Οι μικροί που σκοράρουν

Ο Βρουσάι έγινε ο τέταρτος πιτσιρικάς που ήρθε από την ακαδημία τα τελευταία χρόνια και πέτυχε γκολ με την πρώτη ομάδα στο πρωτάθλημα.

Οι μικροί που σκοράρουν

Στο 87’ της αναμέτρησης με την Κέρκυρα ο Μάριος Βρουσάι χρίστηκε σκόρερ. Ένα παιδί που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης» στο 78’ και μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να πετύχει το πρώτο του γκολ με την «ερυθρόλευκη» φανέλα στη Super League. Το πρώτο του γκολ και μάλιστα στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα.

Πρόκειται για ακόμα ένα προϊόν της ακαδημίας του Ολυμπιακού, στην οποία τα τελευταία χρόνια είχε πολύ καλή δουλειά. Βιτρίνα αυτής της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στο Ρέντη σίγουρα αποτελεί η μεταγραφή του Παναγιώτη Ρέτσου στη Λεβερκούζεν. Μία μεταγραφή πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Το θέμα, όμως, είναι οι Πειραιώτες να μπορούν να τροφοδοτούν από την ακαδημία τους την πρώτη ομάδα.

Σε ένα βαθμό αυτό έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια και ειδικά την τελευταία διετία παιδιά από τα τμήματα υποδομής έχουν καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου. Παίρνουν παιχνίδια και έχουν ρόλο στην ομάδα του Πειραιά. Στο ματς με την Κέρκυρα βέβαια ο αριθμός των παιδιών που ήρθαν από την Κ-20 ήταν μηδαμινός. Ο Βρουσάι, όμως, πέρασε στο παιχνίδι και κατάφερε να γίνει τραβήξει πάνω του τα βλέμματα.

Τα τελευταία χρόνια, όμως, δεν είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που καταφέρνει να σκοράρει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Κάτι ανάλογο με αυτόν έχουν κάνει ακόμα τρεις που προέρχονται από το Ρέντη. Ο πρώτος ήταν ο Νίκος Βέργος, ο οποίος στις 26 Μαρτίου 2014 είχε σκοράρει στην εκτός έδρας ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης με 2-1. Τον Βέργο τον είχε πιστέψει ο Μίτσελ και μάλιστα τον είχε βάλει ως αλλαγή σε εκείνο το ματς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Όλντ Τράφορντ» όταν για λίγα εκατοστά λίγο έλειψε να βρει τη μπάλα και να αποκλείσει την μεγάλη αντίπαλο του Ολυμπιακού. Έκτοτε δεν πήρε ευκαιρίες, έφυγε δανεικός στη Β’ ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης και τώρα ανήκει στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Στο περσινό 2-0 επί της Ξάνθης είχε σκοράρει ο Γιώργος Μανθάτης. Ένα παιδί που είχε βρει δίχτυα στο 90’ και είχε γράψει και αυτό τη δική του ιστορία. Από τα τμήματα υποδομής ξεκίνησε και μάλιστα ήταν ball boy σε ευρωπαϊκά ματς του Ολυμπιακού. Φέτος αγωνίζεται ως δανεικός στον ΠΑΣ Γιάννινα και μάλιστα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Αναμένεται και αυτός να επιστρέψει στον Ολυμπιακό το ερχόμενο καλοκαίρι.

Γκολ με τη φανέλα της πρώτης ομάδας έχει πετύχει και ο Θανάσης Ανδρούτσος. Ήταν το 2-0 επί της Λάρισας τον Φεβρουάριο του 2017 όταν και είχε βρει δίχτυα στο 1ο λεπτό. Ένα παιδί που είχε μπει στο… μάτι μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων. Τον τσέκαραν και τον τσεκάρουν ακόμα ομάδες από το εξωτερικό, ενώ στην αναμέτρηση με την Κέρκυρα πέρασε ως αλλαγή αντί του Ομάρ και έπαιξε στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Ανδρούτσος θεωρείται από τα πολύ μεγάλα ταλέντα της ακαδημίας και στην πρώτη ομάδα δεν έχει παίξει μόνο ως τερματοφύλακας.

Δεν ξεχάσαμε τον Δημήτρη Νικολάου, ο οποίος έχει σκοράρει με την πρώτη ομάδα σε περσινό ματς Κυπέλλου με τον Άρη και φυσικά φέτος στο Champions League στη Βαρκελώνη. Επικεντρωθήκαμε στους πιτσιρικάδες που ήρθαν από τα τμήματα υποδομής και σκόραραν στο πρωτάθλημα και οι οποίοι έχουν αποδείξει πως αξίζουν περισσότερες ευκαιρίες και πίστη απ’ όλους.