Κριτική παικτών: Ο Ανσαριφάρντ και ο Φορτούνης...

Ο Ανσαριφάρντ και ο Φορτούνης ήταν μέσα σε όλα τα γκολ του Ολυμπιακού στο 5-1 επί της Κέρκυρας.

Κριτική παικτών: Ο Ανσαριφάρντ και ο Φορτούνης...

ΠΡΟΤΟ: Εύκολο μεροκάματο έβγαλε ο Βέλγος. Αν εξαιρεθεί η φάση του γκολ της Κέρκυρας που δεν φέρει και καμία ευθύνη, στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα είχε ευχάριστο απόγευμα. Στο “παλμαρέ” του δύο σωτήριες αποκρούσεις στις προσπάθειες του Μυτίδη στο 48' και στο 82'.

ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ: Στο πρώτο ημίχρονο είχε αρκετούς “πονοκεφάλους” με τον Επστάιν. Αμυντικά λοιπόν είχε κάποια προβλήματα με αντίπαλο τον Γερμανό, ενώ αυτό που προξένησε εντύπωση είναι ότι δεν είχε τόσα πολλά ανεβάσματα όπως στα περισσότερα παιχνίδια. Δεν πήρε πολλές πρωτοβουλίες από τα δεξιά, πράγμα που δεν μας το έχει συνηθίσει.

ΕΝΓΚΕΛΣ: Ιδιαίτερα προβλήματα με τον Μυτίδη δεν αντιμετώπισε εκτός της φάσης του 48ου λεπτού που του βγήκε στην πλάτη ο φορ της Κέρκυρας. Ο Βέλγος σημείωσε και το τέταρτο γκολ του Ολυμπιακού και η επιστροφή του στην ενδεκάδα συνδυάστηκε με μία αξιοπρεπέστατη εμφάνιση. Προφανώς τα όσα μαθαίναμε από τον Ρέντη ότι και ο ίδιος έχει πάρει πιο ζεστά το θέμα της παραμονής του στην Ελλάδα.

ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Μία επιπόλαιη ενέργεια στο γκολ της ισοφάρισης της Κέρκυρας δεν θα “αμαυρώσει” την γενικότερα θετική παρουσία του στο χορτάρι. Είναι ολοφάνερο ότι θέλει παιχνίδια για να μην έχει τα “πάνω – κάτω” στην απόδοσή του κατά τη διάρκεια του 90λέπτου. Στο ενεργητικό του υπάρχει και το σωτήριο τάκλιν στο πλασέ του Τουράμ στο 83'.

ΚΟΥΤΡΗΣ: Βρήκε “κακό μπελά” με τον Γεωργίου ο Λεονάρντο, ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τον εξτρέμ της Κέρκυρας, όμως, βοήθησε επιθετικά. Όσες φορές βγήκε μπροστά προκάλεσε αναστάτωση στην άμυνα των Φαιάκων με τα γεμίσματά του στην αντίπαλη περιοχή. Αμυντικά πάντως αντιμετώπισε αρκετούς “πονοκεφάλους”.

ΡΟΜΑΟ: Σταθερός ο Ρομαό. Ούτε κάτι τρομερό, ούτε αρνητικός. Μία μέση κατάσταση. Ένας Ρομαό που έκανε την δουλειά του όπως ξέρει να κάνει. Δεν παράτησε καμία φάση, εκνευρίστηκε σε ορισμένες στιγμές με τον Ρόλε όταν πήγε να του κάνει “ποδιές”, όμως, αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Αφρικανός παρότι έβγαλε κούραση στο δευτερο ημίχρονο, είχε την απαιτούμενη διάθεση εώς το τέλος.

ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ: Έχει κάνει πολύ καλύτερα ματς ο Παναγιώτης. Έκανε αρκετά λαθάκια, τα οποία δεν μας είχε συνηθίσει. Λάθη επιπόλαια που ενδεχομένως ήταν απόρροια του μικροτραυματισμού που αντιμετώπισε στο γόνατο. Δεν ήταν 100% έτοιμος και αυτό φάνηκε.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Ήταν μέσα στα τρία από τα πέντε γκολ του Ολυμπιακού! Έδωσε το πρώτο στον Ανσαριφάρντ, σημείωσε το τρίτο τέρμα και έκανε... δωράκι το τέταρτο γκολ στον Ένγκελς. Και χωρίς το πόδι πατημένο στο γκάζι! Τι άλλο να κάνει απόψε; Δικαιολογημένα ο κορυφαίος του γηπέδου.

ΜΑΡΙΝ: Από τους πιο ορεξάτους, άσχετα αν δεν του βγήκαν οι φάσεις ή δεν είχε συμμετοχή σε κάποιο ερυθρόλευκο τέρμα. Στο πρώτο μέρος έβγαλε διάθεση, θα μπορούσε να σκοράρει πριν από το γκολ του Μιραλάς, θα μπορούσε να βρει δίχτυα και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους με ένα τρομερό σόλο που έδιωξε ο Γιαννακόπουλος, αλλά τελικά έμεινε στο... μηδέν τόσο σε γκολ, όσο και σε ασίστ. Παρόλα αυτά, αγωνιζόμενος ως δεξί εξτρέμ ήταν από της αξιοσημείωτες παρουσίες.

ΜΙΡΑΛΑΣ: Επιτέλους γκολ αλά... Μιραλάς! Με την γνωστή του κίνηση έξω από την περιοχή συγκλίνοντας από τα αριστερά προς τα μέσα, σουτ από το ημικύκλιο και γκολ! Ξόρκισε την “κατάρα” ο Βέλγος, ο οποίος ναι μεν είχε σκοράρει με πέναλτι στα Χανιά, αλλά σε κανονική ροή αγώνα είχε να σκοράρει από τον Μάρτιο του 2017. Στο δεύτερο ημίχρονο βγήκε με ανεβασμένη ψυχολογία και από τα δικά του πόδια ξεκίνησε το 3-1 που κλείδωσε ουσιαστικά το τρίποντο.

ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ: Γκολ και δύο ασίστ είχε στο ενεργητικό του ο Ιρανός επιθετικός! Αθόρυβος ο Καρίμ, αλλά μονίμως τον έβλεπες να τρέχει ασταμάτητα για να κυνηγήσει όλες τις μπαλιές. Δεν άφησε σε ησυχία τους αμυντικούς της Κέρκυρας και σίγουρα ήταν από τους διακριθέντες.

ΜΑΡΤΙΝΣ: Μπήκε αντί του Ταχτσίδη περισσότερο για να δώσει ανάσες στον Παναγιώτη που είχε αρχίσει να μένει από καύσιμα. Έδωσε ουσιαστικά λίγο οξυγόνο παραπάνω στα χαφ προς τα τελειώματα του ματς.

ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ: Σε ρόλο δεξιού μπακ έπαιξε ο Θανάσης. Αντικατέστησε τον Ομάρ και χρησιμοποιήθηκε σε μία θέση που δεν του είναι άγνωστη. Έκανε τα ανεβάσματά του, έδειξε ότι ήθελε να συμμετάσχει στο επιθετικό κομμάτι, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να τον δούμε και στα χαφ, σε μία θέση που φαίνεται ότι του ταιριάζει.

ΒΡΟΥΣΑΪ: Θα την θυμάται για χρόνια την 16η Απριλίου 2018. Ντεμπούτο στη Σούπερ Λίγκα αντικαθιστώντας τον Μιραλάς και γκολ ο 20χρονος εξτρέμ που έπαιξε σε ρόλο αριστερού εξτρέμ και έδωσε έναν άλλο αέρα στο Καραϊσκάκη.