουλος είναι ο μεγάλος νικητής. Και χωρίς αντίλογο το αξίζει το νέο συμβόλαιο, για το οποίο τόσος λόγος γίνεται αυτόν τον καιρό…

Δεν γίνεται να ετοιμάζεται η διοίκηση να προσφέρει πάνω από 700.000 ευρώ σε Βράνιες και Λιβάγια κι άλλα τόσα στον Αραούχο αν καταφέρει να τον κρατήσει, και την ίδια ώρα να θέλει να κλείσει ο Λάζαρος με 320.000 ευρώ, επειδή υπάρχει ρήτρα στο συμβόλαιό του.

Η ζωή πολλές φορές αλλάζει τα δεδομένα και τις… ρήτρες. Ο Λάζαρος δούλεψε πολύ τα δύο τελευταία χρόνια και αποδεικνύει πως δεν είναι παίκτης των 300.000 ευρώ. Πρέπει να τον σεβαστούνε. Το ότι πάει για τα 32 του χρόνια, είναι ένα γεγονός, αλλά δεν σημαίνει κιόλας πως πρέπει να λογίζεται και ως παλαίμαχος.

Μια δυο καλές χρονιές τις έχει σίγουρα. Η φετινή του παρουσία φανερώνει κάτι τέτοιο. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως μέσα σε λίγους μήνες θα είναι τόσο χειρότερος. Αν δεν έχει προβλήματα με τραυματισμούς θα είναι σίγουρα το ίδιο θετικός και του χρόνου. Γιατί όχι και καλύτερος.

Αλλά είναι και το άλλο: Ο Λάζαρος θα πάρει για φέτος κάπου στις 280.000 ευρώ. Τόσα προβλέπονται βάσει της συμφωνίας του. Όχι όμως τα έχει βγάλει ήδη, αλλά έχει δουλέψει και για το επόμενο συμβόλαιό του! Του… χρωστάνε, τρόπος του λέγειν!

Ο κόσμος της ΑΕΚ στο φινάλε φώναξε «είναι τρελός ο Λάζαρος». Ουσιαστικά έστελνε το δικό του μήνυμα στον Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο επιχειρηματίας δεν είναι άδικος. Έχει αποδείξει πως θέλει να απονέμει δικαιοσύνη. Αλλά βάζει πάνω απ’ όλα την ομάδα και τα οικονομικά δεδομένα. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πώς θα χειριστεί τελικά αυτή την υπόθεση. Αλλά είναι σαφές πως ο Χριστοδουλόπουλος τού έβαλε δύσκολα.

Όσο ήθελε πέρσι ο κόσμος τον Αραούχο πίσω, άλλο τόσο θέλει φέτος την παραμονή του Λάζαρου. Του δικού τους Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός έσωσε απόψε και τον Χιμένεθ. Διότι αν η ΑΕΚ έμενε εκτός τελικού, θα διάβαζε και θα άκουγε πολλά για την επιλογή του να πετάξει στα σκουπίδια ένα ημίχρονο με το 3-5-2. Εκ του αποτελέσματος δεν είδε σωστά το ματς. Δεν υπήρχε λόγος να παίξει με τρίτο στόπερ. Αλλά ο Λάζαρος τον ανέστησε στο παρά ένα…