Αυγενάκης σε ΕΠΟ: «Όχι στην παρανομία και την ασυδοσία»

Ο Λευτέρης Αυγενάκης με δήλωση του προειδοποίησε για το παράνομο της πρόθεσης της ΕΠΟ να τροποποιήσει τον ΚΑΠ και πως αυτοδιοίκητο δεν σημαίνει και ασυδοσία.

Αυγενάκης σε ΕΠΟ: «Όχι στην παρανομία και την ασυδοσία»

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με επίσημη τοποθέτηση του αναφέρθηκε στη συνομιλία που είχε το πρωί της Τρίτης (30/7) με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο σχετικά με την πρόθεση της ΕΠΟ να τροποποιήσει τον ΚΣΠ, επιτρέποντας την πολυιδιοκτησία και του ζήτησε να αποσύρει οριστικά και αμετάκλητα κάθε τέτοια σκέψη.

Μεταξύ άλλων τόνισε πως δεν πρόκειται να παρέμβει στο αυτοδιοίκητο, αλλά σε κάθε περίπτωση «αυτοδιοίκητο δεν σημαίνει και ασυδοσία», ξεκαθάρισε πως δεν θα επιτρέψει την παραμικρή έκπτωση στους απαραίτητους χειρισμούς, τους οποίους απαιτεί η κοινωνία, για τη δραστική αντιμετώπιση των φαινομένων βίας και προσυνεννοημένων αγώνων.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης:

«Στις τηλεφωνικές μου επικοινωνίες με τον κ. Γραμμένο και τον κ. Λυσάνδρου, προειδοποίησα για το παράνομο της πρόθεσης της ΕΠΟ να τροποποιήσει τον ΚΑΠ, επιτρέποντας την πολυιδιοκτησία, δηλαδή τη δυνατότητα κατοχής μετοχών σε περισσότερες από μία ΠΑΕ και ζήτησα να αποσυρθεί οριστικά και αμετάκλητα κάθε τέτοια σκέψη.

Επισήμανα, επίσης, την αναγκαιότητα διαβούλευσης ολίγων ημερών, για τις όποιες αλλαγές σχεδιάζονται στους Πειθαρχικούς Κώδικες σε θέματα βίας, καθώς με τις FIFA/UEFA, ΕΠΟ και Super League, στις πρόσφατες συναντήσεις μας, συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε για να συνδιαμορφώσουμε μια κοινή κουλτούρα και να έχουμε αρμονικό βηματισμό σ' αυτό το ζωτικό ζήτημα.

Δεν προτίθεμαι να κάνω καμία παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο, άλλωστε το δήλωσα μετά από κάθε θεσμική συνάντηση με τους φορείς του ποδοσφαίρου. Αυτοδιοίκητο, όμως, δεν σημαίνει και ασυδοσία.

Δεν προτίθεμαι, ωστόσο, να επιτρέψω την παραμικρή έκπτωση στους απαραίτητους χειρισμούς, τους οποίους απαιτεί η κοινωνία, για τη δραστική αντιμετώπιση των φαινομένων βίας και προσυνεννοημένων αγώνων.

Σ' αυτόν τον αγώνα για εξωραϊσμό του ποδοσφαιρικού τοπίου ή θα είμαστε όλοι μαζί στην κατεύθυνση της συνεχούς βελτίωσης ή, ως Κυβέρνηση, θα είμαστε σταθερά απέναντι σ' όποιον προσπαθήσει να βάλει εμπόδια».