Τα πλάνα του Μαρτίνς για Νότιγχαμ και οι σκέψεις για Πλζεν

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα κάνει «πρόβα τζενεράλε» στο φιλικό – γιορτή της Τρίτης (16/7, 21.30) κόντρα στην Φόρεστ με… θέα την Τσεχία. 

Τα πλάνα του Μαρτίνς για Νότιγχαμ και οι σκέψεις για Πλζεν

Ασφαλή συμπεράσματα ως προς τις επιλογές των προσώπων της ενδεκάδας σε οκτώ βράδια στην Τσεχία κόντρα στην Βικτόρια Πλζεν, δεν θα βγουν από το αυριανό φιλικό με τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο Καραϊσκάκη (16/7, 21.30). Τουλάχιστον αυτό αφήνει να εννοηθεί ο Πέδρο Μαρτίνς στις τελευταίες δύο προπονήσεις στον Ρέντη.

Ναι μεν θα δοκιμάσει κάποια πράγματα, θα «τεστάρει» κάποιους ποδοσφαιριστές, ενδεχομένως να δοκιμάσει ορισμένα δίδυμα (π.χ. Σεμέδο – Αβραάμ), αλλά αυτό δεν σημαίνει κιόλας ότι την ενδεκάδα που θα παρατάξει κόντρα στην αγγλική ομάδα, θα την παρατάξει και μία εβδομάδα αργότερα στο πρώτο ευρωπαϊκό ραντεβού με την Βικτόρια Πλζεν.

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού περισσότερο «καίγεται» για δύο θέσεις ενόψει Πλζεν. Για τον παρτενέρ του Σεμέδο και ποια τριάδα θα πλαισιώσει τον Γκερέρο στην επίθεση. Ο Βαλμπουενά εκτός απροόπτου θα αναλάβει τον ρόλο του Φορτούνη. Στα πλάγια τρεις ποδοσφαιριστές παίζουν για δύο θέσεις: Οι Μπρούνο, Γιώργος Μασούρας και Ποντένσε θα κονταροχτυπηθούν εώς και την τελευταία στιγμή, εώς και παραμονή της Τσεχίας, για μία θέση στο αρχικό σχήμα με την Πλζεν.

Για το κέντρο της άμυνας η «μάχη» είναι ανάμεσα σε Αβραάμ και Μπα, με τον πολύπειρο Έλληνα στόπερ να δείχνει να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα για την ώρα. Απέχουμε όμως μία εβδομάδα από το παιχνίδι στην Τσεχία, όπερ σημαίνει ότι έχει ακόμα πολύ δρόμο για να πάρει τις οριστικές του αποφάσεις ο Μαρτίνς.

Αν βάζαμε κάτω τα δεδομένα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά και Γκερέρο έχουν «κλειδώσει» από τώρα την θέση τους στην ενδεκάδα. Μιλάμε δηλαδή για τα 7/11. Οπότε, απομένουν άλλοι τέσσερις για να συμπληρώσουν το «παζλ» του πλάνου του Μαρτίνς, ένα «παζλ» που απ’ ό,τι φαίνεται θα το δουν ολοκληρωμένο και οι ποδοσφαιριστές λίγη ώρα πριν από τη σέντρα του αγώνα στην Τσεχία. Είναι ολοφάνερο ότι ο Πορτογάλος το ψάχνει ακόμα για τις επιλογές των προσώπων στην ενδεκάδα.

Στα θετικά από την προπόνηση της Δευτέρας (15/7) το γεγονός ότι επέστρεψε ο Μαντί Καμαρά στον Ρέντη και ξεκίνησε έντονο ατομικό πρόγραμμα. Επειδή προερχόταν από το Copa Africa, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα ως προς το να φτάσει στα επίπεδα φυσικής κατάστασης των συμπαικτών του. Ο Αφρικανός αναμένεται μάλιστα να είναι κανονικά στη διάθεση του Μαρτίνς για την Τσεχία, χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικά ότι θα τον δούμε ξαφνικά βασικό. Όλο το προηγούμενο διάστημα ο 49χρονος τεχνικός δούλεψε πολύ με το δίδυμο Γκιγιέρμε – Μπουχαλάκης στα χαφ.