Η αλήθεια για τη σχολή Θεσσαλονίκης και τον Ολυμπιακό

Τι πραγματικά ισχύει για τα περί δημιουργίας ομάδας που θα παίζει στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Μακεδονίας και η σχέση με τη σχολή Θεσσαλονίκης.

Η αλήθεια για τη σχολή Θεσσαλονίκης και τον Ολυμπιακό

Κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες ένα θέμα που αφορούσε στη δημιουργία ομάδας με την ονομασία "Ολυμπιακός Θεσσαλονίκης" που θα μετέχει στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Μακεδονίας.

Το ψάξαμε το θέμα για να δούμε τι πραγματικά ισχύει και αν πράγματι ο Ολυμπιακός προχωράει στη δημιουργία μίας τέτοιας ομάδας. Ποια είναι η αλήθεια; Πρώτα απ' όλα ξεκαθαρίζουμε πως ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο θέμα και ούτε τίθεται ζήτημα να δημιουργηθεί ομάδα με την παραπάνω ονομασία.

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει η σχολή του Ολυμπιακού, όπως υπάρχουν σχολές σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Όπως συμβαίνει με όλες τις σχολές οι ομάδες τους μετέχουν στα οικεία πρωταθλήματα των Ενώσεων. Παράδειγμα στο πρωτάθλημα Κ15 ή Κ17. Μάλιστα η σχολή Θεσσαλονίκης έχει κατακτήσει και τίτλους στα συγκεκριμένα πρωταθλήματα.

Από τη στιγμή που οι Έφηβοι, ενηλικιώνονται δεν έχουν το δικαίωμα να αγωνιστούν σε αυτά τα πρωταθλήματα και θα πρέπει είτε να φύγουν από τη σχολή Θεσσαλονίκης ή οποιαδήποτε άλλη ανά την Ελλάδα, είτε να παίζουν σε κάποια ομάδα.

Εκείνο που υπάρχει ως σκέψη και δεν έχει σχέση με την ΠΑΕ είναι η διοίκηση της σχολής Θεσσαλονίκης να δημιουργήσει μία ομάδα στην οποία θα αγωνίζονται οι έφηβοι που ενηλικιώνονται και να μετέχει στα οικεία πρωταθλήματα. Μπορεί να λέγεται "Ολυμπιακός Θεσσαλονίκης" και μάλλον έτσι θα λέγεται, αλλά δεν είναι ομάδα που τη δημιουργεί επίσημα η πειραϊκή ΠΑΕ. Για παράδειγμα όπως υπάρχει ο Ολυμπιακός Βόλου, ο Ολυμπιακός Λουτρακίου και οποιαδήποτε ομάδα χρησιμοποιεί το όνομα "Ολυμπιακός" έτσι μπορεί να υπάρχει και αυτή χωρίς να σημαίνει ότι συντηρείται από την ΠΑΕ.

Είναι καθαρά θέμα της συγκεκριμένης σχολής για να κρατήσει τα παιδιά που ενηλικιώνονται, διότι σε διαφορετική περίπτωση μπορούν να φύγουν και να παίξουν οπουδήποτε. Δεν υπάρχει από την ΠΑΕ η σκέψη για τη δημιουργία μίας αντρικής ομάδας που θα λάβει μέρος στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Μακεδονίας.