Γκολάρες για Ευρώπη η Ξάνθη

Η ομάδα της Θράκης επικράτησε με σκορ 3-0 του ΠΑΣ Γιάννινα εκμεταλλευόμενη απόλυτα τις ευκαιρίες που δημιούργησε στο καλό της δεύτερο ημίχρονο.

Γκολάρες για Ευρώπη η Ξάνθη

Προβάδισμα για την κατάκτηση της 5ης θέσης πήρε η Ξάνθη, η οποία νίκησε με 3-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στα Πηγάδια σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι στη… μάχη για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η ομάδα της Θράκης έκανε ένα πολύ μεγάλο βήμα για την έξοδο της στην Ευρώπη πετυχαίνοντας μία πολύ σημαντική νίκη.

Το παιχνίδι με τον ΠΑΣ ήταν… καρμπόν με αυτό του Λεβαδειακού κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Δηλαδή στο πρώτο ημίχρονο οι Ηπειρώτες ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Το συγκρότημα του Γιάννη Πετράκη δημιουργούσε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Η άμυνα της Ξάνθης παρέπαιε με τον Μανθάτη να κάνει ό,τι θέλει, ενώ και ο Καρανίκας δημιουργούσε συνεχώς θέματα στους γηπεδούχους. Πότε ο Λίλα και πότε ο Κόντε δεν μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Θυμίζουμε πως στο 21’ οι Θρακιώτες είχαν χάσει λόγω τραυματισμού τον βασικό τους στόπερ, τον Λισγάρα. Το 0-0 δεν άλλαξε στο πρώτο μέρος παρά την ανωτερότητα του ΠΑΣ.

Στην επανάληψη το σκηνικό ήταν πολύ διαφορετικό. Η ομάδα της Ηπείρου δεν πατούσε το ίδιο καλά στο γήπεδο, αλλά σε αυτό έπαιξε ρόλο και το γρήγορο γκολ της Ξάνθης. Στο 50’ ο Ντουρίτσκοβιτς με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Βελλίδη και έκανε το 1-0. Οι Ηπειρώτες δεν πρόλαβαν να ξεπεράσουν το σοκ και στο 56’ ήρθε το τρομερό γκολ του Γέντρισεκ να τους αποτελειώσει, σημειώνοντας το 700ο εντός έδρας γκολ της Ξάνθης στη μεγάλη κατηγορία.

Ο Σλοβάκος άσος έκανε ένα ψηλοκρεμαστό σουτ από τα 40 μέτρα και νίκησε τον Βελλίδη κάνοντας το 2-0. Ο ΠΑΣ δεν έβγαλε καμία αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο και στο 72’ ήρθε και το τρίτο γκολ από την Ξάνθη πάλι από τον Γέντρισεκ. Το υπόλοιπο του αγώνα δεν αντέχει σε κριτική, αφού η ακριτική ομάδα ήταν αυτή που έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο και τα Γιάννενα είχαν παραδώσει τα όπλα.

Με μια ματιά….

Η ΞΑΝΘΗ ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ… συμμάζεψε την άμυνα της που είχε σοβαρά θέματα στο πρώτο ημίχρονο και στην επανάληψη ήταν αποτελεσματική στις ευκαιρίες που δημιούργησε.

Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΕΧΑΣΕ ΓΙΑΤΙ… δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε στο πρώτο ημίχρονο, ενώ δεν πρόλαβε να αντιδράσει στα… χτυπήματα που δέχτηκε στην επανάληψη.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Δεν είχε προβλήματα ο Νεοφυτιάδης. Η πιο δύσκολη φάση του αγώνα σημειώθηκε στο 11’, αλλά φάνηκε πως πήρε τη σωστή απόφαση, αφού η μπάλα δεν βρήκε στο χέρι του Σβάρνα, αλλά στο μηρό του.

Μικρογραφία

Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα 3-0

ΓΗΠΕΔΟ: Ξάνθη Arena

ΓΚΟΛ: 50’ Ντουρίτσκοβιτς, 56’, 72’ Γέντρισεκ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νεοφυτιάδης (Κορινθίας)

ΚΑΡΤΕΣ: 52’ Ντουρίτσκοβιτς, 63’ Τζημόπουλος, 70’ Τσικάρσκι

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΞΑΝΘΗ (Μ. Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς - Σβάρνας, Λισγάρας (21’ Φασίδης), Φλίσκας, Σιλά – Μεχία, Ντε Λούκας – Τριάδης (73’ Λουσέρο), Ντουρίτσκοβιτς, Μπρίτο (46’ Κάστρο) - Γέντρισεκ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ. Πετράκης): Βελλίδης – Μπουκουβάλας, Σκόνδρας (57’ Χαλκιαδάκης), Μιχαήλ, Τσικάρσκι – Λίλα, Μανθάτης, Τζημόπουλος, Καρανίκας (53’ Νικολιάς) – Κόντε, Γιάκος.