Η επόμενη ημέρα για Ολυμπιακό και Φορτούνη

Στον Ολυμπιακό έχουν παγώσει με τον τραυματισμό του Κώστα Φορτούνη, όμως, κοιτάζουν την επόμενη μέρα και τις λύσεις που έχουν στα χέρια τους.

Η επόμενη ημέρα για Ολυμπιακό και Φορτούνη

Πάγωσαν τα πάντα στο λιμάνι το βράδυ της Πέμπτης. Η ανησυχία στον Ολυμπιακό υπήρχε από την Τετάρτη όταν και χτύπησε ο Κώστας Φορτούνης. Και ο ίδιος το είχε καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά. Άπαντες ανέμεναν με αγωνία την επιστροφή της ομάδας στην Αθήνα, αλλά ήλπιζαν όλοι ότι η μαγνητική θα έφερνε καλά μαντάτα.

Ρήξη χιαστού ο Φορτούνης

Δυστυχώς για όλους αυτό δεν συνέβη και ο Ολυμπιακός λίγες ημέρες πριν το πρώτο ματς με τη Βικτόρια Πλζεν χάνει τον Κώστα Φορτούνη. Δεν πρόκειται για μία απλή απώλεια, αλλά για απώλεια του αρχηγού του, του ηγέτη του και του καλύτερου ποδοσφαιριστή του. Δεν είναι απλό να ξεπεραστεί όλο αυτό που έχει συμβεί. Οφείλουν όμως όλοι να το ξεπεράσουν και να σηκώσουν το κεφάλι.

Για τον ίδιο τον παίκτη είναι μεγαλύτερο σοκ σε ένα σημείο της καριέρας του που προερχόταν από μία πολύ καλή σεζόν, που είχε κάνει ένα νέο συμβόλαιο και ετοιμαζόταν να ηγηθεί της προσπάθειας που θα κάνει η ομάδα του Πειραιά να επιστρέψει στην κορυφή. Τώρα καλείται να περάσει αυτή τη δοκιμασία, να μπει στο χειρουργείο και να ξεκινήσει τη διαδικασία της αποκατάστασης. Ο Ολυμπιακός θα παρέχει στον Φορτούνη τις καλύτερες συνθήκες για να κάνει την καλύτερη αποκατάσταση και πρέπει και ο ίδιος να φανεί δυνατός για να γυρίσει το ίδιο καλός.

Η φάση που τραυματίστηκε ο Φορτούνης

Ο Ολυμπιακός από την άλλη καλείται άμεσα να αντιδράσει, να ξεπεράσει αυτό το σοκ και να κοιτάξει μπροστά. Σε έντεκα ημέρες έχει το πρώτο παιχνίδι με την Πλζεν και σε αυτό θα πάει χωρίς τον αρχηγό του. Δεν μπορεί να κάνει αλλιώς ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή. Ο Πέδρο Μαρτίνς μπορεί να χάνει τον ύπνο του, αλλά και αυτός κοιτάζει την επόμενη μέρα.

Με το ρόστερ που έχει στα χέρια του ο Πορτογάλος τεχνικός και τις λύσεις που του παρέχει αυτό μπορεί να καλύψει το κενό, όσο είναι δυνατό αυτό. Γύρω από τον Φορτούνη είχε χτίσει τον Ολυμπιακό της νέας περιόδου ο Μαρτίνς, όμως σχεδίαζε και τις εναλλακτικές του λύσεις, διότι δεν θα μπορούσε να παίζει πάντα με τον Θεσσαλό.

Η μία είναι ο Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος πήρε και τη θέση του στο καταραμένο φιλικό με το Αμβούργο όταν και τραυματίστηκε. Ο Γάλλος έχει την εμπειρία και την ποιότητα για να ανταπεξέλθει σε αυτόν τον ρόλο. Τον έχει βάλει πολλές φορές σε αυτή τη θέση ο Μαρτίνς παρά το γεγονός πως πρόκειται για παίκτη που του αρέσει να παίζει στα άκρα. Από ‘κει και πέρα ο κόουτς έχει δουλέψει πολλάκις το 4-4-2 και είναι βέβαιο ότι από εδώ και στο εξής και αυτός δουλεύει στο μυαλό του την επόμενη ημέρα. Πλέον συζητάμε γι’ άλλη ομάδα χωρίς τον Φορτούνη.