Ο Τουρσουνίδης προσπαθεί να συμμαζέψει το «θα χωρίσουμε την Ελλάδα στα δύο»

«Αν θέλουν να χωρίσουν την Ελλάδα στα δύο, ο ΠΑΟΚ και ο κόσμος του έχει τη δύναμη να το κάνει», ξαναείπε και αναρωτήθηκε: «Το Βούλγαροι δεν ενοχλεί κανέναν;»

Ο Τουρσουνίδης προσπαθεί να συμμαζέψει το «θα χωρίσουμε την Ελλάδα στα δύο»

Να δικαιολογήσει όσα είπε στο συλλαλητήριο των οπαδών του ΠΑΟΚ επιχείρησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Γιώργος Τουρσουνίδης. Με τοποθετήσεις «αυτό που είπα ήταν το εξής...» και «αυτό που εννοούσα ήταν πως...» προσπάθησε να δικαιολογηθεί αν και λίγο αργότερα πρόσθεσε: «Θα το πω για μία ακόμα φορά. Αν θέλουν να χωρίσουν την Ελλάδα στα δύο, ο ΠΑΟΚ και ο κόσμος του έχει τη δύναμη να το κάνει».

Αναλυτικά τα όσα είπε στην εφημερίδα ArenaPress:

«Είναι γνωστό πως στην Ελλάδα ορισμένοι καταλαβαίνουν μόνο αυτό που θέλουν να καταλάβουν. Αυτό που είπα ήταν το εξής: Θέλετε κύριοι να δείτε την Ελλάδα χωρισμένη στα δύο; Δεν θα περάσει έτσι η κλοπή του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ, θα χωρίσουμε την Ελλάδα στα δύο. Αυτό είπα. Φυσικά, αυτό που εννοούσα ήταν πως θα χωρίσουμε ποδοσφαιρικά την Ελλάδα στα δύο ως ΠΑΟΚτσήδες εάν χρειαστεί.

Θα πω κάτι που το γνωρίζουν όσοι με ξέρουν καλά. Ποτέ δεν ασχολήθηκα με την πολιτική, ποτέ δεν με ενδιέφερε η πολιτική. Η άποψή μου ήταν καθαρά ποδοσφαιρική. Δεν το λέω για να απολογηθώ ή να δικαιολογηθώ, δεν έχω ανάγκη να το κάνω σε κανέναν. Θα το πω για μία ακόμα φορά. Αν θέλουν να χωρίσουν την Ελλάδα στα δύο, ο ΠΑΟΚ και ο κόσμος του έχει τη δύναμη να το κάνει.

Η οργή του κόσμου του ΠΑΟΚ ξεχειλίζει. Πόση πια αδικία να αντέξει αυτός ο κόσμος και ο σύλλογος; Τι να πρωτοθυμηθούμε; Τις σφαγές της δεκαετίας του 70; Τις σφαγές στις δεκαετίες του ’80 και του '90; Ή μήπως τα τελευταία χρόνια τα πράγματα ήταν καλύτερα; Και φέτος, που ο ΠΑΟΚ έχει την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, έγιναν αυτά που έγιναν. Ο Ολυμπιακός δεν κατέβηκε καν να παίξει στην Τούμπα, η ΑΕΚ δεν δέχθηκε να επιστρέφει στο γήπεδο γιατί το σκορ θα ήταν 1 -0 υπέρ του ΠΑΟΚ

Όσοι ενοχλούνται με τις δηλώσεις μου, πρόβλημά τους. Ξέρεις τι με ενοχλεί περισσότερο; Η υποκρισία και η επιλεκτική μνήμη ορισμένων. Πόσες φορές έχουμε ακούσει να μας λένε Βούλγαρους και να βρίζουν χυδαία τη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη; Ούτε και εγώ θυμάμαι πόσες φορές το έχω βιώσει εγώ προσωπικά στην καριέρα μου. Αυτό δεν ενοχλεί κανέναν; Αυτοί δεν θέλουν δηλαδή να χωρίσουν την Ελλάδα στα δύο και θέλει ο Τουρσουνίδης; Ας είμαστε σοβαροί...

Δεν μπορεί κανείς να μου κουνάει το δάχτυλο. Κανένας! Τίμησα τη φανέλα της Εθνικής, τίμησα τη φανέλα του ΠΑΟΚ και ποτέ στην καριέρα μου δεν προσπάθησα να κερδίσω πράγματα που δεν άξιζα

Ούτε βουτούσα για πέναλτι, ούτε τίποτα. Καλύτερα να ντρέπονται για τους εαυτούς τους όλοι αυτοί που ξαφνικά τους έπιασε ο πόνος. Καταλαβαίνω γιατί γίνονται όλα αυτά τις τελευταίες εβδομάδες. Ο στόχος τους δεν είναι να χτυπήσουν εμένα, που έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν, αλλά τον ΠΑΟΚ, τον κόσμο του και τον Ιβάν Σαββίδη».