Πώς ο Παναθηναϊκός δεν υποβιβάστηκε λόγω της ΕΡΤ και των ομάδων που τώρα παράτησε

Μια μικρή ιστορία από το πρόσφατο παρελθόν - Ας γυρίσουμε ένα χρόνο πίσω...

Πώς ο Παναθηναϊκός δεν υποβιβάστηκε λόγω της ΕΡΤ και των ομάδων που τώρα παράτησε

Ο χρόνος περνά αλλά κάποια πράγματα μένουν. Πριν από περίπου ένα χρόνο και κάτι.... Ο Παναθηναϊκός ήταν αντιμέτωπος με τον υποβιβασμό. Δεν είχε τηλεοπτικό συμβόλαιο, ήταν σαφές ότι δεν θα μπορούσε να εξασφαλίσει άδεια και με τον τότε κανονισμό θα υποβιβαζόταν.

Στις 3 Μαΐου του 2018, με ψήφους 11 υπέρ και 4 κατά περνά στην συνεδρίαση της Super League η αλλαγή στον κανονισμό για υποβιβασμό των ομάδων που δεν έπαιρναν άδεια και κάπως έτσι τη... σκαπουλάρει ο Παναθηναϊκός.

Μειώσεις 45% και 60% πρότεινε η ΕΡΤ στις ΠΑΕ

Στη συνεδρίαση το παρών είχαν δώσει 15 ομάδες και απουσίαζε μόνο η Κέρκυρα. Οι απαιτούμενες ψήφοι για να περάσει η αλλαγή ήταν 11. Υπέρ λοιπόν, ψήφισαν οι Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Πανιώνιος, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Λεβαδειακός, Λάρισα, Απόλλων Σμύρνης, Λαμία και φυσικά ο ίδιος ο Παναθηναϊκός. Κατά είχαν ψηφίσει ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα και ο Πλατανιάς.

Η συμμαχία

Εκ των υστέρων φάνηκε μια μίνι συμμαχία που είχε δημιουργηθεί. Ο Άρης είχε ήδη βρει τηλεοπτικό συμβόλαιο και πέντε ομάδες (Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Λαμία και Απόλλλων Σμύρνης) αναζητούσαν τηλεοπτική στέγη και είχαν ήδη συμμαχήσει με τον Παναθηναϊκό. Του είχαν προσφέρει ως αντάλλαγμα τις ψήφους τους και με αυτές σώθηκε.

Αντάλλαγμα σε τι όμως; Παρά το γεγονός ότι ήταν δεδομένο ότι αν εξασφάλιζε την παραμονή του θα έβρισκε τηλεοπτικό συμβόλαιο, ο Παναθηναϊκός δέχθηκε να διαπραγματευθεί με την ΕΡΤ -ή οποιονδήποτε άλλον ενδιαφερόμενο- ως μέλος αυτής της συμμαχία ομάδων. Πρόσφερε με λίγα λόγια την απαιτούμενη στο συγκεκριμένο σύνολο εμπορικότητα που είναι δεδομένο ότι οι υπόλοιπες πέντε ομάδες δεν είχαν.

Η αναδιάρθρωση

Κάπως έτσι η συμμαχία των έξι βρήκε συμβόλαιο και μάλιστα με άκρως ικανοποιητικά χρήματα για κάθε ομάδα. Έτσι, έμειναν όλοι ευχαριστημένοι. Ακόμα και τότε Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος με δέλεαρ τα χρήματα της ΕΡΤ πέρασε την πολυπόθητη για τον ίδιο αναδιάρθρωση.

Παναθηναϊκός: Στο κανάλι της NOVA το «τριφύλλι»

Φτάσαμε βέβαια στο σήμερα. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει καμία σχέση με τη συμμαχία. Η ομάδες που προαναφέρθηκαν πορεύονται μόνες τους απέναντι στο «ψαλίδι» που τους ετοιμάζει η κυβέρνηση και χωρίς την εμπορικότητα που τους προσέδιδε το όνομα Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» έκλεισαν στη Nova καθώς φέτος δεν έχουν ανάγκη την ψήφο κανενός.