Αριστείδης Φωκάς, ένας επικίνδυνος Μαυρογυαλούρος…

Πολιτικάντης που υποτίθεται παλεύει να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια. Έχει την αίσθηση ότι θα εκλεγεί ξανά βουλευτής μόνο και μόνο, γιατί ξέρει να πουλάει οπαδιλίκι.

Αριστείδης Φωκάς, ένας επικίνδυνος Μαυρογυαλούρος…

Aριστείδης Φωκάς, βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων στην Β’ Θεσσαλονίκης. Ανθρωπος που υποτίθεται, ότι ασχολείται με τα κοινά του τόπου, για τη σωτηρία και ευημερία της χώρας. Πολιτικάντης που υποτίθεται παλεύει να βγάλει (και αυτός) τη χώρα από τα μνημόνια, την οποία πολιτικάντηδες σαν του λόγου του έβγαλαν σε αυτά! Από λόγια άλλωστε χορτάσαμε. Γιατί στην πράξη, ο συγκεκριμένος κύριος αποτελεί έναν ακόμη επικίνδυνο τύπο, που όχι μόνο παίζει τον χειρότερο λαϊκιστή στα… μικρότερα του αλλά που έχει την αίσθηση ότι θα εκλεγεί ξανά βουλευτής μόνο και μόνο, γιατί ξέρει να πουλάει οπαδιλίκι.

Αυτός ο τύπος λοιπόν, κατάφερε εκτός από το να εξοργίσει όλο τον κόσμο (πλην των οργανωμένων του ΠΑΟΚ και πιθανολογώ και της οικογένειας Σαββίδη) ξεπερνώντας σε γραφικότητα ακόμη και τον Λευκό Πύργο. Ξεπέρασε ακόμα και τα όρια της επικινδυνότητας όταν σιγοτραγουδούσε ο… βολευτής το σύνθημα «να καεί να καεί το μπουρδέλο η Βουλή». Βουλευτής που ζει από τη Βουλή, που έχει του κόσμου τις απαλλαγές λόγω βουλευτικής ιδιότητας, όλα αυτά στην πλάτη των υπόλοιπων Ελλήνων που τον πληρώνουν για να λέει αυτές τις γελοιότητες και παράλληλα στενάζουν εξ αιτίας της ανύπαρκτης πολιτικής της δικής του αλλά και δεκάδων άλλων συναδέλφων του. Αυτός ο επικίνδυνος λοιπόν χουλιγκάνος με γραβάτα, ξεπέρασε ακόμα και τον διχαστικό και αγράμματο βετεράνο ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, Γιώργο Τουρσουνίδη, που ούτε ξέρει τι λέει, ούτε γνωρίζει τυφλωμένος από την καφρίλα του την όποια σημασία έχουν οι άθλιες δηλώσεις του περί διχασμού της χώρας. Ο Φωκάς παρεπιπτόντως παραμένει στο «μπουρδέλο» που θέλει να καεί, για να ευτυχήσουν οι πιθανοί ψηφοφόροι του και δεν παραιτείται από αυτό γιατί καλά βολεύτηκε! Τόσο ανύπαρκτος, να τον χαίρονται οι ψηφοφόροι του….

Αυτός ο υποτακτικός του Ιβάν λοιπόν, ο οποίος υποστήριξε τον Σαββίδη για την οπλοκατοχή του και το «ντου» με το πιστόλι στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, βρέθηκε στο συλλαλητήριο των οπαδών του ΠΑΟΚ στην Καμάρα, κι αφού τους παρότρυνε να φωνάζουν πιο δυνατά το εμετικό σύνθημα για τη Βουλή, θυμήθηκε μετά από ένα απίστευτο παραλήρημα φανατίλας, μίσους και οργής να ευχηθεί και "Χριστός Ανέστη, αδέλφια"!

Θα ήθελα πάρα πολύ να γνωρίσω τους ψηφοφόρους του. Να μου πουν πως τους έπεισε. Να μου εξηγήσουν τι ακριβώς του βρήκαν και τον ψήφισαν. Να μάθω σε τι ελπίζουν και τον έστειλαν στη Βουλή. Οσο για τον ίδιο θεωρώ πολύ πιθανό να πιστεύει πως φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του ΠΑΟΚ θα εκλεγεί εκ νέου. Ότι δηλαδή, θα θυμούνται οι οπαδοί του «δικεφάλου» στις εκλογές πως φώναζε συνθήματα υπέρ της ομάδας και κατά της Αθήνας, οπότε θα ψηφίσουν την Ενωση Κεντρώων, το κόμμα της… ντελίβερι πίτσας δηλαδή. Το πιστεύει... ο νάνος της πολιτικής. Όπως πιστεύει πέρα για πέρα όσα τρισάθλια είπε στο συλλαλητήριο: «Το κατεστημένο της Αθήνας, όσο το ζω εδώ και 30 χρόνια και παρακολουθώ τον ΠΑΟΚ, είναι το ίδιο. Το ΠΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό. Εμείς θα το διαλύσουμε. Ο λαός του ΠΑΟΚ θα το διαλύσει. Κατά γενική ομολογία, όλων των Ελλήνων φιλάθλων, ο ΠΑΟΚ έπρεπε φέτος να πάρει το νταμπλ. Φέτος ή εμείς θα το πάρουμε ή κανείς". Και κουνήθηκαν τα τσιμέντα της Τούμπας….

Τόσο εμπνευσμένο λόγο είχα χρόνια να ακούσω από έναν Μαυρογυαλούρο της πολιτικής. Ούτε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας στην παλιά ελληνική ταινία….., τόσο γέλιο. Όμως εκείνη ήταν κινηματογραφική κωμωδία. Εδώ έχουμε να κάνουμε με άνθρωπο που ορκίστηκε στο ευαγγέλιο ότι θα υπηρετεί τη χώρα. Όχι θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα ενός επιχειρηματία. Και το χειρότερο για τον ίδιο, είναι ότι βγήκε στον ΑΝΤ1 να δικαιολογηθεί και τα έκανε ακόμα πιο ελεεινά. Οσο για το σύνθημα που σιγοντάριζε; «Το φωνάζουν δεκαετίες τώρα» δικαιολογήθηκε (;). Ούτε παιδάκι της πρώτης δημοτικού. Πόσο αστείος…