Κωνσταντίνου: Δώστε μας χρόνο να σας δώσουμε λεφτά (upd)

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού μίλησε για τη συνάντηση που είχε με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού στα γραφεία της ΠΑΕ.

Κωνσταντίνου: Δώστε μας χρόνο να σας δώσουμε λεφτά (upd)

Οι τριάντα περίπου οπαδοί αποχώρησαν γύρω στις 5 το απόγευμα από τα γραφεία της ΠΑΕ, αφού πρώτα τα είπαν ένα χεράκι στους διοικούντες για τις τελευταίες εξελίξεις.

Στη ενημέρωση που έκανε στους δημοσιογράφους ο Κωνσταντίνου είπε: «Έγινε μία συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα. Σαφώς ο κόσμος ανησυχεί, δόθηκαν οι εξηγήσεις που έπρεπε να δοθούν, γιατί ο Παναθηναϊκός έχει παρόν έχει και μέλλον.

Στην ερώτηση, γιατί όλες οι κινήσεις της ΠΑΕ γίνονται στο παρά πέντε, ο πρόεδρος είπε: «Αυτή είναι μία συζήτηση που πρέπει να την κάνουμε άλλη στιγμή. Γιατί κι εσείς παίρνετε πληροφορίες που δεν έχουν 100% βάση, συγκριτικά με όσα συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό. Πρέπει κάποια στιγμή να κάνουμε μία συνέντευξη Τύπου για να μπορέσετε κι εσείς και να ενημερωθείτε πλήρως για όλα αυτά που συμβαίνουν στον σύλλογο. Δεν είναι μόνο ο Παναθηναϊκός. Είναι κι άλλες ομάδες που έχουν προβλήματα και ζητούν αλλαγή της ποινής. Είναι άλλες έξι ομάδες».

Ο Κωνσταντίνου είπε ότι ήταν ειρηνική η συμπεριφορά των οπαδών ενώ για την ανακοίνωση που εκδόθηκε τόνισε: «Βγάλαμε ανακοίνωση για να καθησυχάσουμε τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Ο κόσμος που ήρθε εδώ δεν μπήκε στα γραφεία. Ήρθαν δύο άτομα για να ενημερωθούν και να ενημερώσουν και τους υπόλοιπους. Γι’ αυτό βλέπετε ότι γράφονται διαφορετικά πράγματα απ’ αυτά που υπάρχουν και μπλέκεται η κατάσταση».

Όσον αφορά την εξόφληση των πιστωτών, υποστήριξε: «Εμείς θέλουμε να τους εξοφλήσουμε όλους τους πιστωτές. Απλώς θέλουμε χρόνο. Τους λέμε δώστε μας χρόνο για να σας πληρώσουμε».

Βέβαιος για την αποφυγή του υποβιβασμού

Βέβαιος ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα υποβιβαστεί, χωρίς, όμως, να μπει σε λεπτομέρειες για τις κινήσεις που θα γίνουν ενόψει της νέας περιόδου, εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή του συνδρομητικού καναλιού της NOVA ο Βασίλης Κωνσταντίνου.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ τόνισε ότι ο Γιάννης Αλαφούζος είναι ο μόνος που βάζει χρήματα στο «τριφύλλι», ξεκαθάρισε πως θα πληρωθούν από τον μεγαλομέτοχο οι Λέτο, Τοτσέ και Εσιέν, και η ομάδα δεν θα υποβιβαστεί.

Αναφερόμενος αρχικά στην παρουσία των οπαδών στα γραφεία της ΠΑΕ, όπου συνεδρίασε η διοίκηση, ο παλαίμαχος παίκτης του Παναθηναϊκού τόνισε ότι «δεν υπήρξε καμία διαφωνία, ήρθαν δύο άνθρωποι από τη Θύρα 13 που ήθελαν να ενημερωθούν και δικαιολογημένα για όλα όσα γράφονται από το πρωί.

Τους εξηγήσαμε ότι όλα αυτά δεν ανταποκρίνονται ακριβώς, καθήσαμε αρκετή ώρα, ενημερώθηκαν και έφυγαν με την ευχή όλα όσα λένε να γίνουν πράξεις. Η πραγματικότητα είναι ότι ναι μεν υπάρχει μία ποινή για τον Βέμερ που θα προσπαθήσει ο Παναθηναϊκός να λύσει αυτό το πρόβλημα που είναι πολύπλοκο. Υπάρχουν τρεις ποινές από την εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ, για τους Τοτσέ, Λέτο και Εσιέν αλλά αυτά τα λεφτά θα μπουν», είπε αρχικά ο Βασίλης Κωνσταντίνου και συνέχισε:

«Οι βαθμοί ακόμα δεν έχουν αφαιρεθεί και δεν θα πάει ποτέ η ομάδα στο παρά ένα για να πέσει. Αυτά τα λεφτά των ποινών που άμεσα ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει για το -9 είναι λίγα.

Τα πολλά είναι μέχρι το τέλος της σεζόν που πρέπει να βρει ο κύριος Αλαφούζος για να έχει τη νέα σεζόν ρυθμισμένα όλα τα χρέη προκειμένου να είναι βιώσιμος. Ο Παναθηναϊκός για τον Τοτσέ, τον Εσιέν και τον Λέτο θέλει ένα ποσό βατό και θα κατατεθεί.

Πρέπει ο Παναθηναϊκός να πληρώσει την δόση και όχι όλο το ποσό στον Βέμερ. Και για τον Βέμερ θα γίνει κάτι ανάλογο. Με τον παίκτη δεν έχουμε επικοινωνία. Μακάρι να είχαμε. Δεν έχουμε όμως. Δεν θα τραβήξει στα άκρα η υπόθεση. Θα βρεθεί η χρυσή τομή. Ο Παναθηναϊκός θα βρει αυτά τα λεφτά για να τα δώσει για να μην του βάλουν την ποινή των εννιά βαθμών για να υποβιβαστεί.»

Για την «επόμενη μέρα» του συλλόγου είπε: «Ο κόσμος της ομάδας ενημερώθηκε για το πλάνο. Πολλά πράγματα δε γίνεται να ειπωθούν δημόσια. Ο Παναθηναϊκός θα κοιτάξει να κανονίσει όλες του τις οφειλές αλλά χρειάζεται λίγο χρόνο», ενώ για το θέμα της κατάργησης του υποβιβασμού για όσες ομάδες δεν αδειοδοτούνται, ανέφερε:

«Ο Παναθηναϊκός ζητά την αλλαγή της ποινής. Και άλλες έξι ομάδες. Αυτές οι ομάδες θέλουν τον Παναθηναϊκό μπροστάρη και για τα τηλεοπτικά συμβόλαια. Εμείς κάνουμε όλες τις προσπάθειες που πρέπει να ευελπιστούμε όλες οι ομάδες να καταλάβουν πως ο Παναθηναϊκός είναι ένας μεγάλος σύλλογος και πρέπει να μείνει στην κατηγορία. Όλοι μαζί προσπαθούμε για το καλύτερο του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Για την προσφυγή κατά της Αλ Αΐν στο θέμα του Μπεργκ επισήμανε: «Το θέμα είναι μεγάλο, αλλά δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη. Τώρα η FIFA και η UEFA θα πιέσουν περισασότερο για να πάρουμε τα χρήματα που πρέπει. Το μόνο που ζητώ από την ομάδα και από τον κόσμο είναι περισσότερη συσπείρωση. Όχι μόνο οικονομική αλλά και ψυχολογική. Αν βρεθεί και σήμερα ο επόμενος μπορεί να έρθει και να πάρει την ομάδα. Ο κύριος Αλαφούζος θα πληρώσει αυτά που έχει δεσμευτεί και στη συνέχεια να πορευτεί με τον νέο επενδυτή».