Και τώρα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ

Με γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τη Λάρισα και προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλλου εκεί όπου θα συναντήσει τον ΠΑΟΚ.

Και τώρα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ

Είδε τον χάρο με τα μάτια της η ΑΕΚ και εκεί που όλοι είχαν αρχίσει να συμβιβάζονται με την ιδέα του αποκλεισμού από τον τελικό του Κυπέλλου ήρθε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος για να τους στείλει στα ουράνια. Ένα τρομερό γκολ του Έλληνα μεσοεπιθετικού στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων χάρισε τη νίκη στην ΑΕΚ με 1-0 κόντρα στη Λάρισα και την έστειλε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Στις 12 Μαΐου στο ΟΑΚΑ οι «κιτρινόμαυροι» θα βρουν απέναντι τους τον ΠΑΟΚ σε μία επανάληψη του περσινού τελικού.

Το 2-1 με το οποίο είχε χάσει η ΑΕΚ στο πρώτο παιχνίδι έδινε ένα ελαφρύ προβάδισμα στη Λάρισα. Παρόλα αυτά, όμως, οι «κιτρινόμαυροι» έψαχναν ένα γκολ για να πάρουν την πρόκριση. Η θεσσαλική ομάδα, ωστόσο παρατάχθηκε στο Στάδιο με πίστη για πρόκριση και με πλάνο να κρατήσει μακριά από την περιοχή της τους επιθετικούς της ΑΕΚ. Η ομάδα του Χιμένεθ είχε δείξει και στο ματς με τον Πλατανιά πως είχε θέματα στην ανάπτυξη. Ο Ισπανός προπονητής κράτησε στον πάγκο τόσο τον Λάζαρο όσο και τον Μασούντ, αλλά η ομάδα του είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης. Λίγο πολύ αυτό ήταν αναμενόμενο, αφού οι «βυσσινί» είχαν δώσει χώρο και πρώτος τους στόχος ήταν να διαφυλάξουν το 2-1 του AEL FC ARENA. Τα πρώτα 45 λεπτά αν και η ΑΕΚ είχε την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας μάλλον κύλησαν ήρεμα για τη Λάρισα. Υπήρξαν κάποιες καλές στιγμές, όμως οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να αντέχουν χωρίς σοβαρά προβλήματα. Όσο περνούσε η ώρα οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ εκνευρίζονταν, από τον τρόπο που αντιμετώπιζαν το παιχνίδι οι Λαρισαίοι, οι οποίοι έκαναν αρκετές καθυτστερήσεις.

Στην επανάληψη ο Χιμένεθ είδε πως κάτι έπρεπε να αλλάξει. Στο 54’ ήρθε η ώρα του Λάζαρου, ο οποίος πήρε τη θέση του Μπακασέτα. Ο τελευταίος ήταν αυτός που απείλησε τις περισσότερες φορές στο πρώτο μέρος τη Λάρισα. Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και να ψάχνει το γκολ, όμως η ΑΕΛ έφτασε κοντά στο γκολ στο 57’ με τον Κριζμάν να φεύγει στην πλάτη της άμυνας να γυρίζει στον Ντέλετιτς και ο Μπάρκας να διώχνει σε κόρνερ. Οι «βυσσινί» ήταν αρκετά επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και τα φίδια έζωναν τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, αλλά και τον κόσμο που βρισκόταν στο γήπεδο.

Άπαντες είχαν πιστέψει πως το 0-0 δεν θα αλλάξει. Ο κλοιός είχε σφίξει στην περιοχή της Λάρισας και η ΑΕΚ έκανε τις τελευταίες προσπάθειες να βάλει το χρυσό γκολ. Αυτό ήρθε στο 90+5 με ένα εντυπωσιακό βολ πλανέ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Ένα απίθανο γκολ που έστειλε την ΑΕΚ στον τελικό απέναντι στον ΠΑΟΚ σε μία επανάληψη του περσινού τελικού του Βόλου.

Με μια ματιά….

Η ΑΕΚ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ… το ήθελε πολύ, το πίστεψε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και φυσικά η ποιότητα του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά.

Η ΛΑΡΙΣΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ… παρατάχθηκε στο ΟΑΚΑ μόνο και μόνο για να κρατήσει το 0-0. Άντεξε σχεδόν σε ολόκληρο το παιχνίδι, αλλά απέναντι σε έναν ποιοτικό ποδοσφαιριστή δεν μπόρεσε να αλλάξει τη μοίρα της.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Δεν είχε σοβαρά θέματα στο παιχνίδι ο Παπαπέτρου, ο οποίος δεν έκανε το μεγάλο λάθος. Κάποιες αποφάσεις του βέβαια προκάλεσαν την αντίδραση και τις διαμαρτυρίες της Λάρισας.

Μικρογραφία

ΓΗΠΕΔΟ: Σπύρος Λούης

ΑΕΚ-Λάρισα 1-0

ΓΚΟΛ: 90+5 Χριστοδουλόπουλος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαπέτρου (Αθηνών)

ΚΑΡΤΕΣ: 23’ Μιλοσάβλιεβιτς, 61’ Μασούντ, 83’ Μασούρας, 90’ Περόνε, 90+1 Μπόζοβιτς

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο (73’ Γιακουμάκης), Χουλτ, Σιμόες, Κονέ (64’ Μασούντ), Μπακασέτας (52’ Χριστοδουλόπουλος), Λιβάγια, Αραούχο

ΛΑΡΙΣΑ (Σωτήρης Αντωνίου): Μπόζοβιτς, Μόρας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Μασούρας, Μιλοσάβλιεβιτς, Γιοβάνοβιτς, Ντέλετιτς (82’ Περόνε), Αγκάνοβιτς (79’ Ρέντζας), Κριζμάν (77’ Ναζλίδης), Χούμπτσεφ