Το θηρίο, Σεμέδο βαρύ όπλο για τον Ολυμπιακό

Γιατί ο Ρούμπεν Σεμέδο μπορεί να κάνει τη διαφορά στον Ολυμπιακό για περισσότερους λόγους εκτός από το καθαρά αμυντικό κομμάτι.

Το θηρίο, Σεμέδο βαρύ όπλο για τον Ολυμπιακό

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέμεινε πολύ από την αρχή του καλοκαιριού να αποκτηθεί ο Ρούμπεν Σεμέδο. Ακόμα και όταν τέθηκε το θέμα με το παρελθόν του 25χρονου στόπερ ο Πορτογάλος προπονητής ήταν ξεκάθαρος πως όλα αυτά έχουν περάσει στην ιστορία και εγγυήθηκε ότι θα προσφέρει στην ομάδα.

Ήδη από τα πρώτα του παιχνίδια με την ερυθρόλευκη φανέλα ο Σεμέδο έχει φροντίσει να επιβεβαιώσει τον προπονητή του και να αποδεικνύει πως είναι ένας στόπερ πολύ υψηλού επιπέδου. Στο ματς με τη Νότιγχαμ Φόρεστ κέρδισε και το απαιτητικό κοινό του Ολυμπιακού, αν κι ακόμα έχει μπροστά του αρκετό δρόμο.

Το θέμα είναι πως πρόκειται για έναν στόπερ που είναι αρκετά καλός με τη μπάλα στα πόδια. Οι απομακρύνσεις του είναι όλες ψύχραιμες και προσπαθεί να διώχνει σημαδεύοντας κάποιον συμπαίκτη του. Αν και θηρίο ο Σεμέδο δεν είναι αργός και στις επεμβάσεις του έχει αποδειχτεί πολύ καθοριστικός.

Ένα ακόμα στοιχείο για το οποίο τρίβει τα χέρια του ο Πέδρο Μαρτίνς είναι η συμπεριφορά του στις στατικές φάσεις όταν ο Ολυμπιακός είναι στην επίθεση. Στο φιλικό με το Αμβούργο ο Σεμέδο σκόραρε έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Βαλμπουενά. Την έφεση του και τη δυναμική του στις στατικές φάσεις την είχε δείξει από το πρώτο παιχνίδι που αγωνίστηκε με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Ο Σεμέδο είχε παίξει στο φιλικό με τη Χαποέλ Μπερ Σεβά και είχε πάρει πάλι κεφαλιά με τη μπάλα να περνάει λίγα εκατοστά δίπλα από την εστία. Στο ματς με τη Νότιγχαμ Φόρεστ πάλι πήρε κεφαλιά, αλλά είδε τον Μούριτς να βγάζει με δυσκολία και ο Γκερέρο να σκοράρει από κοντά. Το θηρίο είναι ένα μεγάλο όπλο στα χέρια του Μαρτίνς και για την επίθεση.