Κανένας Μπεν Αρφά και Καρβάλιο δεν καλύπτει το κενό του Φορτούνη

Ελαφρά τη καρδία έχει ανοίξει η μεταγραφική κουβέντα στον Ολυμπιακό για αντικαταστάτη του αρχηγού του, αλλά πρόκειται για ένα τεράστιο κενό που δεν καλύπτεται απλά.

Κανένας Μπεν Αρφά και Καρβάλιο δεν καλύπτει το κενό του Φορτούνη

Δεν είναι εύκολο να ξεπεραστεί το σοκ του τραυματισμού του Κώστα Φορτούνη και δεν είναι καθόλου εύκολη η κουβέντα που έχει ανοίξει για το ποιος θα έρθει, τι θα κάνει και τι δεν θα κάνει ο Πέδρο Μαρτίνς. Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση του σοβαρού προβλήματος του αρχηγού οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν «ποιον θα πάρει;», «πάρε παίκτη».

Σωστά να πάρει παίκτη, αλλά πιστεύετε ότι όποιος κι αν έρθει θα μπορέσει να καλύψει αυτό το κενό από τη μία στιγμή στην άλλη; Ο Κώστας Φορτούνης πέρσι είχε 17 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και 16 ασίστ. Οι αριθμοί, όμως, είναι λίγοι για να μας δείξουν την πραγματική επιρροή που είχε στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Ήταν η… μισή ομάδα και αυτό το καταλαβαίναμε όταν ο Φορτούνης έχανε κάποιο ματς. Όταν ο Κώστας έμενε έξω ο Ολυμπιακός είχε θέμα και αυτό δείχνει ξεκάθαρα το πόσο είχε ταυτιστεί η ομάδα του Πειραιά με τον διεθνή μεσοεπιθετικό. Είχε θέμα στο δημιουργικό κομμάτι και στην κυκλοφορία της μπάλας. Ο «Φόρτου» ήταν η αρχή και το τέλος του Ολυμπιακού και ο Πέδρο Μαρτίνς του το υπενθύμισε σε μία προπόνηση στη Βαρσοβία.

Τότε τον είχε πιάσει τον Κώστα και τον είχε ρωτήσει αν είναι καλά. Του είχε πει ότι «είσαι ο αρχηγός μας, ο ηγέτης μας». Τα αναφέρουμε όλα αυτά για να καταλάβουμε πόσο μεγάλη είναι η απώλεια του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή.

Και τα τονίζουμε, διότι έχει ανοίξει πολύ μεγάλη κουβέντα για το αν ο Ολυμπιακός θα πάρει παίκτη για αντί-Φορτούνη. Έτσι όπως είναι δομημένοι οι Πειραιώτες κανένας Ζοάο Καρβάλιο ή Χατέμ Μπεν Αρφά δεν θα μπορέσει να καλύψει αυτό το κενό. Αναφερόμαστε σε αυτούς τους δύο διότι είναι παίκτες που συζητιούνται μεταξύ των οπαδών. Ο πρώτος μάλιστα είναι και τραυματίας, ενώ ο δεύτερος που είναι ελεύθερος δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όποτε ο Ολυμπιακός του χτύπησε την πόρτα δεν έβγαλε άκρη.

Οι Πειραιώτες σαφώς και θα κάνουν μεταγραφή, σαφώς και θα πάρουν χαφ, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ξαφνικά πρέπει να προκληθεί πανικός για τον αντί-Φορτούνη. Ακόμη κι αν επιλέξει κάποιον για αντικαταστάτη του Κώστα δεν σημαίνει πως θα μπορέσει εύκολα να πιάσει τα νούμερα του. Για να γίνει αυτό χρειάζεται χρόνος. Γνωρίζουν πολύ καλά όλοι τους πως αυτό το κενό δεν καλύπτεται τόσο εύκολα. Επίσης ο κόσμος θα πρέπει να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του πως ο «Φόρτου» θα επιστρέψει σε έξι μήνες. Δηλαδή θα πάρει έναν ποδοσφαιριστή ο Ολυμπιακός και θα του πει «σε θέλω μέχρι να γυρίσει ο Φορτούνης;». Θα βρει τη λύση και θα ενισχυθεί, αλλά θα το κάνει έτσι όπως πρέπει.

Και κάτι ακόμα που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας είναι ότι ακόμα έχουμε 12 Ιουλίου κάτι που σημαίνει πως ο Ολυμπιακός και ο Πέδρο Μαρτίνς έχουν το χρόνο να αντιδράσουν και να καλύψουν τις ανάγκες που θα δημιουργηθούν. Πάντως αυτή η απώλεια μην αποκλείσετε να προκαλέσει ανάγκη για μεταγραφή σε άλλη θέση.