Νομικός σύμβουλος ΠΑΟΚ: Το ματς με ΑΕΚ να συνεχιστεί από εκεί που διακόπηκε με το σκορ 1-0

Νομικός σύμβουλος του ΠΑΟΚ υποστηρίζει ότι το ματς με την ΑΕΚ θα πρέπει να συνεχιστεί από εκεί που διακόπηκε με το σκορ 1-0 για τον ΠΑΟΚ!

Νομικός σύμβουλος ΠΑΟΚ: Το ματς με ΑΕΚ να συνεχιστεί από εκεί που διακόπηκε με το σκορ 1-0

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero 107,4» ο Νίκος Παπαδόπουλος είπε:

Για το τι έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα σε αυτή την υπόθεση: «Αυτό που έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα είναι οι ανακρίβειες και τα ψέματα του κ. Κομίνη, καθώς άλλα πράγματα γράφει στο φύλλο αγώνα και άλλα φαίνονται στο video. Επίσης αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι η ΑΕΚ είναι σε μια σύγχυση και σε ένα πανικό και κάνει από τη πρώτη στιγμή κινήσεις εντυπωσιασμού και αντιπερισπασμού. Φοβάμαι ότι η ΑΕΚ έχει καταλάβει ότι η υπόθεση αυτή γυρίζει εναντίον της και προσπαθεί τώρα να σώσει ότι μπορεί να σωθεί».

Για το αν υπάρχουν νομικά ατοπήματα στην πρωτόδικη απόφαση: «Τεράστια. Δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες γιατί η υπόθεση ακόμα κρίνεται και θα έχει και τρίτο βαθμό, είναι βέβαιο αυτό, είτε είναι εις βάρος του ΠΑΟΚ, είτε εις βάρος της ΑΕΚ, θα έχουμε και συνέχεια. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, πάντως υπάρχουν και ανακρίβειες όσον αφορά τα πραγματικά περιστατικά, αλλά και σφάλματα νομικά, τα οποία εκτέθηκαν στην έφεση του ΠΑΟΚ, αναπτύχθηκαν στο υπόμνημα και θα ακουστούν ξανά αν χρειαστεί».

Για το αν θα μπορούσε το παιχνίδι να διακοπεί επειδή εισέβαλε ο κ. Σαββίδης στον αγωνιστικό χώρο: «Θα μπορούσε ναι. Είναι στην διακριτική ευχέρεια του διαιτητή, είναι στην κρίση του να διακόψει προσωρινά ή οριστικά τον αγώνα, για οποιοδήποτε λόγο θεωρεί αυτός. Αλλά αυτός ο λόγος θα πρέπει να υπάρχει, να καταγραφεί και να αποδειχθεί στη συνέχεια ότι πράγματι ήταν έτσι. Εδώ ο διαιτητής, όμως, αναφέρει στο φύλλο αγώνα ότι διέκοψε τον αγώνα προσωρινά, δηλαδή ότι έδωσε εντολή στις ομάδες να μπουν στα αποδυτήρια εξαιτίας της εισβολής. Προκύπτει αυτό από το φύλλο αγώνας, δεν συζητάμε για το video. Αν ανοίξουμε κουβέντα για το video τελειώνουμε σε μισό λεπτό. Εδώ μιλάμε για το φύλλο αγώνα και πράγματι εκεί γράφτηκε ότι έγινε μια διακοπή εξαιτίας της εισόδου του κ. Σαββίδη. Μπήκαν οι ομάδες στα αποδυτήρια και έγιναν συζητήσεις για την επανέναρξη του αγώνα, οπότε η διακοπή που διέταξε ο κύριος Κομίνης, ήταν προσωρινή».

Για το αν η ποινή που επιβλήθηκε στον Ιβάν Σαββίδη ήταν λανθασμένη: «Εντελώς. Πραγματικά η ενέργεια του κ. Σαββίδη, ήταν αντικανονική, λανθασμένη. Ακόμη και ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη. Υπάρχει ποινή που προβλέπεται για το παράπτωμα του κ. Σαββίδη και δεν είναι η ποινή και το παράπτωμα, που αφορά την απειλή, γιατί ο κ. Σαββίδης δεν απείλησε κανέναν με την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο. Μπήκε μέσα με μοναδικό σκοπό να ζητήσει από την ομάδα να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο. Το θέμα είναι ότι αν φύγει και πρέπει να φύγει η κατηγορία της απειλής από το πρόσωπο του κ. Σαββίδη, θα μιλάμε για εντελώς διαφορετική ποινή ακόμα και για τον ίδιο τον κ. Σαββίδη».

Για το τι μέλλει γενέσθαι με την ποινή του Σαββίδη: «Υπάρχει μια ασάφεια εκεί, θα λυθεί και αυτό με κάποια απόφαση».

Για το κλίμα «τρομοκρατίας» που επικαλείται η ΑΕΚ: «Πως θα μπορούσε να στοιχειοθετηθεί τρομοκρατία, όταν φαίνεται από το video το κλίμα των παικτών και των εκπροσώπων της ΑΕΚ στο χώρο των αποδυτηρίων; Ποιος λογικός άνθρωπος θα μπορούσε να πει ότι αυτοί οι άνθρωποι που γελάνε, που αγκαλιάζονται με τους παίκτες του ΠΑΟΚ, για πολύ ώρα έξω από τα αποδυτήρια, ότι είναι τρομοκρατημένοι;».

Για τη μη κλήση του Κομίνη από τον Σκουτέρη: «Σε αντίθεση με τους κανονισμούς της UEFA, τους οποίους επικαλείται συχνά και ο κ. Σουτέρης, που ορίζουν ρητά ότι όποιος υπάγεται στην δικαιοδοσία της UEFA, οφείλει όταν καλείται από τις πειθαρχικές επιτροπές να προσέρχονται και να καταθέτουν, μια τέτοια διάταξη δεν υπάρχει στους ελληνικούς κανονισμούς, οπότε δεν υπάρχει αυτή η υποχρέωση των διαιτητών να παρίστανται όταν καλούνται, ούτε έχουν κάποια ποινή φυσικά. Θα μπορούσε μόνο να γίνει μια πρόσκληση από την ΚΕΔ, όπου εκεί πλέον πάμε σε άλλες διατάξεις και με αυτόν τον τρόπο ίσως θα ήταν υποχρεωμένος να καταθέσει.

Εγώ νομίζω πλέον ότι ο ισχυρισμός της ΑΕΚ, ότι αποδέχεται να δουν το video με την προϋπόθεση να καταθέσει και ο κύριος Κομίνης, είναι στάχτη στα μάτια, γιατί πλέον ο κ. Κομίνης δεν έχει να μας πει και πολλά πράγματα. Ότι είχε να πει φαίνεται στο video που προσκομίστηκε. Πλέον τι να μας πει ο κύριος Κομίνης; Να μας πει για το αν σφύριξε ή όχι να προσέλθουν οι ομάδες στο γήπεδο; Νομίζω προκύπτει από το video».

Για τις πιέσεις κατά των δικαστών, τους ελέγχους και τη δική του εκτίμηση για την τελική απόφαση: «Εκπλήσσομαι δυσάρεστα, θα περίμενα από την στιγμή που ξεκινάει ένα τέτοιος έλεγχος, να ξεκινήσει από την περίπτωση της κ. Σκολαρίκη. Βγήκε μια απόφαση 20 σελίδων σε διάστημα λιγότερο των τεσσάρων ωρών. Εγώ ήμουν εκεί από τις 09.55 μέχρι τις 11 και δεν ήρθε ποτέ, δεν στάλθηκε ποτέ κάτι και στις τέσσερις το απόγευμα είδα καθαρογραμμένη μια απόφαση 20 σελίδων. Όσον αφορά την εκτίμησή μου για την έφεση του ΠΑΟΚ, θεωρώ ότι μπορεί να ληφθεί τελικά μια απόφαση να συνεχιστεί το ματς με την ΑΕΚ από εκεί που διακόπηκε με το σκορ 1-0 για τον ΠΑΟΚ!».

Ο ιστότοπος αυτός χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα
ΑΠΟΔΟΧΗ