Αυτός είναι ο «Σούπερ Μάριο» Βρουσάι

Ποιος είναι ο Μάριος Βρουσάι που μας συστήθηκε απόψε στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Κέρκυρα...

Αυτός είναι ο «Σούπερ Μάριο» Βρουσάι

Ο Μάριος Βρουσάι έβαλε το πρώτο επαγγελματικό γκολ του με τον Ολυμπιακό, αν και έχει ήδη κάνει πολλά προτού κλείσει τα 20 χρόνια του! Όλο το μέλλον είναι δικό του...

Στις 2 Ιουλίου ο Μάριος Βρουσάι θα γίνει 20 ετών. Κι όμως έχει ήδη προλάβει να κάνει τρεις συμμετοχές με την επαγγελματική ομάδα του Ολυμπιακού και στο παιχνίδι με την Κέρκυρα να σκοράρει το πρώτο «μεγάλο» γκολ της καριέρας του.

Όσες φορές έχει χρησιμοποιηθεί, έστω και για λίγο, την ευκαιρία την αρπάζει και την αξιοποιεί! Στο ματς Κυπέλλου με τον Αχαρναϊκό πρωταγωνίστησε στη φάση του τρίτου γκολ που πέτυχε ο Εμενίκε. Ενώ στην ολιγόλεπτη συμμετοχή του στο παιχνίδι με τον Πλατανιά στην Κρήτη, πρόλαβε να δώσει ασίστ στον Τζούρτζεβιτς.

Δεν το λες και μικρό πράγμα να έχει παίξει ένας πιτσιρικάς ως αλλαγή σε τρία παιχνίδια και σε όλα να κάνει αισθητή την παρουσία του. Κι ο Βρουσάι δείχνει ότι εκτός από τα αγωνιστικά στοιχεία του (μπορεί να παίξει δεύτερος επιθετικός, σέντερ φορ και φυσικά εξτρέμ με την άριστη ντρίμπλα που διαθέτει) δείχνει θράσος και αποφασιστικότητα, κάτι που σε αυτή τη φάση μετράει πάρα πολύ για έναν παίκτη που κάνει το ξεκίνημά του στα δύσκολα.

Σκόρερ από πιτσιρικάς

Ο Βρουσάι έγινε επαγγελματίας στον Ολυμπιακό τον Σεπτέμβριο του 2016. Αποκτήθηκε από τον Ναυπακτιακό Αστέρα, στην ομάδα όπου από την ηλικία των 16 ετών «φόρτωνε» με γκολ τις αντίπαλες εστίες. Στη διετία όπου πήρε τίτλους με την ομάδα Νέων του Ολυμπιακού είχε 10 γκολ την πρώτη χρονιά και 20 τη δεύτερη στην οποία ήταν και πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Γεννημένος στην Αλβανία, μεγάλωσε στη Ναύπακτο και αγωνίζεται με τις ελληνικές Εθνικές ομάδες. Με την Εθνική Νέων έχει 10 συμμετοχές και 2 γκολ εναντίον της Τουρκίας. Τον περασμένο Δεκέμβρη ο Αντώνης Νικοπολίδης τον κάλεσε στην Εθνική Ελπίδων και τον χρησιμοποίησε σε φιλικό παιχνίδι με το Κατάρ.

Η προοπτική εξέλιξής του είναι μεγάλη. Ο Ολυμπιακός πιστεύει πολύ σε αυτό το παιδί και είναι βέβαιο ότι θα πάρει κι άλλες ευκαιρίες.

Ο αγαπημένος παίκτης του Βρουσάι είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά θαυμάζει πολύ το παιχνίδι του Γερμανού εξτρέμ της Παρί Σεν Ζερμέν, Τζούλιαν Ντράξλερ. Και επιχειρεί να πάρει ιδέες στη δική του αγωνιστική παρουσία.

«Ονειρικό ντεμπούτο»

Μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Κέρκυρα ο νεαρός εξτρέμ είχε κάθε λόγο να είναι ευτυχισμένος για το γκολ και τη γενικά καλή του απόδοση. Ο Βρουσάι στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού σκόραρε και τόνισε: «Κάθε παιδί θέλει να κάνει ένα τέτοιο ντεμπούτο με γκολ και γι’ αυτό δουλεύουμε, προκειμένου να έρθουν και άλλα παιδιά από την ακαδημία στην πρώτη ομάδα», είπε ο Βρουσάι.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο γεγονός πως έπαιξε με τον Ανδρούτσο και το Νικολάου λέγοντας: «Είναι ωραίο που έπαιξα με τον Ανδρούτσο και τον Νικολάου. Είμαστε σαν αδέρφια, μια οικογένεια. Από μικροί μαζί στις ακαδημίες, κάθε μέρα».