Ο Σανκαρέ και η «μάχη» του Ολυμπιακού

Στο Μπορντό παραδέχονται ότι οι «ερυθρόλευκοι» παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, έχουν απλώσει για τα καλά τα δίχτυα τους για τον Σενεγαλέζο χαφ.

Ο Σανκαρέ και η «μάχη» του Ολυμπιακού

Οι εξελίξεις για τον χαφ πάνε μετά τη Νότιγχαμ. Όλο το βάρος των ανθρώπων του Ολυμπιακού έχει πέσει πάνω στο αυριανό φιλικό με την ιστορική αγγλική ομάδα και από Τετάρτη (17/7) θα αρχίσουν οι ιθύνοντες να τα βάζουν κάτω μαζί με τον προπονητή για να δουν πώς θα πορευτούν στη μεταγραφική περίοδο…

Ο Ολυμπιακός αναζητούσε εξ αρχής δύο χαφ. Με τον τραυματισμό του Φορτούνη υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να πάει τελικά για ένα «οκταροδεκάρι», έναν τύπου Νάτχο (δεν τίθεται θέμα επιστροφής του Ισραηλινού).

Την ίδια στιγμή πάντως στην Γαλλία εξακολουθούν να γίνονται πολλές αναφορές για τον Γιουνούς Σανκαρέ. Με τη β’ ομάδα της Μπορντό κάνει πλέον προπονήσεις 29χρονος Σενεγαλέζος χαφ, ο οποίος «πολιορκείται» για τα καλά από τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από την Γαλλία.

Οι Γιρονδίνοι θα προτιμούσαν να τον πουλήσουν (τον κοστολογούν με ένα ποσό κοντά στα 3 εκ. ευρώ), αλλά αν δουν ότι θα τους μείνει στο… ράφι, τότε θα κοιτάξουν να τον παραχωρήσουν δανεικό με οψιόν αγοράς.

Σύμφωνα με τους Γάλλους ο Σανκαρέ που είναι περισσότερο «οκταροεξάρι» είναι θετικός στην προοπτική του Ολυμπιακού, όμως, οι Πειραιώτες δεν «παίζουν» μόνοι τους στην υπόθεση της μεταγραφής του.

Κάποιες άλλες μανατζερικές πηγές από την Γαλλία ανέφεραν πάντως ότι «είναι σχεδόν απίθανο να πάει στην Ελλάδα λόγω του υψηλού κασέ, αλλά είναι σίγουρο ότι ο Ολυμπιακός κάνει ό,τι μπορεί για να τον αποκτήσει δανεικό και μάλιστα άμεσα, ακόμα και εντός της εβδομάδας».


Μάλιστα, την ίδια στιγμή μπλέξουν και τη… Νότιγχαμ, αλλά και ομάδες από Γαλλία και Τουρκία.

Ο Σανκαρέ σίγουρα είναι μία λύση που εξετάζει ο Ολυμπιακός για τον άξονα της μεσαίας του γραμμής, αλλά δεν είναι ο μοναδικός. Ο Βραζιλιάνος Φρανσέρζιο της Μπράγκα και ο Γάλλος Βαλτέρ (ελεύθερος από Νις) είναι άλλες δύο περιπτώσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι. Πάντοτε υπάρχει στην ατζέντα και ο «αλμυρός» Μπενασέρ της Μονακό.